Breaking News
05 Ιουνίου 2020

Δήμητρα Πολυχρονοπούλου
Μια ακόμη πρωτοποριακή ιδέα πιστώνεται στον προπονητή ξιφασκίας και ξιφασκίας με αμαξίδιο του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Κάζαγλη, που διοργάνωσε διαδικτυακές προπονήσεις με φυσιοθεραπευτές και προπονητές από Αμερική, Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία και Πολωνία!

 

Οι αθλητές του «τριφυλλιού» συμμετείχαν σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας, αλλά και μετά, σε αυτά τα σεμινάρια με στόχο να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, την τακτική και την ειδική τεχνική τους.

Ενώ η ανταπόκριση στο κάλεσμα του προπονητή του Παναθηναϊκού ήταν συγκινητική από τους προπονητές και ειδικούς του αθλήματος από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν εθελοντικά.

Ο Δημήτρης Κάζαγλης μιλώντας στην «Πράσινη» εξήγησε: «Ήταν μια πρωτοβουλία που είχα προκειμένου να έρθω σε επαφή με τους αθλητές μου και να τους δώσω και άλλες εμπειρίες. Σε αυτό το διάστημα κάναμε πολύ σημαντικές προπονήσεις, διαδικτυακές. Έχουμε καθιερώσει και κάνουμε κάθε Σάββατο παγκόσμια προπόνηση με προπονητές από Αμερική, Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία και Πολωνία. Οι προπονητές από το εξωτερικό που κάλεσα ανταποκρίθηκαν όλοι εθελοντικά και ο καθένας έβαλε ένα… λιθαράκι στην εξέλιξη των παιδιών. Προθέρμανση και φυσική κατάσταση έκανε ο Ιάπωνας γυμναστής και φυσικοθεραπευτής, Shinji. Ο Άγγλος τεχνικός έκανε τακτική και ειδική τεχνική ο Γάλλος,, Grand Maitre Deleplanque. Οι Αμερικανοί ξύπνησαν άγρια χαράματα για να συμμετέχουν και ειλικρινά τους ευχαριστώ όλους πολύ».

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας ξιφασκίας με αμαξίδιο, και του «τριφυλλιού» εν συνεχεία ανέφερε: «Στην ξιφασκία με αμαξίδιο είμαστε μια οικογένεια. Το αθλητικό πνεύμα είναι σε φανταστικό επίπεδο. Ιδιαίτερα οι αθλητές με αναπηρία το είχαν περισσότερο ανάγκη να συμμετέχουν σε αυτές τις συνομιλίες μέσω του διαδικτύου, γιατί έτσι και αλλιώς βρίσκονται σε εγκλεισμό και δεν είχαν άλλο τρόπο να αθληθούν. Και είμαι πολύ χαρούμενος για την φοβερή και συγκινητική ανταπόκριση που είχαμε στο κάλεσμα ειδικών από όλο τον κόσμο και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά όλους για την τεχνογνωσία που μοιράστηκαν με τους αθλητές μου».

Σχετικά με το πώς έχει επηρεαστεί το καλεντάρι της ξιφασκίας εξαιτίας του κορονοϊού, ο Δημήτρης Κάζαγλης εξήγησε: «Οι διεθνείς διοργανώσεις αναβλήθηκαν όλες και μέσα στο 2021 περιμένουμε να γίνουν δύο διοργανώσεις. Το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Βραζιλία και το Πανευρωπαϊκό, πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Θέλω να ελπίζω ότι και οι τρεις αυτές διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Για εμάς είναι δύσκολο καθώς σε αυτό το διάστημα που μεσολαβεί πρέπει να κρατήσω όλους τους αθλητές σε φόρμα. Ο Βασίλης Ντούνης και Πάνος Τριανταφύλλου έχουν ήδη προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Έτσι είναι ένα… παιχνίδι για γερά νεύρα η περίοδος μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, ωστόσο επειδή είναι καλοί ξιφομάχοι θα τα καταφέρουν!»
leoforos.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics