Breaking News
23 Ιουλίου 2020


Το βράδυ της 23ης Ιουλίου τα βλέμματα όλα στρέφονται στις ΗΠΑ, αφού το πρωτάθλημα MLB αρχίζει; Θα υπερασπιστεί τον τίτλο η Ουάσινγκτον;

Αρχή με μια γιγαντομαχία! Οι Ντότζερς ξεκινούν τη μάχη για τον 8ο διαδοχικό τίτλο στη National League West εναντίον των Τζάιαντς. Ενα συναρπαστικό πρωτάθλημα αρχίζει, το οποίο όμως λόγω του κορονοϊού συμπηκνώθηκε στα 60 παιχνίδια ανα ομάδα.
Βρισκόμαστε στο έτος 2020 και άπαντες έχουν αντιληφθεί πως δεν ήταν μία χρονιά ομαλότητας και κανονικότητας. Οπότε είναι σαφές και σωστό να βγει το συμπέρασμα ότι τίποτα σχετικά με αυτήν τη σεζόν στο μπέιζμπολ δεν είναι νορμάλ ή κανονικό. Υπάρχουν βέβαια ορισμένοι αριθμοί που καθορίζουν το 2020 για το μπέιζμπολ. Ποιοι είναι αυτοί;

Το μαγικό νούμερο: 2.7
Τι σημαίνει: Υπάρχει μία συγκεκριμένη φάση που δεν θα μπορεί να ειπωθεί για κάθε παιχνίδι του μπέιζμπολ το 2020: Είναι μόνο ένα από τα 162. Θα πρόκειται για μία σκληρή και δύσκολη προσαρμογή για κάθε βετεράνο προπονητή ως προς το μάνουαλ του (εγχειρίδιο) του κάθε αγώνα και το πως θα κρίνεται ένα παιχνίδι.

Σε μία σεζόν 60 αγώνων τώρα όλα θα κοστίζουν 2.7 φορές απ’ ότι θα άξιζαν σε μία σεζόν 162 αγώνων. Κάθε νίκη. Κάθε ήττα. Κάθε χτύπημα. Κάθε φορά που θα τρέχει ο παίκτης προς τη βάση. Είναι απλά μαθηματικά, αλλά τα αλλάζει όλα.

Ο μαγικός αριθμός: 17
Τι σημαίνει: Μία… κούρσα 17 ομάδων που βρίσκονται στη λίστα του να πιάσουν τις 30 με 33 νίκες στη σεζόν. Είναι 17 τον αριθμό. Η… μάχη για wild card στην αμερικανική Λίγκα θα είναι μεγάλη και σκληρή. Δεν θα είναι απλά δηλαδή ένα… γκρουπ των 6 ομάδων. Όλοι μπορεί να έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Ειδικά οι ομάδες που είναι πιο αποτελεσματικές εκτός έδρας.

Ο μαγικός αριθμός: 0
Τι σημαίνει: Φανταστείτε τους Indians ή τους Angels να μάχονται για μία θέση για την wild-card τον Σεπτέμβριο. Όμως με πόσους ίδιους αντιπάλους θα παίξουν οι 2 ομάδες φέτος; Η απάντηση είναι κανείς. Χάρη στο πρόγραμμα που καταρτήθηκε θα είναι η πρώτη χρονιά στην ιστορία όπου ομάδες της ίδιας Λίγκας και που θα δώσουν… μάχη για την ίδια postseason θέση δεν θα αντιμετωπίσουν κανέναν κοινό αντίπαλο. Σε αυτήν την περίπτωση και την συγκυρία μία ομάδα μπορεί να κάνει το come back ή να χάσει τα play offs για ένα ματς.

Το να αναλάβει κάποιος τον προγραμματισμό μίας τέτοιας σεζόν είναι τρομερά δύσκολο. Το να φτιάξει κανείς ένα πρόγραμμα 60 αγώνων σε ένα σύντομο διάστημα και φροντίζοντας το μίνιμουμ των ταξιδιών και όσο περισσότερα παιχνίδια στην prime time της τηλεόρασης είναι απλά εξαιρετικό. Μπορεί όλο αυτό να μην είναι δίκαιο, ωστόσο είναι ένα πρόγραμμα που τα περιλαμβάνει σχεδόν όλα.

Οι αριθμοί του Major League Baseball 2020
Ο μαγικός αριθμός: 2
Τι σημαίνει: Σκεφτείτε πόσοι παίκτες μπορεί να είχαν ξεκινήσει πέρυσι σε 110 ματς. Ο αριθμός είναι μόλις δύο. Ο Κρις Ντέιβιτς με 123 για τους Αθλέτικς και ο Νέλσον Κρουζ με 114 για τους Τουίνς. Ο μαγικός αριθμός θα ήταν 130 καθώς κανένας δεν είχε ξεκινήσει σε τόσους αγώνες. Κάτι που έγινε την ίδια χρονιά που οι Έντγκαρ Μαρτίνες και Χάρολντ Μπέινς μπήκαν στο Hall of Fame. Η παρουσία του DH (designated hitter, δηλαδή του παίκτη που χτυπάει την μπάλα αντί του πίτσερ) προφανώς και έχει τον ρόλο της στο άθλημα. Αρκεί να θυμηθεί κανείς τον Νταβίντ Ορτίθ. Ξαναβγαίνουν αθλητές σαν και αυτόν; Μάλλον όχι.

Ο μαγικός αριθμός: .529
Τι σημαίνει: Κάποτε υπήρχε αυτό που αναφερόταν ως αβαντάζ της έδρας. Η συγκεκριμένη έκφραση έχει να κάνει με την γηπεδούχο που θα έχει τις καλύτερες επιδόσεις σε σειρά πέντε ή επτά postseason αγώνων. Στο μπέιζμπολ οι γηπεδούχοι έχουν ένα ποσοστό νικών .529 από την περασμένη σεζόν. Τότε δηλαδή που υπήρχαν ακόμα φίλαθλοι στις εξέδρες. Όμως τώρα με κενές κερκίδες υπάρχει αυτό το αβαντάζ; Το 2020 θα είναι η σεζόν του μεγάλου… πειράματος. Θα μπορέσουν οι γηπεδούχοι να κερδίσουν περισσότερα ματς από όσα θα χάσουν. Ποιος να το ξέρει αυτό με τέτοια δεδομένα;

Το μαγικό νούμερο: 90.000
Τι σημαίνει: Μπορεί να μην έχει γίνει κατανοητό απ’ όλους όμως εάν δει κανείς τα νέα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας για το μπέιζμπολ και την Λίγκα δεν μπορεί να το αγνοήσει. Πάνω σε αυτό ρωτήθηκαν στελέχη ομάδων.

Και όμως. Μία ομάδα θα πρέπει να καθαρίζει κατά 90.000 περισσότερες μπάλες μπέιζμπολ σε σχέση με πέρυσι. Ναι 90.000 που σημαίνει 1.080 την ημέρα. Στο σύνολο θα είναι 150.000 φέτος συγκριτικά με 60.000 πέρυσι.

Ειδικότερα. Κάθε φορά που μία μπάλα θα αγγίζεται από παραπάνω από έναν παίκτη στην διάρκεια του αγώνα θα πρέπει να βγαίνει εκτός αγώνα. Ακόμα και οι μπάλες που χρησιμοποιούνται στην εξάσκηση αλλά και σε εσωτερικές προπονήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιούνται όσο λιγότερο γίνεται. Μετά την χρήση να μένουν εκτός και να απολυμαίνονται και μετά να μπορεί να γίνει χρήση έπειτα από 5 μέρες.

Ο μαγικός αριθμός: 5
Τι σημαίνει: Σε ένα παιχνίδι μπέιζμπολ υπάρχουν 9 innings (ή περιόδους). Αν το παιχνίδι είναι ισοπαλία μετά τα 9 innings τότε οι ομάδες πάνε σε extra innings μέχρι να βγει νικητής. Εάν τα ματς με extra innings κινηθούν με τον περσινό ρυθμό τότε κάθε ομάδα θα έχει πέντε παιχνίδια έτσι από τα 60 στην φετινή σεζόν.

Ακόμα και έτσι πάντως με την φετινή χρονιά και γεμάτη ιδιαιτερότητες τα δεδομένα μπορεί να είναι διαφορετικά. Ακόμα και για τον δρομέα που θα θέλει να κλέψει μια βάση (steal) – δηλαδή να προωθηθεί στην επόμενη – πριν η άμυνα μπορέσει να τον ακουμπήσει (πιάσει) με την μπάλα καθώς αυτός θα προωθείται.

Ο μαγικός αριθμός: 22 εκατομμύρια
Τι σημαίνει: Μπορεί να μην το ξέρετε όμως ο πιο υψηλά αμειβόμενος παίκτης στην Λίγκα παίρνει 22 εκατομμύρια ακόμα και σε αυτήν την… κουτσουρεμένη και μικρότερη σεζόν. Όμως αυτός ο παίκτης δεν είναι ούτε ο Μάικ Τρουτ, ούτε ο Γκέριτ Κόουλ ούτε και ο Άντονι Ρέντον. Είναι ο Γουέι Γιν Τσεν!

Nαι, ο Τσεν θα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος του 2020; Και όμως. Πως έγινε αυτό; Πριν το 2016 όταν ο Τσεν ήταν free agent είχε υπογράφει στους Μάρλινς για 80 εκατ. για πέντε χρόνια. Το πιο μεγάλο συμβόλαιό τους για πίτσερ στην ιστορία τους.

Μέσα σε μία τετραετία ο Τσεν ήταν στο 13-19 με ένα 5.10 ERA και την χειρότερη επίδοση στο ERA – Plus (78) από οποιονδήποτε πίτσερ με τα innings που είχε εκείνος (358). Τον περασμένο Νοέμβριο μετά από έναν χρόνο με τους Μάρλινς στο 1-23 σε 24 αγώνες με πίτσερ τον Τσεν δεν άντεξαν άλλο και τον αποδέσμευσαν. Μετά τον υπέγραψαν με μία διαφορετική και πιο μικρή συμφωνία αλλά πάλι τον αποδέσμευσαν.

Όμως και πάλι το τάιμινγκ δεν ήταν καλό για εκείνους. Η αποδέσμευση σημαίνει πως πρέπει να του δώσουν 22 εκατ. που του οφείλουν από όλη την συμφωνία του 2020.

Και όμως. Ο Τρουτ, ο Κόουλ και ο Ρέντον και όσοι παίξουν φέτος θα πάρουν μόνο τους μισθούς τους για αυτό το διάστημα. Όμως οι παίκτες που είχαν αποδεσμευτεί νωρίτερα πρέπει να πάρουν μέχρι και το τελευταίο… ευρώ ή δολάριο εάν θέλετε. Έτσι οι δύο πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες είναι δύο που μπορεί να μην παίξουν σε ούτε ένα inning:

1. Γουέι Γιν Τσεν: 22 εκατ.
2. Γιακόμπι Έλσμπουρι: 21,142,857.15
SPORTS.BWIN.GR

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics