Breaking News
23 Ιουλίου 2020

Σε ένα χρόνο από σήμερα αρχίζουν – εφόσον το επιτρέψει η υγειονομική κρίση- οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο και ενώ οι αναβληθέντες αγώνες παρατείνουν την αγωνία των πρωταθλητών παγκοσμίως, ο Λευτέρης Πετρούνιας εκτός από την… κόρη του είναι αγκαλιά και με την πρόκριση.

 

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του 2016 στο Ρίο ουστιαστικά έχει εξασφαλίσει την ολυμπική πρόκριση, είτε γίνει, είτε δεν γίνει ο τελευταίος αγώνας της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής και απομένει και η τυπική επικύρωση. Η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) δέχθηκε να κατακυρώσει ως τελικά τα αποτελέσματα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Μπακού που είχε διακοπεί στις 13 Μαρτίου πριν τη διεξαγωγή των τελικών, λόγω των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν για την πανδημία. Συνεπώς, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης με την επικράτησή του στον προκριματικό των κρίκων με 15,100 βαθμούς «γράφει» τους πόντους της νίκης στην ειδική παγκόσμια κατάταξη, όπου εξασφαλίζει ήδη τη 2η θέση στο όργανο, πίσω από τον Κινέζο Γιανγκ Λιου, ο οποίος όμως επειδή η Κίνα δικαιούται να πάρει μόνο ένα Ολυμπιακό εισιτήριο μέσω των παγκοσμίων κυπέλλων οργάνων χάνει την θέση από τον σπεσιαλίστα του πλάγιου ίππου Χάο Γουένγκ.

Στο τελευταίο παγκόσμιο κύπελλο της Ντόχα, που είχε αναβληθεί για τις 3-6 Ιουνίου 2020, αλλά μετατέθηκε εκ νέου για την άνοιξη του 2021, ο Πετρούνιας αναμένεται να κλείσει και τυπικά το θέμα πρόκρισης στους κρίκους ανεξαρτήτως επίδοσης.

Η ΔΟΕ με αφορμή τον ένα χρόνο ως την έναρξη των αναβληθέτων Αγώνων του Τόκιο για το 2021, ανακοίνωσε πως η Διεθνής Ομοσπονδία έχει παρατείνει το πρόγραμμα των αγώνων πρόκρισης, όπως και αρκετές άλλες ομοσπονδίες.

Ελπίδες για άλλους δύο

Προσπάθεια να προκριθούν στο Τόκιο, αλλά με σαφώς λιγότερες πιθανότητες, κάνουν ο Νίκος Ηλιόπουλος και η Αργυρώ Αφράτη μέσα από τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών 2020 ενόργανης γυμναστικής τα οποία έχουν προολυμπιακό χαρακτήρα. Βάσει σημερινού προγραμματισμού τα πρωταθλήματα θα γίνουν τον ερχόμενο Δεκέμβριο στο Μπακού και οι Έλληνες θα διεκδικούν προκρίσεις από το σύνθετο ατομικό.

Στην ρυθμική και συγκεκριμένα στο ανσάμπλ η πρόκριση περνάει από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθαλημα που μεταφέρθηκε για τα τέλη Νοεμβρίου στο Κίεβο. Το εισιτήριο διεκδικούν εννέα χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Το καλό είναι ότι οι δυνατές αντίπαλοι έχουν ήδη περάσει στο Τόκιο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Στο ατομικό της ρυθμικής η Ελένη Κελαϊδίτη είναι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που μπορεί να διεκδικήσει ακόμη το εισιτήριο, είτε στο Ευρωπαϊκό στο Κίεβο από το σύνθετο ατομικό, είτε από τα 4 Παγκόσμια Κύπελλα της FIG που επρόκειτο να γίνουν τον Απρίλιο και έχουν μεταφερθεί για την άνοιξη του ’21. Τα παγκόσμια κύπελλα δίνουν 3 εισιτήρια από την κατάταξη του σύνθετου ατομικού. Σε περίπτωση που δεν γίνουν Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη, η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα Ευρωπαϊκά του ’21.

Στο τραμπολίνο παραμένει σε εκκρεμότητα η πρόκριση από το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Λίλα Κασάπογλου να ελπίζει στο όνειρο.
sports3.gr

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics