Breaking News
09 Νοεμβρίου 2020

Η σωστή διατροφή βοηθάει να έχουμε πνευματική διαύγεια, να εξασφαλίσουμε στον οργανισμό και τον εγκέφαλό μας τα συστατικά εκείνα που θα τον βοηθήσουν να λειτουργήσει καλύτερα.

 

1. Καρύδια
Τα καρύδια αποτελούν μια πολύ καλή πηγή μελατονίνης. Η μελατονίνη είναι μία ουσία που μας ηρεμεί και σχετίζεται και με τον καλύτερο ύπνο. Παράλληλα όμως, παίζει ρόλο στη ρύθμιση των επιπέδων των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου, ορμονών δηλαδή, που ρυθμίζουν τα εγκεφαλικά σήματα. Μελέτες επίσης, δείχνουν ότι η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να αυξήσει την αντιοξειδωτική ικανότητα των εγκεφαλικών κυττάρων.

2. Γάλα
Το γάλα περιέχει το αμινοξύ τρυπτοφάνη έναν ρυθμιστή της καλής εγκεφαλικής λειτουργίας και διαύγειας. Επίσης, μας παρέχει και απαραίτητα αμινοξέα, αλλά και υδατάνθρακες, που εξασφαλίζουν την εύρυθμη εγκεφαλική λειτουργία.


3. Καφές
Εκτός όμως από τη συναισθηματική σύνδεση με το αγαπημένο μας ρόφημα, όλο και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι ο καφές έχει άμεση σύνδεση και με την ψυχική μας υγεία, με διάφορους τρόπους! Πρόσφατη, έρευνα επιβεβαίωσε ότι η κατανάλωση 75mg καφεΐνης συνδέεται με αυξημένη προσοχή και εγρήγορση.

4. Κρόκος Κοζάνης
Το σαφράν ξεχωρίζει για την θρεπτική του αξία, καθώς περιέχει δύο καροτενοειδή: τις κροκίνες και την κροκετίνη. Η συστηματική του χρήση συμβάλλει στην τόνωση και την ευεξία, έχει ηρεμιστικές και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες και βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία και κυρίως τη μνήμη.

5. Ψάρια και θαλασσινά
Τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι συνδεδεμένα με την υγεία και την ευεξία. Σύμφωνα με ερευνητικά στοιχεία και δεδομένα, τα ψάρια περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που σχετίζεται με την μειωμένη εκδήλωση κατάθλιψης. Επίσης, έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έδειξε ότι ηλικιωμένοι άνδρες και γυναίκες που έτρωγαν ψάρια είχαν καλύτερη απόδοση στα τεστ μνήμης και στον προσανατολισμό.


Όλοι όσοι έχουν επιχειρήσει να κάνουν δίαιτα στη ζωή τους γνωρίζουν πως υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που δεν είναι καθόλου επιβαρυντικά για τη διατροφή σας και μπορείτε να τα τρώτε χωρίς να φοβάστε τις υπερβολικές θερμίδες.

Υπάρχουν και ορισμενες τροφές ωστόσο που αν και λογίζονται σε αυτή τη κατηγορία αποτελεί μύθο το ότι δεν παχαίνουν.

Τέσσερις χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι οι ακόλουθες:
Μαύρη σοκολάτα
Θυμάστε την ημέρα που μάθατε ότι η μαύρη σοκολάτα είναι μια χαρά τροφή; Τι καλύτερο από το να μπορείς να τσιμπάς μια τόσο νόστιμη λιχουδιά γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι σύμφυτο με την καλή υγεία; Αν και η σοκολάτα που εμπεριέχει κακάο πάνω από 70% είναι μια ισχυρή πηγή ισχυρών αντιοξειδωτικών, πρέπει να είστε προσεκτικοί. Μπορεί η μαύρη σοκολάτα να έχει στοιχεία θετικά για την υγεία αλλά γεμάτη ζάχαρη και μόλις κάτι παραπάνω από τρια κομμάτια της περιέχουν 450 ολόκληρες θερμίδες!

Κόκκινο κρασί
Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που οι άνθρωποι φαίνεται να ξεχνούν πάρα πολύ συχνά είναι ότι το αλκοόλ είναι γεμάτο θερμίδες. Πίνοντας ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ίσως να μην συνειδητοποιήσετε ότι εισάγετε στον οργανισμό σας εκατοντάδες θερμίδες. Ένα ποτήρι κόκκινου κρασιού έχει 125 θερμίδες. Μην πίνετε λοιπόν παραπάνω από ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και όσο χαλαρωτικό και αν είναι μην το εντάξετε στις καθημερινές σας διατροφικές συνήθειες.


Αβοκάντο
Ο βασιλιάς των λεγόμενων «σούπερ τροφών», το αβοκάντο δεν χωράει καμία αμφιβολία πως είναι μια υγιής τροφή και εξαιρετική πηγή υγιεινών λιπών. Η κατανάλωση μόνο ενός από κομματιού την ημέρα μπορεί να μειώσει την κακή σας χοληστερόλη ενώ συν τοις άλλοις είναι και μια νόστιμη τροφή. Όμως υπάρχει και μια λεπτομέρεια: η υπερβολική κατανάλωση αβοκάντο μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή επιβάρυνση σε επίπεδο κιλών καθώς στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ παχυντικό τρόφιμο. Μια μόλις μερίδα έχει περίπου 322 γι’ αυτό και πρέπει να το τρώμε με μέτρο.

Αποξηραμένα φρούτα
Πολλοί άνθρωποι κόβουν τα γλυκά και αντιλαμβάνονται τα αποξηραμένα φρούτα ως το τέλειο και υγιές υποκατάστατο. Κι όμως, οι θερμίδες που εμπεριέχουν είναι η απόδειξη για το αντίθετο: πολλές φορές μπορεί και να ξεπεράσουν τα επίπεδα των γλυκών που έχετε κόψει. Μόλις 100 γραμμάρια αποξηραμένων φρούτων περιέχουν 359 θερμίδες ενώ η διαδικασία ξήρανσης διώχνει πολλές από τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά. Οπότε, μάλλον πολύ κακό για το τίποτα…

Σολωμός
Είναι ένα από τα ψάρια που προτείνουν οι διαιτολόγοι στις διατροφές και έχει αρκετή πρωτεΐνη και Ω-3 που βοηθούν την καρδιά. Θα πρέπει, ωστόσο, κανείς να είναι προσεκτικός στη μερίδα που καταναλώνει. Το ένα φιλέτο Σολωμού έτσι όπως το αγοράζουμε στο Super Market έχει περίπου 200 θερμίδες. Αν δεν ψηθεί στο φούρνο και μπει στο τηγάνι είτε με λάδι, είτε με βούτυρο, τότε οι θερμίδες του φιλέτου διπλασιάζονται, ενώ αν φάτε και ένα δεύτερο, τότε θα πάρετε 800-900 θερμίδες μόνο με την κατανάλωση του Σολωμού χωρίς κανένα συνοδευτικό!


runnfun.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics