Breaking News
10 Δεκεμβρίου 2020

Εξαμελής η εθνική ομάδα στη διοργάνωση του Βελιγραδίου, που αντικαθιστά το παγκόσμιο πρωτάθλημα
Δημήτρης Ντζάνης

 

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2020, έγινε παγκόσμιο κύπελλο και τις επόμενες ημέρες (12-18 Δεκεμβρίου) 505 αθλητές και αθλήτριες από 51 χώρες θα έχουν την ευκαιρία να παλέψουν σε μια σημαντική διοργάνωση στο Βελιγράδι.

Ανάμεσά τους θα βρεθούν και έξι εκπρόσωποι της ελληνικής πάλης.

Η Μαρία Πρεβολαράκη, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα αγωνιστεί στα 53κ.

Στην ελληνορωμαϊκή θα συμμετάσχουν οι Γιώργος Πρεβολαράκης (77κ.), Ηλίας Παγκαλίδης (87κ.), Μιχάλης Ιωσηφίδης (97κ.) και Νίκος Ντούνιας (130κ.) και στην ελευθέρα θα παλέψει ο Γιώργος Πιλίδης (61κ.).

Στις ίδιες ημερομηνίες είχε προγραμματιστεί να γίνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά ακυρώθηκε εξ αιτίας τους κορονοϊού.

Μπροστά στον κίνδυνο οι αθλητές να μείνουν ανενεργοί όλη τη χρονιά, προκρίθηκε η λύση του παγκοσμίου κυπέλλου στην πρωτεύουσα της Σερβίας, που ουσιαστικά είναι ο πρώτος μεγάλος αγώνας μετά τον Μάρτιο.

Η συμμετοχή είναι μεγάλη, αν και για λόγους ασφάλειας δεν έστειλαν αντιπροσωπευτικές ομάδες οι ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γεωργία, Καζακστάν και η Κούβα.

Παρόλα αυτά στις αρχικές λίστες συμμετοχής περιλαμβάνονται 31 αθλητές κι αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019. Από 11 είναι στην ελευθέρα και στην ελληνορωμαϊκή, καθώς και 9 από τη γυναικεία πάλη.

Από τα μεγάλα ονόματα ξεχωρίζει η Καναδή, Έρικα Γουίμπ, ολυμπιονίκης στα 75κ. στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ «χρυσούς» σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχει και η Ρωσία, με τους Ρομάν Βλασόφ (75κ. ελληνορωμαϊκής) και Νταβίτ Τσακβετάτζε (85κ. ελληνορωμαϊκής).

sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics