Breaking News
05 Μαρτίου 2021

Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα με την στρατιωτική θητεία που έχει προκύψει με τον Κριστιάν Γκολομέεβ είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Sputnik και μίλησε και για τον κορυφαίο Ελληνα κολυμβητή

 

«Είμαστε σε συνεχή επαφή με τον Κριστιάν Γκολομέεφ, είναι ένας εξαιρετικός αθλητής. Είναι τιμή μου που έχω μια συνεργασία μαζί του, στην προσπάθεια να βρεθεί μια λύση. Πιστεύω μέσα μου πως θα μας φέρει και μετάλλιο, αν όλα πάνε κατ' ευχήν και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού. Είναι ένα ζήτημα που έχει να κάνει με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και βρίσκομαι σε επικοινωνία με τον καλό μου φίλο και ομόλογο μου, Νίκο Παναγιωτόπουλο, διότι από εκεί πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Έχω καταθέσει δύο προτάσεις εναλλακτικές προς τον αρμόδιο Υπουργό και είμαι βέβαιος πως και εκείνος που έχει ευαισθησία με τον αθλητισμό, πρώην αθλητής του πόλο ήταν στην Καβάλα, θεωρώ πως θα βρεθεί η φόρμουλα έτσι ώστε ο Γκολομέεφ να προχωρήσει την προετοιμασία του στην Καλιφόρνια όπου βρίσκεται τώρα και να μας εκπροσωπήσει επάξια στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάνω και πρόβλεψη πως θα μας φέρει μετάλλιο. Να είμαστε καλά, να είναι και αυτός καλά πρώτα από όλα και θα δούμε να συνέβη και αυτό. Πιστεύω θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, λίγο διαφορετικοί βέβαια από αυτούς που φανταζόμασταν. Το θέλει πολύ και δίψα η παγκόσμια αθλητική κοινότητα να πραγματοποιηθεί αυτό το παγκόσμιο γεγονός και θεωρώ πως θα συμβεί. Βέβαια, με άλλους όρους από ότι περιμέναμε, από ότι ξέραμε και φανταζόμασταν», τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης και στη συνέχεια μίλησε για διάφορα σημαντικά θέματα.

Για το πως ξεκίνησε η συνεργασία του με τους Ολυμπιονίκες: «Όλη ιστορία ξεκινάει στην πρώτη μας συνάντηση με τους Ολυμπιονίκες, δύο μήνες αφού είχα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο αυτό. Στον αθλητικό όμιλο Καλαμακίου, ένα απογευματάκι, είδα πρόσωπα-θρύλους για όλους εμάς και είδα πρόσωπα, όμως, που δεν έβγαζαν αυτόν τον ενθουσιασμό και την ικανοποίηση από πλευράς Πολιτείας. Έδειχναν μια διστακτικότητα, μια αμφισβήτηση ακόμα και στις καλές προθέσεις που είχα στο ξεκίνημα της γνωριμίας μας και κατάλαβα πως χρειάζεται πολύ δουλειά για να κερδηθεί η εμπιστοσύνη σε προσωπικότητες, σε θρύλους, σε πρόσωπα που αφιέρωσαν τη ζωή τους, που έφεραν μετάλλια και έκαναν περήφανη ολόκληρη την Ελλάδα.

Έτσι ξεκίνησε η σχέση μας. Με πολλή δουλειά, με πολλή μεθοδικότητα, με προσεκτικές κινήσεις, κέρδισα την εμπιστοσύνη τους και πραγματικά και την αγάπη τους σε μεγάλο βαθμό. Και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το πράγμα. Δουλέψαμε πολύ μαζί, φέραμε το πρώτο νομοσχέδιο, βάλαμε τις διατάξεις για όρια θητειών, για όρια ηλικίας και μας αντέγραψε στη συνέχεια και η ΕΟΕ. Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα. Εκεί υπήρξε η παρουσία στη Βουλή του Νίκου Κακλαμανάκη. Είπε αλήθειες μέσα στον Ναό της Δημοκρατίας, στα πλαίσια της ακρόασης των Φορέων και αντί να αγκαλιαστεί από παντού, είδα μισές ματιές και στη συνέχεια μια συμπεριφορά κλασικά εχθρική, με εξώδικα και αγωγές από τη διοίκηση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Ξεκάθαρα έσπευσα να πως ότι θα είμαστε στο πλευρό των Ολυμπιονικών, των ανθρώπων που κλήθηκαν να πουν τη γνώμη τους στον Ναό της Δημοκρατίας. Είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να το κάνει και έτσι έπραξα»

Για τις αρχικές δυσκολίες που αντιμετώπισε: «Και ήρθε η ώρα της Σοφίας (Μπεκατώρου), όπου και εκείνη άρχισε να νιώθει ασφάλεια και θέλησε να βγάλει από πάνω της ένα βάρος που κουβαλούσε πάρα πολλά χρόνια. Θέλησε να το κάνει σε μια ημερίδα που διοργανώσαμε ως Ελλάδα, στα πλαίσια της προεδρίας που είχαμε στο Συμβούλιο της Ευρώπης και να πει ενώπιων πολλών και ευρωπαίων ομολόγων μου που συμμετείχαν, τη δική της ιστορία που στην ουσία ήταν η αρχή για να γίνει μια σειρά από γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας. Νιώθω χαρά, νιώθω ευθύνη, αλλά και ικανοποίηση συνάμα για τη γρήγορη επιβεβαίωση όλων αυτών των κινήσεων που κάναμε, σχετικά με την αθλητική μεταρρύθμιση εννοώ.

Δεν σας κρύβω πως είχα δυσκολίες ακόμα και μέσα από το ίδιο μας το κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία. Από στελέχη που πίστευαν πως ήταν λάθος η πορεία που ακολουθήσαμε. Βεβαίως, όλοι αυτοί, πλέον, κατάλαβαν πόσο σωστά είχαν γίνει τα βήματα αυτά, και πόσα σωστά επέμενε ο Πρωθυπουργός προς αυτή την κατεύθυνση και πόσο σωστά έκανε ο πρωθυπουργός που εμπιστεύτηκε όλη μας αυτή τη στρατηγική και να που πλέον ανοίχθηκε στην Ελλάδα ένα μεγάλο θέμα, το οποίο δεν περιορίζεται μονάχα στον χώρο του αθλητισμού. Έχει αρχίσει να ξετυλίγεται και σε άλλους χώρους και έχουμε την ιερή υποχρέωση να κινηθούμε, σωστά, συνετά και μεθοδικά για τα επόμενα βήματα, εξού και τα 13 σημεία που ανακοινώσαμε ως πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της λεκτικής βίας, της κάθε μορφής κακοποίησης αθλητών και παραγόντων συνολικότερα»

Για την κ. Μενδώνη: «Και συνεχίζω να τη στηρίζω. Με τη Λίνα έχουμε αναπτύξει μια, πλέον, καλή συνεργασία, θα έλεγα στα όρια της καλής φιλίας. Μια αγαστή συνεργασία, μεθοδική και κυρίως αποτελεσματική. Είναι γνώστης του χώρου του πολιτισμού όσο ελάχιστοι άλλοι. Είναι εξαιρετικά αποφασιστική και δουλευταρού. Όποιες λάθος κινήσεις έγιναν από μέρους της που και η ίδια παραδέχθηκε, νομίζω δεν διαγράφει όλα τα υπόλοιπα θετικά που υπάρχουν στην πορεία της, τους 18-19 μήνες που βρίσκεται στο τιμόνι του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σωστά, λοιπόν, συνεχίζει το έργο της, από την ώρα που και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έκανε αυτές τις δηλώσεις, πήρε αυτές τις πρωτοβουλίες. Θεωρεί ότι το θέμα είναι λήξαν και καλό είναι να θυμόμαστε τα πολλά και τα σημαντικά που έχει προσφέρει και η Λίνα Μενδώνη και όλοι οι υπόλοιποι, οι οποίοι, φυσικά, δουλεύουμε νυχθημερόν για το καλό της Κυβέρνησης, για το καλό του τόπου, για το καλό των πολιτών. Και μην βιαζόμαστε να πυροβολήσουμε γιατί είναι και αυτό ελληνικό φαινόμενο. Να βιαζόμαστε να πατήσουμε τη σκανδάλη, χωρίς να ξέρουμε τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτή μας η κίνηση».

Για τα επεισόδια στο γραφείο του στο Ηράκλειο: «Θεωρώ πως αυτή τη στιγμή είναι αδιανόητο να διαμορφώνεται μια συζήτηση η οποία τροφοδοτείται από τη λάθος συμπεριφορά και στάση κατά την άποψη μου πάντα, της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην ουσία έχει ανοίξει ένα πέπλο προστασίας σε κάποιους θιασώτες τέτοιων συμπεριφορών και τέτοιων θεωριών - πολιτικών απόψεων. Ο Θεός να το κάνει, αλλά τέλος πάντων πολιτικών απόψεων. Για εμάς είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει καμία διάκριση, οι νόμοι ισχύουν για τους πάντες και το δικαίωμα του καθενός να εκδηλώσει και να διαδηλώσει την αντίδραση του ή τη διαφωνία του, σταματάει εκεί που αρχίζει το δικαίωμα του διπλανού. Κάποιοι το έχουν ξεχάσει αυτό. Έγινα ένας από αυτούς που έγινε αποδέκτης αυτής της ειρηνικής σε εισαγωγικά αντίδρασης όλων αυτών των καπεταναίων, όλων αυτών των προσώπων.

Καταστράφηκε το γραφείο μου, αλλά το σημαντικό είναι πως οι συνεργάτες μου είναι καλά και βρισκόντουσαν εκείνη την ώρα στο γραφείο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό και το πρώτο πράγμα που ρώτησα. Αφού είναι καλά, όλα τα υπόλοιπα φτιάχνονται. Συν ότι αυτό μας κάνει πιο πεισματάρηδες και πιο ισχυρούς στην προσπάθεια να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και τις αξίες που πραγματικά προκύπτουν μέσα από το πολίτευμα μας. Να ενισχύσουμε τους θεσμούς ακόμα περισσότερο και να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους αυτούς τους παλικαράδες ότι η δημοκρατία δεν εκβιάζεται από τέτοιες συμπεριφορές.

Είναι μικροί και ασήμαντοι όσοι αυτοί που πιστεύουν ότι με τη μαύρη μπογιά και τη βαριοπούλα μπορούν να επιβάλλουν κανόνες. Όχι. Κανόνες είναι οι θεσμοί, η δημοκρατία μας και η ισονομία. Εμείς εκεί επενδύουμε και αυτή τη πορεία ακολουθούμε. Για αυτό δουλεύουμε και χαίρομαι πάρα πολύ και εγώ και οι συνεργάτες μου και άλλοι συνάδελφοι που είχαν παρόμοια περιστατικά στα γραφεία τους είμαστε ακόμα περισσότερο πεισμωμένοι για να κάνουμε καλό στον τόπο και να ενισχύσουμε την πορεία που έχει χαράξει ο πρωθυπουργός της χώρας μας, Κυριάκος Μητσοτάκης»

Για την επανεκκίνηση του αθλητισμού: «Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση, αλλά δεν μπορώ να σας δώσω εγώ απάντηση. Το σίγουρο είναι πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλες τις Κυβερνήσεις, από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και από τη δική μας Κυβέρνηση βεβαίως ώστε να έχουμε το συντομότερο ένα πολύ μεγάλο αριθμό εμβολιασμένων, ώστε να καταφέρουμε να μετριάσουμε έως και να ανακόψουμε την μεταδοτικότητα των όποιων μεταλλαγμένων μορφών του κορονοϊού. Γίνεται συστηματική δουλειά και σε επίπεδο της χώρας μας και ελπίζω το καλοκαίρι σαφώς θα μας βρει κάτω από διαφορετικές συνθήκες».

Για τη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό: «Τυγχάνει να τον ξέρω πολύ καλά, τέσσερα χρόνια γραμματέας του κόμματος, είχαμε στενότατη και καθημερινή συνεργασία. Και σήμερα ως μέλος της Κυβέρνησης που ο ίδιος έχει οργανώσει και συντονίζει με απόλυτα πετυχημένο τρόπο. Είναι ένας εξαιρετικά σύγχρονος πολιτικός μάνατζερ, οραματιστής, πολύ δουλευταράς και κυρίως πολύ ανθεκτικός. Κάποιοι πίστευαν, ειδικά από το ξεκίνημα του, από το ξεκίνημα της διεκδίκησης αρχηγίας του κόμματος πως είναι αουτσάιντερ. Τελικά έχασαν. Μετά έλεγαν σιγά μην τα καταφέρει, μετά σιγά μην καταφέρει να γίνει και πρωθυπουργός, ο Τσίπρας έλεγαν πάει καλπάζοντας. Τελικά, μέρα με τη μέρα αυτά ξεχάστηκαν και έγινε πρωθυπουργός της χώρας.

Αν θυμάστε, περίοδος χάριτος δεν υπήρξε. Αμέσως στα προβλήματα. Μια οι σεισμοί, μια το τσουνάμι, από την άλλη το θέμα με τους μετανάστες στα σύνορα, καπάκι ο κορονοϊός και όλα όσα έχουν συμβεί στο ενδιάμεσο. Καταστάσεις πρωτόγνωρες και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Παρόλα αυτά τα έχει καταφέρει θαυμάσια και είμαι πολύ περήφανος για την πορεία της χώρας μας και το νιώθω και εγώ, όταν συναναστρέφομαι με ομολόγους μου, ειδικά την περίοδο που είχαμε την Προεδρία και συντόνιζα το συμβούλιο της Ευρώπης. Εκεί καταλάβαινα την αλλαγή συμπεριφοράς για τη μικρή χώρα, την Ελλάδα, που όμως έδειξε μια μεγάλη δυναμική και μεγάλη προνοητικότητα και στο πρώτο lockdown και σε αυτό που περνάμε τώρα

Είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέλος της Κυβέρνησης του και τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη αφενός και αφετέρου για την δυνατότητα που μου δίνει ως Έλληνας Υπουργός να μπορώ να κυκλοφορώ και να νιώθω υπερήφανος σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ή να συνεργάζομαι με ομολόγους μου και να μιλούν με επαινετικά λόγια για την Ελλάδα, όταν θυμίζω λίγους μήνες πριν, ήμασταν οι καρπαζοεισπράκτορες σε διάφορα φόρουμ που κατά καιρούς έτυχε να βρίσκεται ένας Έλληνας υπουργός ή ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός και αναφέρομαι στον κύριο Τσίπρα.
Έχει αλλάξει άρδην η εικόνα της χώρα μας στο εξωτερικό. Στο εσωτερικό αντιμετωπίζεται οι δυσκολίες με απόλυτη υπευθυνότητα και σε επίπεδο οικονομίας γίνεται μια γενναία προσπάθεια και νομίζω ότι τουλάχιστον παρά τις δυσκολίες τα μηνύματα και κυρίως το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό και αισιόδοξο, παρά τις δυσκολίες επαναλαμβάνω, που είναι μεγάλες, πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες».

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

WRC: Διπλή νίκη για την Hyundai στην Αρκτική [vid]

«Σόου» έδωσε ο Ζλάταν στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο [vid]

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics