Breaking News
14 Μαρτίου 2016

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε παρακολούθησα ένα σεμινάριο για να ανανεώσω την γνώση μου για τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό. Έχουν ενδιαφέρον οι ομάδες που παρακολουθούν τέτοιου είδους σεμινάρια επειδή είναι επαγγελματικές ομάδες με άτομα συνήθως που αναζητούν νέες προσεγγίσεις σε παλαιά θέματα και βρίσκουν αρκετές λύσεις που εφαρμόζουν και οι ίδιοι στη ζωή τους.

Θα σταθώ όμως στην επιλογή ενός ατόμου να σταματήσει να είναι κρεατοφάγος και να παραμείνειχορτοφάγος. Υπάρχουν πολλές ιδέες και προτάσεις για την διατροφή και το πώς πρέπει να τρεφόμαστε ώστε να είμαστε όχι μόνο υγιείς αλλά και να έχουμε υψηλή ενέργεια και ζωτικότητα.

Όλες οι ιδέες και οι προτάσεις είναι καλές υπό έναν όρο! Χρειάζεται να δοκιμαστούν από το ίδιο το άτομο και να φανεί εκ του αποτελέσματος τους ή αξία τους ή όχι επάνω στο ίδιο το άτομο!

Εν ολίγοις καθένας μας είναι διαφορετικός! Εντελώς διαφορετικός! Έτσι πρέπει να βρει ο ίδιος ποια διατροφή είναι καλή γι αυτόν από τα αποτελέσματα που παίρνει τόσο τη στιγμή του φαγητού όσο και την επόμενη ημέρα. Τα αποτελέσματα που βιώνει, βλέπει, αισθάνεται είναι ο καλύτερος κριτής για την επιλογή της διατροφής του.

Υπάρχει ακόμη και ο κανόνας 80-20. Δηλαδή 80% να τρεφόμαστε με όσπρια, λαχανικά, φρούτα, μερικώς ξηρούς καρπούς και γαλακτοκομικά και 20% να το αφήνουμε όπως έρθει, κι ακόμη περισσότερο να μην σκεπτόμαστε αν μας βλάπτει αυτό που τρώμε εκείνη τη στιγμή, επειδή η σκέψη αυτή θα μας βλάψει πολύ περισσότερο από την τροφή.

Θα μου πείτε γιατί έθεσα όλα αυτά τα θέματα σήμερα. Επειδή έρχεται η περίοδος που πολλοί θα δοκιμάσουν τη νηστεία της Σαρακοστής πιστεύοντας ότι μια νηστεία τέτοιου είδους βοηθάει όλους τους ανθρώπους και τους αποτοξινώνει.

Αν αισθάνεστε ότι η νηστεία όντως σας βοηθάει, σας αποτοξινώνει, σας προσφέρει ενέργεια, καθαρή σκέψη και λοιπά οφέλη σας παροτρύνω να την ακολουθήσετε πιστά και κατά γράμμα.

Όμως αν δοκιμάζοντάς την αρχίζετε να νιώθετε ότι κόβονται τα πόδια σας, δεν μπορείτε να λειτουργήσετε, νομίζετε πώς θα λιποθυμήσετε, και η σκέψη σας μπλοκάρει ίσως χρειάζεται να επανεξετάσετε την απόφασή σας και να την προσαρμόσετε στον εαυτό σας.

* Ο Άρης Νότης έχει δημοσιογραφήσει επί σειρά ετών σε μερικά από τα μεγαλύτερα δημοσιογραφικά συγκροτήματα της Κύπρου, είναι εκδότης του ηλεκτρονικού περιοδικού “Προσωπική Ευεξία“, που βγαίνει εδώ και έξι χρόνια στην Κύπρο, είναι σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης, κλινικός υπνοθεραπευτής, νευρογλωσσικός προγραμματιστής, απόφοιτος Μεθόδου Σίλβα και κάτοχος του ιστολογίου prosopikievexia.blogspot.com.cy.

ikypros.com

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics