Breaking News
01 Ιουνίου 2022

Αποκομίζοντας μία ξεχωριστή και πολύτιμη για τη συνέχεια της προπονητικής του καριέρας, εμπειρία, ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος έκλεισε το κεφάλαιο «Μαλδίβες».

Από το 2021 έως σήμερα είχε συνολικά δύο μικρές θητείες ως ομοσπονδιακός τεχνικός του πανέμορφου νησιωτικού κράτους και ολοκλήρωσε τη συνεργασία του πριν από μία βδομάδα αφήνοντας έργο, αλλά και τη δημιουργία πολύ καλής σχέσης με τις αθλήτριες και τους αθλητές του. Ο Κωστόπουλος είχε αποφασίσει να κάνει δεκτή την πρώτη πρόταση από τις Μαλδίβες τον χειμώνα του περασμένου έτους όταν ακόμα ήταν ομοσπονδιακός προπονητής της ΕΦΟΕπΑ στο ΣΕΦ. Η πρώτη συνεργασία είχε κρατήσει 8 μήνες και συγκεκριμένα από τον Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2021.Ανέλαβε υπεύθυνος για όλους τους διεθνείς αθλητές, αλλά με προτεραιότητα να προετοιμάσει τις εθνικές ομάδες εφήβων και νεανίδων για το πρωτάθλημα Νότιας Ασίας, που θα γινόταν στην πρωτεύουσα Μάλε.

Η διοργάνωση αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας και καθώς μπήκε ξανά στο πρόγραμμα για το 2022 η ομοσπονδία στις Μαλδίβες έκανε νέα πρόταση στον Έλληνα προπονητή. Ο τελευταίος την αποδέχτηκε, το 6μηνο συμβόλαιό του άρχισε στις 6 Ιανουαρίου, όμως το διέκοψε γρήγορα μετά τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος νέων Νότιας Ασίας και συγκεκριμένα στις 23 Μαΐου.

«ΗΤΑΝ ΟΜΟΡΦΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑ»

Maldives agones_Kosto_panigirizei«Δεν ξέρω τι μπορεί να επιφυλάξει το μέλλον, πάντως τώρα έκλεισα το κεφάλαιο «Μαλδίβες». Η διακοπή ήρθε γιατί διαπίστωσα κάποια προβλήματα συνεργασίας με την ομοσπονδία. Κάποια θεματάκια, που δεν μου επέτρεπαν να συνεχίσω, παρότι με τους αθλητές είχα εξαιρετική σχέση κι αυτό αποτυπώθηκε γλαφυρά κατά την αποχώρησή μου. Ήταν ωραία εμπειρία, μοναδική εμπειρία, που λίγοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν. Και καθώς οι Μαλδίβες δεν βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο στην επιτραπέζια αντισφαίριση ήταν μία πρόκληση, που στέφθηκε από επιτυχία με βάση τα αποτελέσματα, όπως και την πρόοδο των αθλητών σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα», τόνισε στην ιστοσελίδα της ΕΦΟΕπΑ ο πρώην προπονητής της εθνικής μας ομάδα γυναικών και συμπλήρωσε: «Το αντίο ήταν φορτισμένο συγκινησιακά διότι είχα αγκαλιές και φιλιά με τους αθλητές μου και πολλά παιδιά έβαλαν τα κλάματα. Παράγοντες και γονείς έδειξαν πολύ ευχαριστημένοι από την προσπάθειά μου, μάλιστα οι δεύτεροι εξέφρασαν πολλές φορές την αναγνώριση ως προς τη βελτίωση των αθλητών ακόμη και των αγοριών, που δεν είχαν αξιοσημείωτα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα Νότιας Ασίας. Σε αυτό το event εγώ ανέλαβα τα κορίτσια, η παρουσία τους ήταν συνολικά πετυχημένη και τους έδωσε αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να καταφέρουν περισσότερα πράγματα».

Maldives parousiasi_imnos_KostoΤο δεύτερο συμβόλαιο του Κωστόπουλου έληγε στις 6 Ιουλίου. Ο ίδιος ζήτησε να επιστρέψει νωρίτερα στην Αθήνα και συγκεκριμένα μετά το τέλος του Πρωταθλήματος Νότιας Ασίας Under 15 και Under 19. Οι αγώνες έγιναν από τις 9 μέχρι τις 11 Μαΐου στο Sports Social Center του Μάλε και καθώς ήταν αυτοί, για τους οποίους είχε πάει από την πρώτη φορά στις Μαλδίβες ο 45χρονος, αξίζει μία αναφορά στα καλύτερα αποτελέσματα των αθλητριών του.

Οι Μαλδίβες μετείχαν με 9 παιδιά, ενώ γενικά πήραν μέρος έξι χώρες με τους καλύτερους αθλητές τους, μεταξύ των οποίων η Ινδία, που είναι κορυφαία στον κόσμο. Ο Κωστόπουλος κοούτσαρε τελικά μόνο τα κορίτσια γιατί δεν υπήρχε η χρονική δυνατότητα να βρίσκεται παράλληλα και στον πάγκο των αγοριών.

Στα ομαδικά τα κορίτσια κατέκτησαν την 3η θέση τόσο στις νεάνιδες όσο και στις κορασίδες. Μάλιστα, στην κατηγορία κάτω των 15 ετών νίκησαν για πρώτη φορά στην ιστορία στο αγώνισμα τη Σρι Λάνκα.

Στα ατομικά η καλύτερη θέση ήταν το ασημένιο μετάλλιο της Φάτιμα Ντίμα Αλί στο Under 15. Στα ημιτελικά νίκησε τη δεύτερη Ινδή με 3-0 σετ και στον τελικό κάμφθηκε πολύ δύσκολα από την πρώτη Ινδή με 3-2 σετ. Η Ντίμα Αλί κατέκτησε μετάλλιο και στο απλό νεανίδων (χάλκινο), ενώ ήταν 3η και στα διπλά του U15 και του U19 με τις συμπατριώτισσές της Μίσκα και Ράφα Ναζίμ αντίστοιχα.

Η ομοσπονδία δήλωσε πολύ ευχαριστημένη από τον συνολικό απολογισμό στο Μάλε και το μόνο που τη στεναχώρησε ήταν ότι δεν μπόρεσαν ν’ αποκλείσουν και οι νεάνιδες τη Σρι Λάνκα στα ημιτελικά (έχασαν οριακά με 3-2)…
Διαβάστε επίσης

Σήμερα 31 Μαΐου γιορτάζουν

 

 

 

 

 

«Καταπολέμηση της Ρητορικής Μίσους στον Αθλητισμό

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics