Breaking News
25 Ιουνίου 2022

108ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Θεσσαλονίκη


Ανοίγει σήμερα στο Καυτανζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών Κ23, με τη συμμετοχή των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών.
Οι καλύτεροι Έλληνες αθλητές θα βρεθούν στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να λάβουν μέρος στην 108η διοργάνωση των ανδρών και την 86η των γυναικών, με κάποιους από αυτούς να έχουν μια τελευταία ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού που θα διεξαχθεί το διάστημα 15-24 Ιουλίου στο Όρεγκον.

 

Αυτή είναι η ένατη φορά που η Θεσσαλονίκη «φιλοξενεί» Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου. Τα πρώτα δύο (1927, 1930) διεξήχθησαν στο γυμναστήριο του Ηρακλή, ενώ το Καυτανζόγλειο «στέγασε» τα επόμενα έξι (1961, 1968, 1979, 1984, 1988, 2009). Αξίζει να σημειωθεί ότι στις πρώτες δύο διοργανώσεις συμμετείχαν μόνο άνδρες, ενώ το Πανελλήνιο του 1961 ήταν μόνο γυναικών. Στη συνέχεια το Καυτανζόγλειο «φιλοξένησε» ταυτόχρονα τα Πανελλήνια ανδρών και γυναικών.

Με Μίλτο Τεντόγλου

Το μεγάλο «αστέρι» του Πανελληνίου Πρωταθλήματος είναι ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους θα επιδιώξει να βελτιώσει την επίδοση των 8,36 μέτρων που έχει πετύχει φέτος, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί ακόμη εξαιρετικοί αθλητές που θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Κάποιοι εξ αυτών είναι η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό, ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης και ο Μιχάλης Αναστασάκης στη σφυροβολία, η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Ελένη Πόλακ στο επί κοντώ, καθώς και η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή της Σταματίνας Σκαρβέλη στη σφυροβολία, της Αναΐς Καραγιάννη και της Ελισάβετ Πεσιρίδου στα ψηλά εμπόδια και της Δήμητρας Γναφάκη στα χαμηλά. Ενδιαφέρον θα έχει η μάχη του ύψους με τις Τατιάνα Γκούσιν, Ελευθερία Χριστογεώργου και Ιωάννα Ζάκκα, αλλά και του Κώστα Δουβαλίδη στα 110μ. εμπόδια. Στη σφαιροβολία οι Τάσος Λατιφλάρι, Οδυσσέας Μουζενίδης και Νικόλας Σκαρβέλης δημιουργούν τις προϋποθέσεις για έναν δυνατό αγώνα.

Στους δρόμους ταχύτητας η Άρτεμις Αναστασίου και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στις γυναίκες και οι Γιάννης Νυφαντοπουλος, Κώστας Ζήκος, Παναγιώτης Τριβιζάς και Νίκος Εμπέογλου στους άνδρες θα έχουν τον πρώτο λόγο. Στα 400μ. η Ειρήνη Βασιλείου θα διεκδικήσει ακόμη μια νίκη, ενώ ιδιαίτερα ανταγωνιστική θα είναι η Ανδριάνα Φέρρα. Στους άνδρες ο Γιάννης Ντέτσικας έτρεξε πρόσφατα κάτω από τα 47.00 και θέλει να επαναλάβει ανάλογη εμφάνιση.
Στις μεσαίες αποστάσεις ο Χρήστος Κοτίτσας δείχνει έτοιμος για χρόνους κάτω από 1.48.00 στα 800μ., ενώ στις γυναίκες με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία της Έλλης Δεληγιάννη. Η Αναστασία Μαρινάκου και ο Μάριος Αναγνώστου θα έχουν τον πρώτο λόγο στις μεγάλες αποστάσεις, ενώ τις πρώτες κούρσες τους στην Ελλάδα θα κάνουν και οι Βασιλεία Σπύρου και Δάφνη Λαβασσά. Στα 3.000 μ. στιπλ ο Γιώργος Σταμούλης προέρχεται από σταθερά καλές εμφανίσεις και αναμένεται να είναι ο κυρίαρχος, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών ξεχωρίζει η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη. Στο τριπλούν των γυναικών η Σπυριδούλα Καρύδη θέλει εμφάνιση, που θα της δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσει μέσω του ranking το «εισιτήριο» για το Όρεγκον. Η Καρύδη θα αγωνιστεί και στο μήκος, εκεί όπου θα ξεχωρίσει και η Βασιλική Χαϊτίδου. Με στόχο την πρόκριση στο Παγκόσμιο θα μπουν στον αγώνα τόσο ο Ανδρέας Πανταζής, όσο και ο Νίκος Ανδρικόπουλος, που βρίσκονται στην 33η και 34η θέση, αντίστοιχα, με συνολικά 32 αθλητές να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο τριπλούν. Υποψήφιος για το χρυσό στο ίδιο αγώνισμα είναι και ο Δημήτρης Τσιάμης, ο οποίος στέφθηκε νικητής στο ίδιο στάδιο στη διοργάνωση του 2009. Ο Δημήτρης Τσίτσος προέρχεται από την καλή εμφάνιση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, όπου έστειλε το ακόντιο στα 77,51 μ., επίδοση που θα επιδιώξει να βελτιώσει.

Η προϊστορία στα Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου
Σε ό,τι αφορά τους αθλητές που έχουν ξεχωρίσει και έχουν σημειώσει τις περισσότερες νίκες σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Αθηναϊκό Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων ο Περικλής Ιακωβάκης μετράει 16 «πρωτιές» στα 400 μέτρα με εμπόδια, όσες και ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου στη σφυροβολία. Στη σχετική λίστα ακολουθούν με 13 νίκες ο Κώστας Φιλιππίδης (επί κοντώ) και ο Κώστας Δουβαλίδης (110 μέτρα με εμπόδια), ενώ διψήφιο αριθμό επιτυχιών σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έχουν ακόμη οι Λούης Τσάτουμας (12 νίκες στο μήκος), Ανδρέας Δημητράκης (11 στα 1500 μέτρα, ενώ μετράει επίσης τέσσερις νίκες στα 800 μέτρα), Δημήτρης Τσιάμης (10 στο μήκος) και Κώστας Μπανιώτης (10 στο ύψος).
Στις γυναίκες, η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου έχει πανηγυρίσει 11 σερί τίτλους στη δισκοβολία και βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας μαζί με την Έλενα Φιλάνδρα που έχει κατακτήσει 11 φορές το πρωτάθλημα γυναικών στα 800 μέτρα (έχει και δύο «νταμπλ» σε 800 και 1.500 μέτρα). Ακολουθούν με 10 νίκες η Χριστίνα Χαντζή στα 400 μέτρα με εμπόδια και η Νίκη Μπακογιάννη στο ύψος.

Σε επίπεδο συλλόγων, ο Πανελλήνιος ΓΣ είναι ο κυρίαρχος σε άνδρες και γυναίκες. Στους άνδρες μετράει 36 τίτλους και είναι με διαφορά πρώτος από τον δεύτερο Παναθηναϊκό (23 πρωταθλήματα), μολονότι έχει να κατακτήσει πρωτάθλημα στους άνδρες από το 2005. Την πρώτη τριάδα των συλλόγων με τους περισσότερους τίτλους στους άνδρες συμπληρώνει ο Εθνικός ΓΣ. Συνολικά 12 σύλλογοι έχουν κατακτήσει πρωτάθλημα στίβου στους άνδρες, με τον Ολυμπιακό ΣΦΠ είναι είναι ο μοναδικός από τους υπόλοιπους εννέα με διψήφιο αριθμό τίτλων (14).

Στις γυναίκες, ο Πανελλήνιος έχει κατακτήσει 30 πρωταθλήματα, με τελευταίο εξ αυτών το 2009, ενώ ακολουθούν στη σχετική λίστα ο Πανιώνιος ΓΓΣ με 21 και ο ΑΟ Παλαιού Φαλήρου με 7. Συνολικά 15 σύλλογοι έχουν κατακτήσει πρωτάθλημα στίβου στις γυναίκες.

flash.gr

Διαβάστε επίσης

Προχωράνε οι εργασίες στο «Βαρδινογιάννειο» το οποίο αλλάζει εικόνα και εκσυγχρονίζετα

 

 

 

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics