Breaking News
27 Ιουνίου 2022

Πέτυχε τον αρχικό της στόχο η Ελλάδα στο ομαδικό ανδρών των 19ων Μεσογειακών Αγώνων.

Στην πόλη Οράν της Αλγερίας και το Centre Mohammed Ben Ahmed το τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης άρχισε την Κυριακή 26/06 και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προκρίθηκε στην πρώτη 8άδα με τη 2η θέση από τον όμιλό του. Στον πρώτο του αγώνα, το μεσημέρι, κάμφθηκε από το νούμερο 1 του αγωνίσματος, τη Σλοβενία, με 3-1, αλλά στο καθοριστικό δεύτερο ματς, νωρίς το βράδυ δικαίωσε τις προβλέψεις απέναντι στην Κύπρο και επικρατώντας με 3-0 κατέκτησε τη 2η προνομιούχο θέση. Ήταν δυνατή απέναντι και στη Σλοβενία, διεκδίκησε με σοβαρές ελπίδες την πρωτιά, πάντως και με το δεύτερο «εισιτήριο» από το γκρουπ θα προσπαθήσει να κάνει το βήμα παραπάνω στο ταμπλό. Η συνέχεια στο αγώνισμα δίνεται το πρωί της Δευτέρας 27/06 και η Ελλάδα συναντά την ισχυρή Αίγυπτο. Το βράδυ της Κυριακής έγινε η κλήρωση, ήταν σίγουρο ότι θα έφερνε τους διεθνείς μας κάποια από τις τρεις χώρες, που επικράτησαν στα υπόλοιπα ισάριθμα γκρουπ και η Αίγυπτος κυριάρχησε στο 2ο γκρουπ ως επικεφαλής.

Με νέο τρόπο διεξάγεται ο κάθε αγώνας ομαδικού. Με το σύστημα κορμπιγιόν συγκεκριμένα και η κάθε χώρα μπορεί να παρατάσσει και δύο αθλητές ή αθλήτριες. Στην 1η αγωνιστική των ομίλων η Σλοβενία νίκησε την Κύπρο με 3-0. Στη 2η αγωνιστική έκανε την πρεμιέρα της η Μεσογειακή μας ομάδα ανδρών και κάμφθηκε με 3-1 από τη Σλοβενία. Πολύ κρίσιμο σημείο το διπλό στην αναμέτρηση. Οι διεθνείς μας κάμφθηκαν οριακά με 3-2 και είχαν ματς μπολ στην παράταση του 5ου σετ (11-10).

Η εξέλιξη του αγώνα Σλοβενία-Ελλάδα 3-1:

Ντάρκο Γιόργκιτς-Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος 3-0

Ντένι Κοζούλ-Γιάννης Σγουρόπουλος 1-3

Κοζούλ/Γιόργκιτς-Σγουρόπουλος/Κωνσταντινόπουλος 3-2

Γιόργκιτς-Σγουρόπουλος 3-0

Στην 3η αγωνιστική η δυάδα του Κώστα Βατσακλή επιβεβαίωσε απόλυτα τον ρόλο της κόντρα στην Κύπρο. Επιβλήθηκε εύκολα με 3-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά με τη 2η θέση του γκρουπ. Πριν από τον αγώνα τα μέλη των δύο αποστολών έγιναν μία αγκαλιά κι έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία μπροστά από το τραπέζι. Στην ομάδα της Μεγαλονήσου είναι και ο κορυφαίος αθλητής της Μάριος Γιάνγκου, πολύ γνωστός εδώ και χρόνια στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του σε ομάδες της Α1 εθνικής κατηγορίας.

Η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Κύπρος 3-0:

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος-Σαρμπέλ Ιλία 3-0

Γιάννης Σγουρόπουλος-Μάριος Γιάνγκου 3-0

Σγουρόπουλος/Κωνσταντινόπουλος-Ιλία/Γιάνγκου 3-0

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ

Το πρωί της Τρίτης αρχίζουν και τα αγωνίσματα του απλού. Στο απλό ανδρών σχηματίστηκαν 8 γκρουπ στο στάδιο 1. Ο Σγουρόπουλος είναι 7ο. Έχει επικεφαλής τον Τυνήσιο Αμπουμπακάρ Μπουράς και αντιπάλους επίσης τον Σέρβο Μάρκο Γέφτοβιτς (που έχει περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα) και τον Κοσοβάρο Κρέσνικ Μαχμούτι.

Ο Κωνσταντινόπουλος είναι στο 8ο γκρουπ. Θα συναντήσει τον Σλοβένο Ντένι Κοζούλ (επικεφαλής), τον Ιταλό Μιχάι Μπομποτσίκα και τον Κύπριο Μάριο Γιάνγκου. Οι δύο πρώτοι αθλητές από το κάθε γκρουπ παίρνουν την πρόκριση για το στάδιο 2, το οποίο θα έχει πάλι γκρουπ των 4ων.

Στο απλό γυναικών οι όμιλοι στο στάδιο 1 είναι των 3ων αθλητριών. Η Τόλιου κληρώθηκε στο 3ο γκρουπ με την Αιγύπτια Ντίνα Μεσρέφ (επικεφαλής) και την Τουρκάλα Σιμπέλ Αλτίνκαγια. Κι εδώ οι δύο πρώτες αθλήτριες των γκρουπ προκρίνονται στο στάδιο 2.
Διαβάστε επίσης

 

Χρυσό ήταν το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν.

 

 

 

 

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics