Breaking News
30 Ιουνίου 2022

Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου!


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Φωτεινή Ελευθερίου 


Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250
Υπάρχουν εκείνοι οι άνθρωποι γύρω μας που καταφέρνουν να ξεπερνούν κάθε μέρα τον εαυτό τους και με το παράδειγμά τους να ανοίγουν το δρόμο σε άλλους ανθρώπους ώστε να ξεκινήσουν το δικό τους μοναδικό ταξίδι στη γνώση και στην κατάκτηση των στόχων τους.

*Της Φωτεινής Ελευθερίου

Ανάμεσα σε αυτούς θα πρέπει να συμπεριλάβουμε οπωσδήποτε τους μαθητές του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ηρακλείου, οι οποίοι αγωνίστηκαν και δικαιώθηκαν, στερήθηκαν αλλά και απόλαυσαν, δοκιμάστηκαν και πέτυχαν!

Η Μαριλένα, η Αναστασία, η Παρασκευή και ο Κώστας είναι μερικοί από αυτούς που φοίτησαν τα τελευταία δύο χρόνια στο Σχολείο αυτό, συμμετείχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και από χθες ζουν την πραγματοποίηση του δικού τους ονείρου αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.

Η Μαριλένα Μοδάτσου μητέρα ενός αγοριού 2.5 ετών ερχόταν καθημερινά από τον Άγιο Νικόλαο στο Ηράκλειο με έναν και μοναδικό σκοπό: Να σπουδάσει Ιατρική και τώρα είναι μία από τις υποψήφιες φοιτήτριες, καθώς συγκέντρωσε περίπου 19.300 μόρια.

«Έχω τελειώσει το Μαθηματικό, αλλά το όνειρο μου ήταν πάντα η Ιατρική. Εργάστηκα σε διάφορους τομείς αλλά δεν ήταν αυτό που ήθελα. Ένιωθα οτι έπρεπε να προσπαθήσω ξανά. Δεν γινόταν όμως να φοιτήσω στο ημερήσιο ΕΠΑΛ του Αγίου Νικολάου γιατί ο σύζυγός μου εργάζεται τα πρωινά και δεν μπορούσε να αναλάβει τη φροντίδα του παιδιού. Έτσι αποφάσισα να έρχομαι στο Ηράκλειο.» Και αν αυτή η απόσταση ήταν ένα μεγάλο θέμα, η μελέτη ήταν ένα ακόμη δυσκολότερο, αφού αναγκαζόταν να διαβάζει μετά τις 12.00 το βράδυ, οπότε και επέστρεφε στο σπίτι της. « Διάβασα πολύ και το περασμένο καλοκαίρι για να καλύψω τα κενά και ευτυχώς πήγα πολύ καλά « συμπληρώνει και δεν ξεχνάει να αναφερθεί πολλές φορές στην εκπαιδευτική φροντίδα και την ψυχολογική υποστήριξη που δέχθηκε από τους καθηγητές 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ηρακλείου.

Στην αμέριστη συμπαράσταση των καθηγητών της στο ίδιο σχολείο και κυρίως των καθηγητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Δήμου Ηρακλείου αναφέρεται η Παρασκευή Βογιατζόγλου και ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο δέχθηκε να μιλήσει για την επιτυχία της. » Χάρις στην εθελοντική προσφορά τους και την ειλικρινή διάθεση να μας βοηθήσουν χωρίς κανένα οικονομικό όφελος κατάφερα να συγκεντρώσω 18.840 μόρια» τονίζει και νιώθει ήδη φοιτήτρια στο Τμήμα Λογιστικής του ΕΛΜΕΠΑ. Δουλεύει χρόνια στον τομέα αυτό αλλά πάντα ήθελε ένα αντίστοιχο πτυχίο. Με δύο μεγάλα, πλέον παιδιά 23 και 28 ετών, είχε περισσότερο χρόνο να αφιερώσει σε κάτι που ήθελε πολύ. » Δεν κουράστηκα από τη διαδικασία, γιατί ό,τι κάνεις με αγάπη επιστρέφει ως επιτυχία» λέει και κάνει ξεχωριστή αναφορά στο αλληλοϋποστηρικτικό περιβάλλον του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ηρακλείου «προχωρούσαμε όλοι οι συμμαθητές μαζί, δεν υπήρχε ανταγωνισμός, υπήρχε μόνο συμπαράσταση του ενός προς τον άλλον.»

Η Παρασκευή Βογιατζόγλου με την κόρη της

Την απόλυτη ικανοποίηση βιώνει και η πολυπράγμων Αναστασία Κοντού, εργαζόμενη και περήφανη εθελόντρια, όπως δηλώνει, κατάφερε να συνδυάσει τις αιτήσεις των Πανελληνίων με τα διοικητικά της καθήκοντα στον Σύλλογο ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ. Αν και είχε σπουδάσει μηχανικός κάθησε και πάλι στα θρανία γιατί θέλει να σπουδάσει Νοσηλευτική στο ΕΛΜΕΠΑ. Συγκέντρωσε 18.825 μόρια με τα μέχρι τώρα δεδομένα και φαίνεται ότι εξασφαλίζει την εισαγωγή της ακόμη και στην Ιατρική Θεσσαλονίκης.

«Το πρώτο βήμα είναι η απόφαση να αφήσεις τα βάρη που κουβαλάς: «έτσι πρέπει», «τι θα πει ο κόσμος», «δεν είναι για εμένα αυτά», «δεν μπορώ».

ASKOMET 300×250
Το δεύτερο βήμα είναι να γνωρίσεις τον εαυτό σου και να τον δεχθείς όπως είναι πραγματικά και όχι όπως νόμιζες ότι ήταν – κουβαλώντας στερεότυπα και αντιλήψεις άλλων.

Το τρίτο βήμα είναι να αποδειχθείς όσα αφήνεις πίσω σου: συνήθειες, ανθρώπους που δεν τους χρειάζεσαι ή δεν σε χρειάζονται πλέον, δουλειά που προσφέρει το ελάχιστο – σε χρήματα, σε ικανοποίηση, σε μέλλον…

Η Αναστασία Κοντού

Το τέταρτο βήμα είναι η πρώτη δειλή προσπάθεια να πετάξεις.

Μετά, είσαι ελαφρύς και γεμάτος εφόδια, δηλαδή αγάπη για αυτό που κάνεις.

Έτσι, η διαδικασία είναι εύκολη, ουσιαστική, εποικοδομητική και άκρως απολαυστική!

Η γνώση μου άλλαξε τον τρόπο σκέψης. Οι άνθρωποι που γνώρισα – έξω από τον περιχαρακωμένο μικρόκοσμό που είχα φτιάξει – άλλαξαν την οπτική μου απέναντι στον κόσμο όλο!

Θα σας πω ότι το ταξίδι προς τη δική μου Ιθάκη τελείωσε με μια εντελώς διαφορετική Αναστασία και περισσότερους ανθρώπους δίπλα μου -κάτι που δεν είχα συνειδητοποιήσει- στους οποίους αξίζουν όλα τα συγχαρητήρια και εύσημα! Η επόμενη Ιθάκη μου είναι πιο μακριά και ανυπομονώ!» ανέφερε όταν της ζητήσαμε να κάνει μια ανασκόπηση των δύο τελευταίων ετών της …. μαθητικής της ζωής.

Μία θέση στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών εξασφάλισε ο Κωνσταντίνος Ηλίας δίνοντας όλες τους τις δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια και κυρίως το καλύτερο παράδειγμα στα δύο μικρά παιδιά του. Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος και παρά τις αντιξοότητες αφοσιώθηκε με συνέπεια και πειθαρχία σε αυτό το ταξίδι και τώρα φτάνει στο λιμάνι της δικής του μεγάλης επιτυχίας.

Ο Κωνσταντίνος Ηλίας

«Αυτό έπρεπε να το είχα κάνει πριν από 25 χρόνια, αλλά για πολλούς λόγους δεν τα κατάφερα. Είπα λοιπόν να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό μου και δικαιώθηκα. Τώρα αρχίζει ένας άλλος δύσκολος αγώνας, αλλά είμαι σίγουρος πια ότι και πάλι θα τα καταφέρω» τονίζει με μεγάλη ικανοποίηση και αναφέρεται στη σύζυγό του, η οποία επωμίστηκε πολλές υποχρεώσεις και στο ανεκτίμητο έργο που επιτελείται από τους καθηγητές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου και βεβαίως στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου.

iraklionews.gr

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

Το αργυρό μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ19 , κατέκτησε η αθλήτρια του ΟΦΗ, Ελευθερία Φετφατζή

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics