Breaking News
25 Ιουνίου 2023

Πριν πολλά χρόνια, στο καφενείο του χωριού μου, καθόταν ένας ηλικιωμένος πάνω στον οποίο ο χρόνος είχε αποτυπώσει έντονα τα σημάδια του.

Φαίνονταν ένας συνηθισμένος παππούς από αυτούς που οι νεώτεροι, καθώς και κάποιοι 'παντογνώστες' με 'ελιτίστικες' συμπεριφορές, θεωρούν την κουβέντα μαζί τους απλά σαν χάσιμο χρόνου. Επειδή αυτούς τους γέροντες τους θεωρώ 'ιστορικές φυσιογνωμίες', οι εμπειρίες των οποίων μέσα από το διάβα του χρόνου αποτελούν αστέρευτη πηγή σπάνιων εικόνων και ιστοριών, δεν έχασα την ευκαιρία να ανοίξω κουβέντα μαζί του.
Πάνω στην κουβέντα μας λοιπόν μου διηγήθηκε μια ιστορία (πραγματική ή φανταστική δεν έχει σημασία) την οποία είχε ακούσει από τον πατέρα του:

'Μια φορά λοιπόν ήταν ένας νέος ο οποίος ήθελε να φύγει από το χωριό και να πάει στην πόλη για ανοίξει μια επιχείρηση. Πάει λοιπόν στον πατέρα του και του ζητάει 100 χρυσές λίρες.
Ο πατέρας του του απαντάει: Θα σου δώσω τις λίρες που ζητάς αλλά πρώτα θα πάμε ΄μια βόλτα στο ποτάμι. Ο νέος μην έχοντας άλλη επιλογή υπακούει.
Όταν λοιπόν φτάνουν στο ποτάμι του δίνει μια λίρα ο πατέρας του και του λέει: Πέταξε την με δύναμη και άμα φτάσει στην απέναντι όχθη, θα σου δώσω άλλες 100. Ο νέος δοκιμάζει αλλά το ποτάμι μεγάλο (εκείνη την εποχή) και η λίρα πέφτει στο νερό. Δεν πειράζει του λέει ο πατέρας του, μην χολοσκάς... να πάρε άλλη μία και ξαναπροσπάθησε. Ο νέος βάζει περισσότερη δύναμη αυτή τη φορά αλλά η κατάληξη η ίδια: Η λίρα στο ποτάμι.
Άκου του λέει ο πατέρας του τι θα γίνει. Θα πας στην πόλη θα δουλέψεις και θα μου φέρεις 10 λίρες. Μετά εγώ θα σου δώσω τις υπόλοιπες 90. Πράγματι ο νέος πάει στην πόλη για λίγο καιρό και επιστρέφει με 10 λίρες. Όταν τον βλέπει ο πατέρας του του λέει: Πάμε μια βόλτα στο ποτάμι και θα σου δώσω ότι συμφωνήσαμε. Όταν φτάνουν εκεί του λέει: Ρίξε μια λίρα σου να δούμε θα φτάσει απέναντι...
Και ο γιος απαντάει: Τι λες ρε πατέρα. Εγώ για να μαζέψω 10 λίρες 'έφτυσα αίμα' στη δουλειά και θα τις πετάξω έτσι στο !ποτάμι!!!
Τότε ο πατέρας του λέει: Πάμε γιε μου τώρα στο σπίτι να σου δώσω τις υπόλοιπες 90.....

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφερουν και τα παρακάτω θέματα:

Μια αθλήτρια που παίζει ποδόσφαιρο έκλεψε τις εντυπώσεις στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων στίβου

 

 

 

 

 

Σήμερα 24 Iουνίου γιορτάζουν

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics