Breaking News
16 Οκτωβρίου 2023

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης εξέδωσε το καλεντάρι των WTT Youth Contender του 2024 και αποκάλυψε ότι θα πρόκειται για χρονιά-ρεκόρ στον αριθμό των τουρνουά.

Ο θεσμός, που άρχισε μετά την εποχή του κορωνοϊού, αναπτύχθηκε γρήγορα κι έχει σημαντική ανταπόκριση και από Έλληνες αθλητές, θα περιλαμβάνει φέτος περισσότερα από 50 events σε όλο τον κόσμο! Οι βαθμίδες παραμένουν δύο, η κορυφαία είναι τα WTT Youth Star Contender (8 θα γίνουν το επόμενο έτος) και η δεύτερη τα WTT Youth Contender (το πρόγραμμα περιλαμβάνει 48). Μετέχουν παιδιά από την ηλικιακή κατηγορία Under 11 μέχρι την Under 19. Η σειρά θ’ ανοίξει τον Ιανουάριο στο Λιντς της Αυστρίας με Youth Contender (11-14/01) και θα κλείσει στη Βίλα Νόβα ντε Γκάια της Πορτογαλίας με Youth StarContender (20-24/11). Αμέσως μετά, τον Δεκέμβριο (01-08/12), θα γίνει στο Χέλσινμποργκ της Σουηδίας το Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων του 2024 και θ’ αποτελέσει το αποκορύφωμα της προσπάθειας για τα νεαρά ταλέντα, μετά από μια χρονιά με περισσότερη δράση από κάθε άλλη φορά.

Η διεθνής ομοσπονδία αναφέρει κι άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία στο ρεπορτάζ της. «Πρόκειται για έναν άνευ προηγουμένου αριθμό εκδηλώσεων, που έχει προγραμματιστεί για να εμπνεύσει και να αναδείξει την επόμενη γενιά αστέρων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Με βάση την απίστευτη επιτυχία των προηγούμενων ετών, το WTT Youth Series διευρύνει τους ορίζοντές του και εισάγει στο ημερολόγιο ολοκαίνουργιες διοργανώσεις Youth Contender. Αυτές οι συναρπαστικές διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Αλγέρι, τη Βηρυτό, το Λουξεμβούργο, το Σαντιάγο, το Κανκούν, το Τζέτζου, το Σάντεφιορντ, το Χάντσβιλ, το Καράκας, την Τασκένδη, το Μπουρλινγκάμ, το Σαράγεβο και το Ριάντ.

Από την ίδρυσή της, η σειρά WTT Youth Series έχει γνωρίσει εκθετική ανάπτυξη. Από μόλις 14 διοργανώσεις το 2021, η σειρά επεκτάθηκε σε 33 διοργανώσεις το 2022 και 43 το 2023. Το ημερολόγιο του 2024 σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο, με περισσότερους από τους μισούς προγραμματισμένους αγώνες να υιοθετούν την τετραήμερη μορφή Youth Contender, παρέχοντας στους νέους παίκτες μια μοναδική πλατφόρμα για να αναδείξουν το ταλέντο τους και να αποκτήσουν ανεκτίμητη εμπειρία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Τυνησία, το Μαυροβούνιο, η Πορτογαλία, το Κατάρ, ο Λίβανος και η Δημοκρατία της Κορέας θα φιλοξενήσουν πολλαπλές διοργανώσεις των WTT Youth Series το 2024, γεγονός που υπογραμμίζει τη δέσμευση της World Table Tennis να επεκτείνει την εμβέλεια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων σε όλες τις γωνιές του πλανήτη και να καλλιεργήσει ταλέντα από διαφορετικά υπόβαθρα.

Το 2024 επίσης, θα διεξαχθεί πρώτη φορά WTT Youth Star Contender στη Νοτιοανατολική Ασία, με την πόλη που θα φιλοξενήσει το τουρνουά να ανακοινώνεται τις επόμενες εβδομάδες. Οι κορυφαίες διοργανώσεις της σειράς WTT Youth Series θα δουν τα καλύτερα αστέρια U15 και U19 να πηγαίνουν στην Τύνιδα, την Ποντγκόριτσα, τη Λίμα, τα Σκόπια, τη Ντόχα και τη Βίλα Νόβα Ντε Γκάια».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο τέλος του κειμένου το λινκ https://worldtabletennis.com/description?artId=3052 για ολόκληρο το καλεντάρι σε PDF.


Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφερουν και τα παρακάτω θέματα

Ο καιρός σήμερα 15/10/2023

 

 

 

 

Κλήρωση Tζόκερ-Πρότο 15/10/2023

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics