Breaking News
26 Ιανουαρίου 2024

Συντάκτης: Μιχάλης Κοντιζάς

WRC 2024: Η σεζόν ξεκίνησε την Τετάρτη στο Μόντε Κάρλο.

 

Τρεις άντρες αναζητούν έναν τίτλο «ορφανό». Το «μερικό σοκ» του πρωταθλητή των δύο τελευταίων σεζόν, Kalle Rovanpera, αφήνει τους Thierry Neuville, Ott Tanak και Elfyn Evans ως τα μέγιστα και σχεδόν μοναδικά φαβορί για τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2024. Ο αγώνας ξεκινά το επόμενο Σαββατοκύριακο με το θρυλικό Ράλι Μόντε Κάρλο, μια δοκιμασία στην οποία ένας άλλος πρωταθλητής μερικής απασχόλησης, ο Σεμπαστιέν Ογιέ, θα είναι ο άνθρωπος που θα νικήσει.

Η ανακοίνωση ότι ο Rovanpera δεν θα αγωνιστεί ολόκληρη τη σεζόν κλόνισε τα σχέδια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Σε ηλικία μόλις 23 ετών, ο Φινλανδός αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματα ενός βετεράνου όπως ο Ogier και να τρέξει μόνο μερικές επιλεγμένες διοργανώσεις, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα υπερασπιστεί το στέμμα του. Ένα κενό που ο Tanak θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί για να κερδίσει το δεύτερο στέμμα του, και ο Neuville και ο Evans για να κάνουν τον πρώτο από τους αγώνες τους.

wrc-2024-hyundai-toyota-rovanpera-Neuville-Tanak-Evans

22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας
O Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor Festival
Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 22nd Motor Festival στο MEC Παιανίας – Κάτοψη
Motor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC Παιανίας
WRC 2024: Γιατί δεν υπάρχουν πια οδηγοί που a priori μπορούν να συναγωνιστούν την τριάδα των φαβορί. Ο Τακαμότο Κατσούτα, ο δεύτερος άνθρωπος της Toyota, ή οι Αντριέν Φουρμό και Γκρεγκουάρ Μάνστερ, οι ιθαγενείς της Φορντ, δεν πρέπει να είναι αντίπαλοι στα χαρτιά. Ο Dani Sordo θα πραγματοποιήσει μερικές δοκιμές, ξεκινώντας πιθανώς από το Κένυα Safari Rally , επιδιώκοντας να επεκτείνει τη συλλογή του στα βάθρα και μάλιστα προσθέτοντας μια νέα νίκη στο ρεκόρ του, αλλά πάνω απ’ όλα συνεισφέροντας βαθμούς στη Hyundai για τον τίτλο της μάρκας. Οι Pepe López και Jan Solans θα είναι οι Ισπανοί εκπρόσωποι στο WRC2 και οι Roberto Blach και Raúl Hernández στο Junior.

wrc-2024-hyundai-toyota-rovanpera-Neuville-Tanak-Evans

Η κύρια καινοτομία σε επίπεδο κανονισμών είναι το νέο σύστημα βαθμολόγησης, το οποίο θα απονέμει βαθμούς σε τρεις φάσεις, με κατάταξη το Σάββατο, την Κυριακή και στο τελικό Power Stage, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι οι Κυριακές δεν είναι «προσκύνημα» όπως είχε γίνει. συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, επιτρέπεται η συμμετοχή οχημάτων της μέγιστης κατηγορίας χωρίς το υβριδικό σύστημα για την προσέλκυση ιδιωτών πιλότων. Ένα βήμα που θα μπορούσε να είναι το πρώτο προς νέους τεχνικούς κανονισμούς που προσελκύουν περισσότερα brands. Εικάζεται ότι το 2025 θα υπάρξει μετακίνηση σε οχήματα που προέρχονται από το WRC2, αλλά ενισχυμένα.

Την Τετάρτη η σεζόν ξεκινησε στο Gap, την πόλη των Άλπεων όπου γεννήθηκε ο Ogier και στην οποία επιστρέφει το Ράλι Μόντε Κάρλο, με άγνωστη την κατάσταση του πατώματος των ετάπ. Αν τα πράγματα δεν αλλάξουν πολύ, όλα δείχνουν ένα Μόντε Κάρλο με κάθε είδους επιφάνειες, στεγνή και υγρή άσφαλτο, πάγο ακόμα και χιόνι. Την Κυριακή, αφού περάσουμε τον μυθικό Col de Turini, θα μάθουμε ποιος ανεβαίνει στην κορυφή του βάθρου μπροστά από το παλάτι Grimaldi.

Neuville-Tanak-Evans

Η νέα εφαρμογή ταξί που τα σπάει… Taxi.gr με τρία κλικ, έχεις ταξί!
Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;
Motor Festival : Έκθεση αυτοκινήτου και Test Drive στο MEC Παιανίας
Motor Festival: Έκθεση μοτοσυκλέτας και Test Ride στο MEC Παιανίας
Ομάδες WRC 2024:
TOYOTA

Όχημα: Yaris

Κορυφαίο πρόσωπο: Jari-Matti Latvala

Πιλότοι: Elfyn Evans, Takamoto Katsuta, Kalle Rovanpera και Sebastien Ogier

HYUNDAI

Όχημα: i20

Κορυφαίο πρόσωπο: Cyril Abiteboul

Πιλότοι: Thierry Neuville, Ott Tanak, Dani Sordo, Esapekka Lappi και Andreas Mikkelsen

ΠΕΡΑΣΜΑ

Όχημα: Ford Puma

Επικεφαλής: Malcolm Wilson

Πιλότοι: Adrien Fourmaux και Gregoire Munster

WRC 2024: H Hyundai διαμορφώνεται για να εκθρονίσει την Toyota ως κατακτητή του WRC

Ο επικεφαλής της Hyundai Cyril Abiteboul εκτιμά ότι η νοτιοκορεάτικη μάρκα αντλεί περισσότερα χρήματα στο WRC από οποιονδήποτε άλλον. Αλλά γνωρίζει ότι η επιτυχία αφορά τόσο την ανθρώπινη πλευρά όσο και τους πόρους, και τώρα έχει όλα τα συστατικά για να αντιμετωπίσει την Toyota…

sporttime.gr

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Ο καιρός σήμερα 26/01/2024

 

 

 

 

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21: Με ανατροπή έμειναν εκτός 8άδας Παπαδημητρίου/Κόσικ

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics