Breaking News
23 Φεβρουαρίου 2024

Iστιοπλοϊα: Μόνο στα ΙLCA 7 πιθανότητες πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες



Οι ελπίδες για Ολυμπιακή πρόκριση υπάρχουν, πλέον, μόνο, στην κατηγορία ILCA 7 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στον Άλιμο.

Iστιοπλοϊα: Μόνο στα ΙLCA 7 πιθανότητες πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Play Video
Προς ολοκληρώση βαίνει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ILCA, στο Καλαμάκι - που έχει και χαρακτήρα προολυμπιακό - με τις ελληνικές ελπίδες πρόκρισης να αφορούν, αποκλειστικά, πλέον την κατηγορία των ανδρών.

Την 5η μέρα της διοργάνωσης, που φιλοξενείται στον φαληρικό Όρμο με οικοδεσπότη τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου, περιλάμβανε στους άνδρες τα πλασαρίσματα του Γιώργου Παπαδάκου και των άλλων αθλητών στις κούρσες της ημέρας, που κράτησαν ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες, ενώ αντίθετα το όνειρο της Ελλάδας στις γυναίκες μετατέθηκε για την τελευταία ευκαιρία στη Ρεγκάτα του Ιέρ.

Στα ILCA 7 ο Γιώργος Παπαδάκος είχε εξαιρετική παρουσία την 5η, προτελευταία μέρα των αγώνων, τερματίζοντας στις θέσεις 10, 13 και 3 και έτσι με τη συμπλήρωση πέντε ιστιοδρομιών βρίσκεται στην 16η θέση της γενικής κατάταξης με 33 βαθμούς ποινής.
Το πιο σημαντικό, όμως, όσον αφορά την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι ότι ο Έλληνας ιστιοπλόος είναι τέταρτος, αφού υπολείπεται μόνο του πρωτοπόρου της γενικής και της Ολυμπιακής κατάταξης, Ισραηλινού Ομέρ Βέρεντ (13 β.π.), του Σλοβένου Ζαν Λούκα Ζέλκο (23 β.π.) και του Ουκρανού, Όσκαρ Μάντονιτς (27 β.π.).

 

Κοντά στον Παπαδάκο είναι ο Εσθονός Καρλ-Μαρτίν Ράμο με 35 β.π. και αμέσως μετά βρίσκεται ο δεύτερος Έλληνας, Ιάσων Κεφαλλονίτης με 40 β.π., (27ος συνολικά) όσους έχει και ο δεύτερος Ισραηλινός Μάορ Μπενχαρότς. Ο Κεφαλλονίτης την 5η μέρα τερμάτισε 30, 1 και 7.

Όλα θα κριθούν, την Παρασκευή (23/2), την τελευταία μέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, κατά την οποία έχουν προγραμματιστεί, καιρού επιτρέποντος, να διεξαχθούν τρεις ιστιοδρομίες, που θα κρίνουν οριστικά τα δύο ευρωπαϊκά ολυμπιακά εισιτήρια.

Σε Λιθουανία και Κροατία τα δύο Ολυμπιακά εισιτήρια στα ILCA 6

Και αν στους άνδρες το ελληνικό όνειρο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες παραμένει ζωντανό, στις γυναίκες οι τρεις κούρσες που έγιναν σήμερα έβγαλαν και μαθηματικά εκτός στόχου την Ελλάδα. Η Ευαγγελία Καραγεώργου τερμάτισε 38η, 18η και 18η και με 63 βαθμούς ποινής έμεινε στην 17η θέση της γενικής κατάταξης και εκτός των πρώτων δέκα που θα συνεχίσουν την Παρασκευή (23/2) στην κούρσα των μεταλλίων.

Τα δύο Ολυμπιακά ευρωπαϊκά εισιτήρια κατοχύρωσαν ήδη η Λιθουανία (2η θέση με 21 β.π.) και η Κροατία (4η θέση με 25 β.π.). Στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης με 19 βαθμούς ποινής βρίσκεται η Μαρία Έρντι από την Ουγγαρία, δεύτερη η Λιθουανή Βικτόρια Αντρουλίτε (21 β.π.), τρίτη η Γαλλίδα Λουίζ Σερβερά (25 β.π.), τέταρτη η Κροάτισσα Έλενα Βορόμπεβα (29 β.π.) και πέμπτη η Άννα-Μαρί Ρίντομ από τη Δανία με 33 βαθμούς ποινής.

Στην κατηγορία ILCA 6 η πρώτη τριάδα είναι ελληνική υπόθεση. Προηγείται ο Μάριος Σταθάς με 23 βαθμούς ποινής και ακολουθούν ο Βασίλης Κουκούδης με 36 β.π. και ο Διονύσης Καλπογιαννάκης με 38 β.π., κι ενώ απομένει η τελευταία μέρα των αγώνων.
fosonline.gr
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Όλα τα ζώδια 22/02

 

 

 

 

Τέσσερα χρυσά, 4 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια είναι ο απολογισμός για τον Α.Σ Χερσονήσου Ηρακλείου

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics