Breaking News
27 Φεβρουαρίου 2018

Τα πολύτιμα οφέλη για την ψυχική και σωματική υγεία που αποκομίζουν οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι ευρέως γνωστά. Η άδολη και ανυπόκριτη αφοσίωση που δίνουν οι σκύλοι στον ιδιοκτήτη τους είναι ικανή να προστατεύσει έναν άνθρωπο ακόμα και από την κατάθλιψη που αποτελεί τη μάστιγα της εποχής μας.

 

Ποια όμως είναι τα οφέλη που έχει ένας ιδιοκτήτης ενός σκύλου;

Αγάπη και αφοσίωση: Η απόλυτη αγάπη που δίνει ένα σκύλος, η αναγνώριση και η ευγνωμοσύνη που εισπράττει ο ιδιοκτήτης του από εκείνο, βοηθάει το άτομο να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, χαρά και αισιοδοξία για κάθε πρόκληση της ζωής. Ο άνθρωπος βρίσκει δύναμη να αντιμετωπίζει κάθε πικρή κατάσταση της ζωής, ξεπερνά πιο εύκολα και ανώδυνα την οποιαδήποτε προδοσία συναντά στην πορεία της ζωής του. Ο άνθρωπος βρίσκει στο πρόσωπο του σκύλου του έναν φίλο και συμπαραστάτη στη μοναξιά και τη χαρά του. Έτσι, η ζωή γίνεται ομορφότερη και καλύτερη επειδή τη μοιράζεται με ένα πρόσωπο (….έστω και τετράποδο!).
Άθληση: Ο σκύλος απαιτεί φροντίδα και καθημερινές βόλτες τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα. Αυτό δημιουργεί στον άνθρωπο την ευκαιρία να αθληθεί και ο ίδιος με το καθημερινό περπάτημα που αναγκάζεται να κάνει και ο ίδιος, προκειμένου να συνοδεύσει το σκύλο του.
Κοινωνικότητα: Οι βόλτες και οι υποχρεώσεις που φέρνουν σε έναν άνθρωπο οι ανάγκες ενός σκύλου , ωθούν τον άνθρωπο να βγει έξω από το σπίτι και ίσως αυτό να του δώσει το έναυσμα να αποκτήσει μεγαλύτερη κοινωνικότητα και ίσως να αποτελέσει και την ευκαιρία για την ανάπτυξη νέων κοινωνικών σχέσεων.
Υπευθυνότητα: Ο σκύλος είναι ένα κατοικίδιο που απαιτεί προσοχή και μεγάλη φροντίδα και αυτό οφείλει να το γνωρίζει κάθε ιδιοκτήτης όπως και κάθε άνθρωπος που σκέφτεται να αποκτήσει για κατοικίδιο ένα σκύλο. Η φροντίδα και η συνέπεια απέναντι στις υποχρεώσεις που ένας ιδιοκτήτης απέναντι στο σκύλο του, μπορεί να βοηθήσει και τον ίδιο να καλλιεργήσει σε μεγαλύτερο βαθμό την αρετή της υπευθυνότητας.
Η ζωή με έναν σκύλο είναι γεμάτη από ευθύνες αλλά και ανεπανάληπτα όμορφες στιγμές. Αναλογιστείτε τις ευθύνες σας οι οποίες στην περίπτωση του σκύλου είναι πολλές και αφεθείτε ταυτόχρονα να ζήσετε τις όμορφες στιγμές γεμάτες χαρά και ανεμελιά που μπορείτε να ζήσετε με το σκύλο σας. Η ζωή σας , και είναι σίγουρο αυτό, θα αποκτήσει ακόμα περισσότερη ομορφιά!

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics