Breaking News
13 Μαρτίου 2018

Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν κάνει λάθη. Το λάθος δεν μπορεί σίγουρα να αποφθευχθεί , αλλά μπορούμε να ελέγξουμε τον τρόπο με τον οποίο θα επιλέξουμε να αντιδράσουμε σε αυτό.

 

Όταν πράττουμε κάτι που αποδεικνύεται λάθος, τότε αισθανόμαστε πως η συνείδησή μας έχει παράπονο και βιώνουμε έντονα αρνητικά συναισθήματα να μας κατακλύζουν. Η ενοχή κάνει την εμφάνισή της και ένας φαύλος κύκλος ξεκινάει.

Πώς μπορώ να ξεπεράσω ένα λάθος και να το αξιοποιήσω με έναν θετικό τρόπο;

  • Σημείωσε την πράξη που έκανες και θεωρείς πως ήταν λάθος σε ένα τετράδιο. Αποδεσμεύσου από το βαρύ συναίσθημα της ενοχής και προσπάθησε να δεις καθαρά μέχρι ποιο βαθμό έχεις φταίξει.
  • Γράψε σε ένα χαρτί αυτά που έχεις μάθει και δώσε υπόσχεση στον εαυτό σου να μην επαναλάβεις ξανά το ίδιο λάθος.
  • Αν αισθάνεσαι πως έχεις πληγώσει έναν άλλο άνθρωπο με μία ενέργειά σου, τότε προσπάθησε να ζητήσεις συγγνώμη. Αν ο άλλος άνθρωπος είναι αρνητικός, τότε δεν ευθύνεσαι πια εσύ. Αυτό που έπρεπε να κάνεις το έπραξες και για αυτό πρέπει να ηρεμήσεις.
  • Αναγνώρισε στον εαυτό σου το δικαίωμα να κάνεις λάθος. Είναι ανθρώπινο να κάνεις λάθη, το θέμα όμως είναι να μαθαίνεις από αυτά.

Έχοντας αυτογνωσία και επίγνωση των πράξεών μας , θα οδηγούμαστε σε μεγαλύτερη εσωτερική αρμονία που θα βελτιώνει με τη σειρά τόσο τη σχέση με τον εαυτό μας όσο και με τους άλλους ανθρώπους γύρω μας.

Γράφει η

Μαρία Σκαμπαρδώνη

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics