Breaking News
30 Μαΐου 2018

Φαίνεται ότι ο καφές έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση κατά των όγκων που σχηματίζονται στο στόμα και τον λαιμό. Η δράση συντελείται ανεξάρτητα αν πρόκειται για άτομα που είναι καπνιστές ή καταναλώνουν αλκοόλ.



Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την American Cancer Society στην Atlanta, κατέδειξε ότι η κατανάλωση τεσσάρων φλιτζανιών καφέ την ημέρα μειώνει κατά σχεδόν 50% τον κίνδυνο θανατηφόρου καρκίνου του στόματος. Οι ερευνητές βρήκαν ότι και ο ντεκαφεϊνέ μείωσε επίσης τον κίνδυνο αλλά σε μικρότερο βαθμό, ενώ το τσάι δεν είχε τα ίδια προστατευτικά αποτελέσματα. Τα ευρήματα των ερευνητών έδειξαν ότι η συγκεκριμένη αντικαρκινική δράση που προστατεύει από την δημιουργία νεοπλασιών μέσα και γύρω από το στόμα, μπορεί να μην οφείλεται στην καφεΐνη αλλά στα εκατοντάδες άλλα φυσικά αντιοξειδωτικά που περιέχει ο καφές.

Για να εξάγουν τα συμπεράσματά τους, οι ερευνητές μελέτησαν σχεδόν ένα εκατομμύριο άνδρες και γυναίκες που συμμετείχαν στην μελέτη Cancer Prevention Study II, η οποία ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 1982. Εντόπισαν 868 εθελοντές που είχαν πεθάνει από καρκίνο του στόματος ή του φάρυγγα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 30 χρόνων. Όταν μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες των ασθενών και τις συνέκριναν με των υπολοίπων που δεν ανέπτυξαν καρκίνο κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, βρήκαν ότι η κατανάλωση καφέ με καφεΐνη σε αρκετά μεγάλες ποσότητες ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική. Όσοι έπιναν περισσότερα από τέσσερα φλιτζάνια την ημέρα είχαν 49% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν όγκους συγκριτικά με εκείνους που έπιναν λίγο ή καθόλου καφέ. Ο καφές χωρίς καφεΐνη έδειξε επίσης κάποια προστασία, αλλά ο αριθμός των συμμετεχόντων σ’ αυτή την κατηγορία ήταν ανεπαρκής για να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα, δήλωσαν οι ερευνητές. Οι λάτρεις του τσαγιού, ωστόσο, δεν είχαν καμία προστασία από το συγκεκριμένο είδος καρκίνου.

Στα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύτηκαν στο American Journal of Epidemiology, οι ερευνητές δήλωσαν ότι ήταν πιθανό η πληθώρα των συστατικών του καφέ που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του ανθρώπου να θωρακίζουν τον οργανισμό, προστατεύοντάς τον από τον σχηματισμό όγκων.

Τα αποτελέσματα έρχονται να συμπληρώσουν και να ενισχύσουν μια παρόμοια μελέτη που δημοσιεύτηκε πριν δύο χρόνια από άλλους ερευνητές που ισχυρίζονταν ότι η κατανάλωση τεσσάρων φλιτζανιών καφέ μείωνε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου κατά 39% . Η κατανάλωση καφέ ούτως ή άλλως έχει συνδεθεί με την μείωση εμφάνισης καρκίνων του εντέρου, εγκεφαλικών επεισοδίων και της νόσου Alzheimer. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να αυξήσει τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση. Οι έγκυες γυναίκες συμβουλεύονται να περιορίσουν την πρόσληψη του, λόγω των ανησυχιών ότι η υπερβολική ποσότητα καφέ μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές τους να αποκτήσουν μικρόσωμα μωρά.

itrofi.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics