Breaking News
11 Ιουνίου 2018

Τι κι αν φαντάζει κάπως ουτοπικό να το σκεφτεί κανείς, είναι πέρα για πέρα αληθινό. Η πίτσα περνάει σε άλλο επίπεδο και μάλιστα με επιστημονική υπογραφή.

Η απενοχοποίηση για το συγκεκριμένο φαγητό-συνώνυμο της ιταλικής κουλτούρας, είναι μονόδρομος αφού πλέον όλοι μας μπορούμε να το γευτούμε χωρίς ενοχές και με συνταγή γιατρού παρακαλώ.


Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό; κι όμως είναι.

Το itrofi.gr σας παρουσιάζει την Pizza Pascalina την επονομαζόμενη «πίτσα που παρατείνει τη ζωή» ή «αντικαρκινική πίτσα». Αποτελεί δημιούργημα επιστημόνων από τη Νάπολη οι οποίοι σε συνεργασία με κορυφαίους σεφ, δημιούργησαν την πιο υγιεινή επιλογή του απόλυτου πρεσβευτή της ιταλικής γαστρονομίας.

Οι δημιουργοί της, με πρότυπο τη μεσογειακή διατροφή, η οποία σύμφωνα με μελέτες και στη χώρα μας, έχει αποδειχτεί η πιο υγιεινή διατροφή σε παγκόσμια κλίμακα, χρησιμοποίησαν υλικά όπως:

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Πιπεριά τσίλι
Ντοματίνια
Σκόρδο
Ελιές
Κρεμμύδι
Ραπίνι (λαχανικό που συγγενεύει με το μπρόκολο).
Όσον αφορά τη βάση της, φτιάχτηκε φυσικά με αλεύρι σίτου.


Εύλογα συνάγεται το συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη πίτσα μπορεί να γίνει η αγαπημένη συνήθεια για χορτοφάγους αφού δεν περιέχει τυρί και κρέας. Εξάλλου η εν λόγω ιταλική δημιουργία, στοχεύει από τη μία στο να αναδείξει την ποιότητα του πιο φημισμένου εδέσματος στον κόσμο και από την άλλη στο να ενθαρρύνει τους καταναλωτές να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές.

Pizza Pascalina - Υγεία:
Τα υλικά που περιέχει η Pizza Pascalina έχουν αποδεδειγμένη δράση και προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος και παράλληλα τάσσονται κατά ορισμένων μορφών καρκίνου. Σύμφωνα με την επιθεώρηση Journal of Cellular Physiology η ντομάτα μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του στομάχου. Παράλληλα η υιοθέτηση του μεσογειακού προτύπου διατροφής αποτελεί μοναδική επιλογή για τα καρδιαγγειακά νοσήματα σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Πόσες φορές την εβδομάδα;
Η πίτσα που παρατείνει τη ζωή, είναι τόσο υγιεινή που επιστήμονες από το Εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο (Istituto Nazionale dei Tumori) στο Μιλάνο, υποστήριξαν πως μπορεί άφοβα να την τρώει κανείς ακόμη και δύο φορές την εβδομάδα.

Για την ιστορία:
H εξαιρετικά ευεργετική για την υγεία Pizza Pascalina, πήρε το όνομά της από τους επιστήμονες του Ίδρυματος Τζιοβάννι και συγκεκριμένα από τον Ιταλό ογκολόγο και πολιτικό Τζιοβάννι Πασκάλ.

Την επόμενη φορά λοιπόν φτιάξτε μία Pizza Pascalina και θα μας θυμηθείτε...

Γιώργος Μουλάς

itrofi.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics