Breaking News
20 Φεβρουαρίου 2016

Όταν ερωτευόμαστε μέσα στον εγκέφαλό μας παίρνει μπρος ένα ορμονικό τρενάκι του λούνα παρκ. Και πολλές από τις αντιδράσεις που συσχετίζουμε με τον έρωτα, την αγωνία, την προσμονή, τις αμφιβολίες σχετίζονται με τις ορμόνες!


Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν ερωτεύεστε
Όταν εκείνη είναι παρούσα, η καρδιά σας χτυπάει πιο δυνατά, τα χέρια σας ιδρώνουν και νιώθετε αδέξιος.
Τα επίπεδα της αδρεναλίνης ανεβαίνουν όταν βρισκόμαστε κοντά σε κάποιον που μας γοητεύει κι αυτό οδηγεί σε μια σειρά από φυσικές αντιδράσεις του οργανισμού.
Τη σκέφτεστε συνεχώς, σε επίπεδο μανίας!
Όταν ερωτευόμαστε, τα επίπεδα της σεροτονίνης (η οποία έχει χαλαρωτικές ιδιότητες) φαίνεται πως μειώνονται. Τα επίπεδα της σεροτονίνης είναι χαμηλά και στους ανθρώπους με ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές, κάτι που πιθανώς εξηγεί γιατί θέλουμε να μιλάμε συνεχώς για την/τον αγαπημένο μας.
Νιώθετε ευφορία, δεν κουράζεστε, κλείνει το στομάχι σας, μπορείτε να κάνετε έρωτα όλη τη νύχτα και να αποδίδετε 100% την άλλη μέρα στη δουλειά!
Όλα αυτά οφείλονται σε ένα νευροδιαβιβαστή, τη ντοπαμίνη. Η ντοπαμίνη είναι επίσης ο λόγος που εθιζόμαστε στην καλή διάθεση και την ψυχική ανάταση που μας νιώθουμε όταν πρωτοερωτευόμαστε.
Και γιατί το πρώτο φιλί είναι τόσο μοναδικό;
Όταν φιλιόμαστε οι κόρες των ματιών διαστέλλονται από την έξαψη. Κι αυτός μπορεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, να είναι ο λόγος που κλείνουμε τα μάτια! Η καρδιά μας χτυπάει δυνατά και ο εγκέφαλος οξυγονώνεται καλύτερα χάρη σε δύο νευροδιαβιβαστές, την επινεφρίνη και τη νορεπινεφρίνη, που δημιουργούν τη δυνατή αντίδραση πάλεψε-ή-φύγε. Το φιλί πυροδοτεί τέλος την έκκριση της ωκυτοκίνης. Αυτή είναι η ορμόνη της αγάπης και του συναισθηματικού δεσμού.
Εάν όλα πάνε καλά και η σχέση προχωρήσει, είναι χάρη σε αυτή την ορμόνη που μένουμε μαζί με την/τον σύντροφό μας και αφού περάσει ο μήνας του μέλιτος!


Πηγή:iatrikanea.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics