Breaking News
06 Οκτωβρίου 2020

«Ελπίζω μέχρι να γίνει μέσα στο 2020 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα»
Γιάννης Κορακής 


Πέτρος Φυρίγος: «Χρειάζεται αποσυμφόρηση στους χώρους προπόνησης»

Η πανδημία του κορονοϊού έχει αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στο αθλητισμό, με τα περισσότερα αθλήματα του υγρού στίβου να κάνουν προσπάθειες επανεκκίνησης, με φόντο πάντα την αβεβαιότητα.

Ένα εκ των περισσότερο πληγέντων αθλημάτων, είναι αυτό των καταδύσεων. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα αναβλήθηκε και το κλιμάκιο της Εθνικής μας ομάδας πρόκειται να ξεκινήσει μόλις σήμερα, 5 Οκτωβρίου τις προπονήσεις του στο ΟΑΚΑ, μετά από σχεδόν 3 μήνες. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Πέτρος Φυρίγος, μίλησε στο pisina.net για τις δυσκολίες που ταλανίζουν το άθλημα, ενώ έκανε έκκληση για επισκευές στο καταδυτήριο του Αγίου Κοσμά.

«Ξεκινάει σήμερα η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας, με την βοήθεια των συνεργατών μου, Θωμά Μπίμη και Κωνσταντίνας Βασιλείου, έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς έπειτα από την αναβολή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, επικρατεί μία αβεβαιότητα στον χώρο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν προγραμματισμένες διοργανώσεις στην Ελλάδα ή το εξωτερικό και οι αθλητές μας δεν έχουν κίνητρα, δηλαδή αγώνες.

Η μοναδική διοργάνωση που δεν έχει επίσημα αναβληθεί είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο του Τόκιο, τον Απρίλιο του 2021, στο οποίο τρεις αθλητές μας, ο Νίκος Μόλβαλης, ο Θάνος Τσιρίκος και ο Θεόφιλος Αυθίνος, θα διεκδικήσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες. Μέχρι τότε, όμως, δεν υπάρχει προγραμματισμένη καμία επίσημη διοργάνωση. Είναι κρίμα, να έχουμε όρεξη, διάθεση αλλά και πάθος και να μην μπορούμε να κρατήσουμε υψηλό το αγωνιστικό επίπεδο. Ευελπιστώ τουλάχιστον το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2020, διαφορετικά τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη πιο πολύ».

Στην συνέχεια ο Φυρίγος αναφέρθηκε στις αποφάσεις που πρέπει να παρθούν για αποσυμφόρηση του ΟΑΚΑ. «Είναι πολύ δύσκολο να προπονείται η Εθνική ομάδα στο καταδυτήριο του ΟΑΚΑ, μαζί με σωματεία και άλλα αθλήματα. Χρειάζεται αποσυμφόρηση και αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί, αν μπορέσουν να φιλοξενηθούν αθλητές και σωματεία και στο καταδυτήριο του Αγίου Κοσμά, «Το σπίτι των καταδύσεων», όπως αποκαλούνταν, όταν το 2004 προήλθε από εκεί και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Ακούγεται το τελευταίο διάστημα πως θα πραγματοποιηθούν επισκευές. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να κάνω έκκληση βοηθείας και για το δικό μας άθλημα και να ζητήσω τις ελάχιστες δυνατές επισκευές, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν και πάλι οι καταδύσεις στον Άγιο Κοσμά. Αναφέρομαι σε έναν πύργο καταδύσεων και τέσσερις βατήρες. Είναι κρίμα για ένα άθλημα που έχει φέρει μία τόσο μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας, να μην έχει χώρους προπόνησης».

Πηγή: pisina.net

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics