Breaking News
31 Δεκεμβρίου 2020

Αποκλείστηκε λόγω εμπλοκής ιππέα σε υπόθεση ντόπινγκ


Η Ομοσπονδία Ιππασίας του Καναδά και η Νικόλ Γουόλκερ βρίσκονται στη διαδικασία προσφυγής για αποβολή σε ιππείς του Καναδά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, καθώς οι ακροάσεις για τις υποθέσεις τους ολοκληρώθηκαν στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS).

Η Γουόλκερ αποκλείστηκε από τους Παναμερικανικούς Αγώνες του 2019 αφού βρέθηκε θετική στους μεταβολίτες της κοκαΐνης, πιστεύοντας ότι αυτό προήλθε από την κατανάλωση τσαγιού κόκας στη Λίμα, του Περού. Ο αποκλεισμός της οδήγησε στην αποχώρηση της ομάδας του Καναδά, για τους Αγώνες του Τόκιο.

Το δείγμα ελήφθη την ημέρα του τελικού της ομάδας στο άλμα, των Αγώνων της Λίμα, όπου η καναδική ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των ‘Εριν Μπάλαρντ, Λίζα Κάρλσεν και Μάριο Ντεσλοριέ, τερμάτισε τέταρτη.

Ο Καναδάς εξασφάλισε έτσι θέση στην ποσόστωση του Τόκιο 2020 λόγω της τελικής θέσης του, με θέσεις, που απονεμήθηκαν στις τρεις πρώτες ομάδες που δεν είχαν ακόμη προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Χωρίς τα αποτελέσματα της Γουόλκερ στους Παναμερικανικούς Αγώνες, ο Καναδάς άφησε την τελική θέση πρόκρισης, στο ομαδικό άλμα, στο Τόκιο, που δόθηκε στην Αργεντινή.

Το CAS άκουσε τη δευτερολογία των προσφυγών μέσω συνδέσμου βίντεο, χωρίς να δοθεί χρονοδιάγραμμα στους δικαστές να εκδώσουν ετυμηγορία.

Η Γουόλκερ αρνήθηκε ότι εν γνώσει της έκανε χρήση κοκαΐνης. Τα φύλλα κόκας και το τσάι κόκας δεν είναι παράνομα στο Περού και σε άλλες χώρες της Νοτίου Αμερικής.

Η προσωρινή αναστολή της έριξε τη Γουόλκερ στην 426η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ η Διεθνής Ομοσπονδία Ιππασίας της επέτρεψε να επιστρέψει στους αγώνες το Σεπτέμβριο.

Ο Καναδάς είναι ένα από τα πιο πετυχημένες χώρες, στο αγώνισμα του άλματος, έχοντας κερδίσει ασημένιο μετάλλιο, στο Πεκίνο 2008. Στο Ρίο το 2016, ο Καναδάς τερμάτισε στην 4η θέση στο αγώνισμα.

sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics