Breaking News
19 Ιανουαρίου 2021

Η πρώτη εν ενεργεία αθλήτρια που είναι εκπρόσωπος των αθλητών στον ΣΕΓΑΣ μιλάει στο sports3.gr για την εκλογή της, αλλά και για την επάνοδο που έμοιαζε ακατόρθωτη!
Θανάσης Μαργαρίτης  

 

Έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα δύο χρόνια τώρα με τραυματισμούς. Έφτασε στο σημείο να αναρωτιέται αν πρέπει να συνεχίσει να αγωνίζεται ή όχι! Δεν τα παράτησε και σήμερα η Μαρία Μπελιμπασάκη κάνει μια νέα αρχή στα κουλουάρ.

Η πρωταθλήτρια των 200μ. και 400μ. και «ασημένια» στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου το 2017 πέρα από την αγωνιστική της επάνοδο, έγινε και η πρώτη εν ενεργεία αθλήτρια στην Ελλάδα που θα έχει δικαίωμα ψήφου στα Διοικητικά Συμβούλια του ΣΕΓΑΣ από εδώ και στο εξής. Ήταν από τους πρωτεργάτες στην επιστολή των αθλητών του στίβου στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με το άνοιγμα των Σταδίων για προπόνηση στην πρώτη καραντίνα.

Η αθλήτρια από την Κρήτη προετοιμάζεται… πυρετωδώς για τους αγώνες της, οι οποίοι θα ξεκινήσουν από την ημερίδα του ΣΕΦ και ευελπιστεί να κορυφωθούν με τους Ολυμπιακούς Αγώνες το Τόκιο το καλοκαίρι, ενώ παράλληλα μιλάει και με τους συναθλητές της για τη δημιουργία του συλλόγου των αθλητών.

Η 30χρονη μίλησε στο sports3.gr και αναφέρθηκε στην επάνοδό της, την εκλογή της στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, τις ενέργεις για τη δημιουργία του συλλόγου, αλλά και τους στόχους που έχει εν όψει της απαιτητικής χρονιά που έρχεται.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχεις ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς. Πώς είσαι τώρα;

«Μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια έχω βιώσει πολύ άσχημα συναισθήματα. Κάθε φορά που ήμουν καλά στην προπόνηση έβγαινε και ένας τραυματισμός, ο οποίος μου στερούσε την συμμετοχή στους αγώνες, είτε αυτοί γινόταν στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Σύνολο δυο τραυματισμοί στους αχίλλειους σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, ένα οστικό οίδημα στην ηβική σύμφυση παράλληλα με αποκόλληση προσαγωγών και ο τελευταίος μια θλάση στο δικέφαλο λίγες μέρες πριν το τελευταίο διασυλλογικό. Μάλιστα όλοι τους ήταν πολύμηνοι και έφτασα σε σημείο να πιστεύω ότι δεν θα συνέλθω ξανά. Μόνο εγώ γνωρίζω πως κατάφερα να επανέλθω σωματικά και ψυχικά και να μην τα παρατήσω. Στην παρούσα φάση είμαι σε καλή κατάσταση και προσπαθώ μέσα από την δυνατή αποκατάσταση που κάνω να παραμείνω υγιής. Μην ξεχνάμε ότι το αγώνισμα μου απαιτεί αρκετά σκληρή προπόνηση αν θέλεις να τρέξεις σε υψηλά επίπεδα».

Να περιμένουμε σύντομα την επάνοδό σου στα κουλουάρ; Έχεις προγραμματίσει κάποιους αγώνες;

«Φυσικά. Ανυπομονώ να ξεκινήσουν οι αγώνες στον κλειστό, ώστε να πάρω μέρος. Θα ξεκινήσω με συμμετοχή στην ημερίδα της Ομοσπονδίας και μετά ακολουθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και το Βαλκανικό. Ευελπιστώ κάνοντας μια καλή επίδοση να ανοίξουν οι πόρτες για συμμετοχή σε μεγάλα meetings του εξωτερικού».

Η προπόνηση πώς είναι μέχρι τώρα; Πώς κυλάει;

«Η προπόνηση μέχρι στιγμής πάει καλά. Έχοντας ξεκινήσει προετοιμασία από τον Αύγουστο δούλεψα περισσότερο τα κομμάτια στα οποία υστερούσα, όπως για παράδειγμα, αυτό της αντοχής. Τώρα έχω μπει στο προ – αγωνιστικό κομμάτι, το οποίο πάει αρκετά καλά και ευελπιστώ να φανεί και στους αγώνες μου».

Πλέον έχεις και θεσμικό ρόλο μέσα στην Ομοσπονδία. Πώς σε κάνει να νιώθεις αυτό;

«Η αλήθεια είναι πως αυτό προέκυψε λόγω της πρόσφατης αλλαγής στη νομοθεσία που πλέον απαιτεί την παρουσία αθλητών στο ΔΣ της Ομοσπονδίας. Το ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχει σύλλογος ώστε να εκλέξει εκπρόσωπο και εδώ είναι το “κλειδί”. Η δική μου παρουσία στο Δ.Σ. επομένως είναι προσωρινή με την έννοια ότι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε γρήγορα τις διαδικασίες για τη δημιουργία συλλόγου και επομένως την εκλογή εκπροσώπου. Αυτό άλλωστε είναι και το πρώτο που υποσχέθηκα στους συναθλητές μου ότι θα επιδιώξω όσο βρίσκομαι στο Δ.Σ. να “τρέξω” τις διαδικασίες για τον σύλλογο. Αυτό θεωρώ ότι είναι η βασική μου δουλειά το επόμενο διάστημα».

Υπήρξαν μερικά σχόλια μετά την απόφαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας, που έλεγαν ότι μπορεί να μην είσαι αντικειμενική με κάποιο ζήτημα που μπορεί να έχει σχέση με συναθλητή σου, μιας και αγωνίζεσαι ακόμα. Πιστεύεις ότι μπορεί να αδικήσεις κάποιον άθελά σου;

«Πρώτα από όλα, από τη στιγμή που ο νόμος ορίζει ότι στο Δ.Σ. θα πρέπει να μετέχει εν ενεργεία αθλητής, νομίζω ότι αυτό το σχόλιο θα απευθυνόταν σε οποιονδήποτε συναθλητή μου. Οπότε δεν το παίρνω προσωπικά. Άλλωστε όταν κάνουμε σύλλογο και κάνουμε εκλογές, εν ενεργεία συναθλητή μας θα ορίσουμε για εκπρόσωπό μας. Τι θα λέμε τότε; Να μην ψηφίσουμε κανέναν να μας εκπροσωπεί όσο ακόμη αγωνίζεται; Και ποιος θα μας εκπροσωπεί; Εγώ άλλωστε βρίσκομαι σε αυτή την προσωρινή θέση με σκοπό την επίλυση προβλημάτων και όχι την δημιουργία νέων».

Ήσουν από τους πρωτεργάτες όταν πολλοί αθλητές του στίβου έστειλαν επιστολή στον Πρωθυπουργό. Τι σε έχει κάνει να «ξεφύγεις» από τα αγωνιστικά και να έχεις κι έναν άλλον ρόλο πλέον;

«Δεν έχω ξεφύγει καθόλου από τον αγωνιστικό μου ρόλο. Ίσα ίσα που για αυτό το λόγο ασχολήθηκα με την επιστολή, γιατί η παρούσα κατάσταση επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη δουλειά μου και τη δουλειά όλων των συναθλητών μου. Δεν θεωρώ ότι το να βοηθήσεις στη σύνταξη μιας επιστολής για τη δουλειά σου, σου αλλάζει ιδιότητα ή ρόλο. Αντίθετα, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως αθλητές και γενικότερα ανάγκες του ελληνικού αθλητισμού μέσα την πανδημία οξύνθηκαν. Από τη μια τα χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζε ο χώρος έγιναν ακόμη πιο αισθητά και από την άλλη εμφανίστηκαν νέα προβλήματα ακριβώς λόγω της πανδημίας. Για αυτό και κινητοποιηθήκαμε όλοι μαζί, θέλοντας να επιτέλους να ακουστεί η φωνή μας».

Έχεις μιλήσει καθόλου με την Κατερίνα Στεφανίδη για συμβουλές, μιας και εκείνη είναι η εκπρόσωπος των αθλητών στην Παγκόσμια Ομοσπονδία;

«Η Κατερίνα ως εκπρόσωπος των αθλητών στην Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει εμπειρία σε διαδικασίες και επίλυση προβλημάτων που αφορούν τους αθλητές. Έχουμε συζητήσει κάποια θέματα που αφορούν τους αθλητές, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού και το πώς μπορούμε να λύσουμε ορισμένα προβλήματα που έχουν προκύψει. Η βοήθεια και οι συμβουλές της θα είναι πολύ χρήσιμες και μου δίνει μία ασφάλεια ότι μπορώ να ζητήσω τη γνώμη της και να επωφεληθώ από την εμπειρία της».

Τις εκλογές στον ΣΕΓΑΣ πώς τις αντιμετωπίζεις εσύ;

«Οι εκλογές του ΣΕΓΑΣ, είναι υπόθεση του ΣΕΓΑΣ. Οι εκλογές της Ομοσπονδίας είναι σημαντικές σίγουρα για εμάς τους αθλητές από τον βαθμό που επιδρούν στον χώρο των αθλημάτων μας. Ως εκεί όμως, γιατί κατά τα άλλα εμείς οι αθλητές δεν έχουμε εμπλοκή σε αυτές. Πιο σημαντικές για εμάς τους αθλητές είναι κάποιες άλλες εκλογές που δεν γίνονται ακόμα. Οι δικές μας εκλογές! Και για να φτάσουμε σε αυτές θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσουμε σύλλογο».

Ο στόχος σου φέτος ποιος είναι;

«Πρώτα από όλα θέλω να είμαι υγιής. Από εκεί και πέρα έχω πολλούς αγωνιστικούς στόχους, όπου οι σημαντικότεροι είναι η συμμετοχή και διάκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Τορούν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ελπίζω να πάνε όλα όπως τα έχω σχεδιάσει».

Τι να περιμένουμε από τη Μαρία Μπελιμπασάκη το 2021;

«Από την Μαρία Μπελιμπασάκη θα περιμένετε να δουλεύει πολύ σκληρά, να προσπαθεί καθημερινά για το καλύτερο, να μην λέει μεγάλα λόγια και να είναι συνεπής σε αυτά που έχει σχεδιάσει μαζί με τον προπονητή της. Ούτως ή άλλως είναι γνωστό ότι μόνο έτσι και με λίγη τύχη μπορούν να έρθουν τα αποτελέσματα».

Η καραντίνα εσένα πόσο και πώς σε έχει επηρεάσει;

«Αρκετά. Όπως άλλωστε και όλο τον κόσμο. Ειδικά εμάς τους αθλητές μας έβγαλαν από τον ρυθμό μας, τις προπονήσεις μας την προετοιμασία μας. Ακύρωσαν τις διοργανώσεις και γενικά μας έφεραν πίσω σε πολλούς από τους στόχους μας. Θέλω να βγούμε από αυτή την κατάσταση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πολύ φοβάμαι ότι θα δυσκολευτούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας, όμως αγώνας είναι και αυτός και θα τα καταφέρουμε».
SPORTS3.GR

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics