Breaking News
28 Φεβρουαρίου 2021

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: To «τριφύλλι» προηγήθηκε στο 58' με γκολάρα του Βέλεθ, αλλά η Ένωση έφτασε στο τελικό 1-1 με τον Λιβάι Γκαρσία.

 

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε ουσιαστικά με 4-1-4-1. Είχε τον Διούδη στο τέρμα, δεξί μπακ τον Μολό κι αριστερό τον Χουάνκαρ. Στόπερ ήταν οι Βέλεθ, Πούγγουρας, κόφτης ο Νιάς και εσωτερικοί οι Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο. Στη δεξιά πλευρά της επίθεσης ο Ενγκμπακοτό, αριστερά ο Καμπετσής και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Η ΑΕΚ έπαιξε με 4-2-3-1. Είχε στο τέρμα τον Αθανασιάδη, δεξιά τον Σβάρνα, αριστερά τον Λόπες και στόπερ τους Λάτσι, Νεντελτσεάρου. Στα χαφ οι Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, δεξιά ο Γκαρσία, αριστερά ο Τάνκοβιτς κι ο Μάνταλος πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Η ΑΕΚ τον έλεγχο, κακό α’ ημίχρονο

Η Ένωση ήταν αυτή που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχε 64% κατοχή. Αλλά δεν έβρισκε την τελική πάσα για να βγάλει φάσεις. Ο Παναθηναϊκός είχε κλείσει τους χώρους, δεν απειλήθηκε, όμως, δεν κρατούσε και μπάλα για να προκαλέσει πρόβλημα στην ΑΕΚ.

Στο 14’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, απομακρύνθηκε η μπάλα, αλλά έφτασε στον Μολό, ο οποίος έκανε ένα αδύναμο σουτ και μπλόκαρε ο Αθανασιάδης. Αυτή ήταν και η μοναδική τελική του «τριφυλλιού» στο πρώτο ημίχρονο!

Η ΑΕΚ είχε την πρώτη στιγμή στο 19’ Ο Σιμάνσκι σούταρε με το αριστερό, στην πορεία από κοντά ο Νεντελτσεάρου επιχείρησε τακουνάκι, αλλά δεν βρήκε τη μπάλα και μπλόκαρε ο Διούδης. Στο 40’ σουτ του Μάνταλου έφυγε άουτ. Αυτές ήταν οι τελικές σε 45 λεπτά…

Γκολάρα ο Βέλεθ!

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος μπήκε αποφασισμένος να κρατήσει περισσότερο μπάλα και να μην επιτρέψει στην ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της και να βρει φάσεις.

Το κατάφερε και μάλιστα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ! Πως αλλιώς με τη συγκεκριμένη εικόνα του αγώνα; Με στατική φάση. Στο 58’ εκτέλεσε φάουλ ο Μαουρίσιο και μάλιστα γλίστρησε στην εκτέλεση.

Ο Νιάς έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω, η μπάλα πέρασε κι από το κεφάλι του Πούγγουρα και έφτασε στον Βέλεθ αριστερά μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο Ισπανός στόπερ έφερε τη μπάλα στο δεξί πόδι και με τον Σβάρνα μπροστά του σημάδεψε την αριστερή γωνία κι έκανε το 1-0, αφού ήταν αδύνατον ν’ αποκρούσει ο Αθανασιάδης.

Ισοφάρισε ο Γκαρσία!

Η ΑΕΚ φυσικά αναζήτησε την ισοφάριση και την βρήκε στο 73’. Ο Λιβάι πήρε την πάσα από τον Μάνταλο, μπήκε στην περιοχή πλάγια δεξιά. Δεν μπόρεσε να αποφύγει τον Χουάνκαρ, ο οποίος όμως απομάκρυνε πάνω στον παίκτη της ΑΕΚ κι αυτός με το κακό πόδι, το δεξί, έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και μέσα!

Η ΑΕΚ πλέον αναθάρρησε και ήταν αυτή που πίεσε για το γκολ. Στο 83’, μάλιστα, ο Μάνταλος έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, αλλά το δεξί σουτ δεν βρήκε στόχο.

Στο 90', όμως, έχασε τεράστια ευκαιρία και ο Παναθηναϊκός, αλλά το γυριστό σουτ του Νιάς, απέκρουσε στη δεξιά του γωνία και πάνω στη γραμμή ο Αθανασιάδης!

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Βέλεθ, Πούγγουρας, Χουάνκας, Νιάς, Αλεξανδρόπουλος (85’ Βιγιαφάνιες), Μαουρίσιο, Εγκμπακοτό (78’ Χατζηγιοβάνης), Καμπετσής, Ιωαννίδης (78’ Καρλίτος).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Σβάρνας, Λάτσι, Νεντελτσεάρου, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Τάνκοβιτς (67’ Μαχαίρας), Μάνταλος, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (90' Χριστόπουλος).

onsports.gr

Διαβάστε επίσης:

Το ΚΡΗΤΗ TV αποχαιρέτησε έναν καλό συνάδελφο

Αλλο ένα γκολ... χάρμα οφθαλμού απο τον Εργοτέλη [vid]

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics