Breaking News
27 Ιουλίου 2021

Βαθιά στεναχωρημένος από την ήττα και εξουθενωμένος από το τρομερά κουραστικό παιχνίδι ο Παναγιώτης Γκιώνης αδυνατούσε να συνειδητοποιήσει πώς έχασε την τεράστια ευκαιρία να προκριθεί στους «16» καλύτερους του Ολυμπιακού τουρνουά.

Αδυνατούσε να εξηγήσει πώς υπέστη την απίστευτη ανατροπή στο 10-4 και τα έξι ματς μπολ στο 5ο σετ. Μίλησε στη δημόσια τηλεόραση λίγα λεπτά μετά την ήττα με 4-3 σετ από τον Κορεάτη Τζεούνγκ Γιουκ Σικ και τόνισε ότι δεν έχει ξαναχάσει με τέτοιο τρόπο. Χαρακτηριστικά είπε ότι θα κάνει …τρεις ημέρες να κοιμηθεί εξαιτίας αυτού του αναπάντεχου, όπως εξελίχτηκε ο εντυπωσιακός αγώνας, αποκλεισμού στους 5ους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του.

«Στο 10-4 πραγματικά δεν ξέρω τι έγινε. Θεωρώ ότι ο αντίπαλος ίσως να χαλάρωσε λίγο κι εκεί που ήταν μαγκωμένος κι έδειχνε σαν να έχει τελειώσει το ματς, έπαιξε δύο-τρεις καλές μπάλες, εγώ ρίσκαρα λίγο, δεν μου πήγε και μετά όσο πλησίαζε στο σκορ 10-7, 10-8 άρχισε να το πιστεύει. Οι Κορεάτες δεν κοιτάνε σκορ και κάθε πόντο τον παλεύουν. Έχουν άλλο μεντάλιτι», τόνισε ο Έλληνας πρωταθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι ότι έπρεπε εγώ να βρω κάτι διαφορετικό να κάνω κι εκεί νομίζω ότι έπαιξα λίγο λάθος. Μετά άρχισε η κούραση, πήρε το μομέντουμ ο Κορεάτης και ανέβηκε η αυτοπεποίθησή του. Στο τελευταίο σετ τα έδωσα όλα. Είχαμε κουραστεί πάρα πολύ, κι εγώ κι αυτός κι εκεί θεωρώ ότι είχα ατυχία, καθώς απέκτησε δύο ακόμη ματς μπολ».

Ο Γκιώνης ήταν απόλυτα ευχαριστημένος από την εμφάνισή του και δεν ψάχνει δικαιολογίες για το γεγονός ότι το ματς γύρισε σε βάρος του. «Εντάξει, τι να κάνουμε; Έτσι όπως έχασα είναι πολύ δύσκολο να το περιγράψω… Πάλεψα, τα έδωσα όλα, εννοείται αυτό, αλλά σίγουρα τέτοια ήττα δεν θυμάμαι να έχω ξανακάνει στη ζωή μου. Ένιωθα πολύ καλά, ήμουν πολύ φορμαρισμένος και θεωρώ ότι αν συναντούσα Ευρωπαίους θα είχα περισσότερες πιθανότητες για πρόκριση. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να ψάχνω για δικαιολογίες. Έπαιξα πάρα πολύ καλά με τον Κορεάτη, τον κοίταξα στα μάτια, μπήκα μπροστά στο σκορ και ο αντίπαλος είχε φοβηθεί. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εμφάνιση μου απλά νομίζω ότι με τον τρόπο που έχασα θα κάνω τρεις μέρες να κοιμηθώ».

Τον αγώνα σχολίασε αμέσως μετά στη μικτή ζώνη και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής: «Σε τόσο υψηλό επίπεδο τα λάθη κοστίζουν. Ο Παναγιώτης ήταν πάρα πολύ καλός σήμερα, αν σκεφτούμε κιόλας ότι ο αντίπαλος του είναι και νεότερος και πολύ ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Κορεάτης ανήκει σε μία από τις τρεις υπερδυνάμεις στον κόσμο», υπογράμμισε ο προπονητής με τις τρεις Ολυμπιακές συμμετοχές και πρόσθεσε: «Ήταν κρίσιμο το 5ο σετ και η ψυχολογία γύρισε αντίστροφα. Εκείνος ανέβηκε, εμείς λιγάκι πέσαμε, αλλά ακόμα κι έτσι εγώ το πίστευα, και το απέδειξε και ο Παναγιώτης στο 7ο σετ, ότι μπορούσε να έρθει η νίκη».


Διαβάστε επίσης:

Mountain Bike Γυναικών: Η Ελβετία «σάρωσε» τα μετάλλια

 

 

Γιάννης Μιτάκης: Υποχώρησε δύο θέσεις στη δεύτερη ιστιοδρομία

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics