Breaking News
14 Νοεμβρίου 2022

Στην ελίτ της Παγκόσμιας Πάλης ανήκουν δύο Έλληνες αθλητές η μεγάλη «κυρία», Μαρία Πρεβολαράκη αλλά και ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης.

 

Η «Κυρία» της Ελληνικής Πάλης που πρωταγωνιστεί εδώ και πολλά χρόνια στο παγκόσμιο στερέωμα ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο ακόμα μία γεμάτη και άκρως επιτυχημένη χρονιά, καθώς φιγουράρει στην δεύτερη θέση της Παγκόσμιας κατάταξης στο τελικό ranking για το 2022, επίδοση που αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο στην πλούσια και γεμάτη επιτυχία καριέρα της.

Συγκεκριμένα η Μαρία Πρεβολαράκη ολοκλήρωσε το 2022 με συγκομιδή 47.000 πόντων στα 53 κιλά των γυναικών, έχοντας μπροστά της στην Παγκόσμια κατάταξη μόνο την Ντόμινικ Ολίβια Πάρις από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μάλιστα η σεζόν ξεκίνησε με το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που έδωσαν στην Πρεβολαράκη 8.000 πόντους, ενώ ακόμα 8.000 έφερε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν. Τέλος το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρόσθεσε ακόμα 31.000 πόντους.

 

Η αθλήτρια του Μόησεν Παριγέι, από το Νο. 28, απολαμβάνει πλέον τη θέση της στο Νο.2, που είναι η πιο υψηλή θέση στην καριέρα της, στο ranking list που ισχύει από φέτος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Η σεζόν για την Πρεβολαράκη θα ολοκληρωθεί στο Κόραλβιλ της Αϊόβα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Εκεί στις 10 και 11 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο ομάδων. Ενώ για την τεράστια επιτυχία της Ελληνίδας πρωταθλήτριας η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης θα επιβραβεύσει την Μαρία Πρεβολαράκη με 3.000 δολάρια.

Στην 5η θέση ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης

Πολύ κοντά στην πρώτη τριάδα στα 79 κιλά την Ελευθέρας βρέθηκε και ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης. Το «φαινόμενο» της ελληνικής πάλης, που κατέγραψε ιδιαίτερα υψηλές… πτήσεις το 2022 με αποκορύφωμα το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, πήρε την 5η θέση στην Παγκόσμια κατάταξη. Με συνολική συγκομιδή 40.280 πόντων ο Κουγιουμτσίδης άγγιξε το πριμ των κορυφαίων.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Τζόρνταν Μπούρουγκς από τις ΗΠΑ με 63.000 πόντους, ενώ το ακολούθησαν οι Αρσαλάν Μπουνταζάποφ (Κιργιστάν, 51.700), Μοχαμάντ Ασγκάρ Νοχοντλαρίμι (Ιράν, 45.000) και Βασίλ Μιχάιλοφ (Ουκρανία, 42.000).
onsports.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

 

 

 

 

Η Ελλάδα σταθμός της παγκόσμιας σκυταλοδρομίας «Running Out of Time»

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics