Breaking News
16 Οκτωβρίου 2016

Με τις δύο Yamaha των Ρόσι και Λορένθο να πέφτουν στην προσπάθεια να τον φτάσουν, ο Μάρκεζ κερδίζει για πρώτη φορά στο Motegi και αυτόματα χρίζεται Πρωταθλητής 2016. Δεύτερος ο Ντοβιτσιόζο και τρίτος ο Βινιάλες.


Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε το GP της Ιαπωνίας στο Motegi. Και οι τρεις διεκδικητές του πρωταθλήματος που βρίσκονταν στην πρώτη σειρά εκκίνησης, ο Ρόσι, ο Μάρκεζ και ο Λορένθο ξεκίνησαν καλά, με τον Μάρκεζ να ξεκινά καλύτερα από όλους και να περνά πρώτος στην πρώτη στροφή.

Ωστόσο με τα λάστιχα να μην έχουν φτάσει στην ιδανική λειτουργία ήταν ο Λορένθο αυτός που βρέθηκε στην πρώτη θέση του πρώτου γύρου. Ο Μάρκεζ έμεινε δεύτερος και ο Ρόσι τρίτος και το «τραινάκι» αυτό κράτησε για 3 γύρους, όταν οι Μάρκεζ και Ρόσι έφτασαν τον Λορένθο και ο Μάρκεζ κατάφερε να τον περάσει και να αρχίσει να απομακρύνεται. Με τον Μάρκεζ να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση από όσο έδειξε ο ρυθμός του στο πρωϊνό ζέσταμα που τερμάτισε πρώτος, θα ήταν δύσκολο από τις δύο Yamaha να τον φτάσουν και να τον περάσουν.

Για άλλους δύο γύρους η σειρά έμεινε απαράλλαχτη, με τον Μάρκεζ πρώτο, τον Λορένθο δεύτερο και τον Ρόσι να ψάχνει τρόπο να περάσει τον τιμ-μέϊτ του. Στον 8ο γύρο, ο Ρόσι κατάφερε να περάσει τον Λορένθο και να δημιουργήσει αμέσως μια διαφορά ενός δευτερολέπτου και να βάλει το κεφάλι κάτω, προσπαθώντας να πλησιάσει τον Μάρκεζ που είχε φύγει εμπρός. Ο ρυθμός του Μάρκεζ ήταν καλός αλλά του Ρόσι καλύτερος, με τον γιατρό να ροκανίζει την διαφορά, όταν... στον 10ο γύρο ο Ρόσι έκανε ένα απίθανο δώρο στον Μάρκεζ, όταν έπεσε από μπροστινό και ουσιαστικά χάρισε το πρωτάθλημα στον Ισπανό εργοστασιακό οδηγό της Honda.

Ο υπόλοιπος αγώνας έδειχνε πλέον να έχει χάσει το ενδιαφέρον του, με τον Μάρκεζ μακρυά εμπρός πρώτο, τον Λορένθο δεύτερο και τον Ντοβιτσιόζο στην τρίτη θέση να πλησιάζει αργά αλλά σταθερά τον Λορένθο. Και το ενδιαφέρον πλέον στράφηκε στις πίσω θέσεις, στον αγώνα που είχαν οι δύο Suzuki, με τους Εσπαργκαρό και Βινιάλες να αλλάζουν θέσεις, όταν η καταστροφή χτύπησε για δεύτερη φορά την ομάδα της Yamaha. Ο Λορένθο χάνει το πίσω μέρος σε μιά αργή στροφή και πέφτει χρίζοντας αυτόματα πρωταθλητή τον Μάρκ Μάρκεζ.

Ο Μάρκεζ μετά την ενημέρωση πως και ο Λορένθο ήταν εκτός μάχης, έκανε έναν συντηρητικό αγώνα και κέρδισε για πρώτη φορά στο Motegi. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο και στην τρίτη ο Μάβερικ Βινιάλες.

Ο Μάρκεζ αυτή την χρονιά έκανε μια εξαιρετική πορεία, έδειξε αποφασισμένος να περιορίσει τον ενθουσιασμό του, τον χαρακτήρισε η σοβαρότητα και η προσπάθεια συλλογής αποτελεσμάτων με το αποτέλεσμα να τον δικαιώνει. Ο Μάρκ Μάρκεζ είναι ο άξιος πρωταθλητής της χρονιάς, τρεις αγώνες πριν το τέλος της.

Aυτή είναι η τελική κατάταξη του αγώνα:archeio lepses 1

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics