Breaking News
03 Αυγούστου 2025

Με τρεις αθλητές ο ΟΑ Χανίων στο Eurotalents στη Ρίγα


Μια σπουδαία ευρωπαϊκή εμπειρία ξεκινά για τρεις αθλητές του ΟΑ Χανίων, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο Eurotalents Selection Camp II που διεξάγεται από τις 4 έως τις 9 Αυγούστου στη Ρίγα της Λετονίας.
Kritiko Ergastiri
Ο Φάνης Μαρκουλάκης, η Αργυρώ Κουτρουμπά και ο Μανώλης Μπουρολιάς, μαζί με τον προπονητή τους Μιχάλη Αγγελίδη, θα εκπροσωπήσουν τον ΟΑΧ και την Ελλάδα σε ένα από τα πιο σημαντικά προπονητικά καμπ της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU), το οποίο αποτελεί πύλη για ένταξη στο πρόγραμμα Eurotalents 2026.

Με έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα, το καμπ συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα μεγαλύτερα ταλέντα της ηπείρου στην ηλικιακή κατηγορία έως 12 ετών, και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του O. Kalpaks Art School στη Ρίγα.

Η ανακοίνωση της ΕΦΟΕΠΑ:

Μία ακόμα ελληνική συμμετοχή σε προπονητικό καμπ επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, μία ακόμα συμμετοχή στη Ρίγα. Τρία παιδιά από τον Ο.Α. Χανίων μεταβαίνουν αύριο 03/08 στην πρωτεύουσα της Λετονίας για να πάρουν μέρος στο Eurotalents Selection Camp II για το 2025. Διεξάγεται από τη Δευτέρα 04 μέχρι τo Σάββατο 09/08, απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια έως 12 ετών και εντάσσεται στο ετήσιο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ETTU.

Στην αποστολή μετέχουν ο Θεοφάνης-Φρίξος Μαρκουλάκης, που είναι γεννημένος το 2013, η Αργυρώ Κουτρουμπά του 2014 κα ο Εμμανουήλ Μπουρολιάς, επίσης του 2014. Υπεύθυνος προπονητής είναι ο Μιχάλης Αγγελίδης από το τεχνικό τιμ του χανιώτικου σωματείου. Ο ίδιος είχε βρεθεί και πέρσι τέτοιες ημέρες στην αντίστοιχη εκδήλωση στη Ρίγα με τον Νίκο Αλεξίδη και τον Μαρκουλάκη.

Όπως κάθε χρόνο τα καμπ επιλογών συγκεντρώνουν υποσχόμενους νέους αθλητές της ηπείρου. Το φετινό της Λετονίας θα φιλοξενηθεί στο αθλητικό κέντρο του Δημοτικού Σχολείου Λαϊκής Τέχνης O. Kalpaks της Ρίγας και θα διαθέτει 20 τραπέζια. Κάθε εθνική ομοσπονδία-μέλος της ETTU μπορεί να δηλώσει έως 3 αγόρια και 3 κορίτσια (γεννημένα το 2013 ή αργότερα) μαζί με τους εθνικούς ή προσωπικούς προπονητές τους. Οι παίκτες με την καλύτερη αξιολόγηση θα κερδίσουν άμεση επιλογή στο πρόγραμμα Eurotalents 2026.

Ο Μαρκουλάκης είναι ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας παμπαίδων, έχει ήδη παραστάσεις από τέτοια καμπ και διεθνείς αγώνες, ενώ προετοιμάζεται και για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 13 ετών. Η Κουτρουμπά, δευτεραθλήτρια Ελλάδας στις μίνι παγκορασίδες το 2024 και το 2025, αγωνίστηκε τον Μάιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα κάτω των 11 και κάτω των 13 ετών και τώρα θ’ αφήσει πρώτη φορά δείγματα γραφής σε διεθνή συγκέντρωση προετοιμασίας. Ξεχωριστή περίπτωση είναι ο Μπουρολιάς, ο οποίος άρχισε το άθλημα μόλις πριν από έξι μήνες, ανήκει στον ΟΑ Χανίων και ήδη έχει δείξει το ταλέντο του.

Η ETTU τονίζει ότι κορυφαίοι προπονητές θα είναι υπεύθυνοι και σε αυτό το καμπ όπως οι VALLOT Vainula και Zvonimir KORENIC, καθώς και η προπονήτρια φυσικής κατάστασης Tatiana GARNOVA.

Οι αποστολές θα μείνουν στο Hanza Hotel, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από τον χώρο διεξαγωγής. Το κόστος συμμετοχής καλύπτει την πλήρη διαμονή και τις τοπικές μετακινήσεις, με την ETTU να επιδοτεί ένα αγόρι και ένα κορίτσι ανά ομοσπονδία.

ATHLITIKO.GR
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Σήμερα 02 Αυγούστου γιορτάζουν

 

 

 

 

Στην Κρήτη θα γραφτεί η ιστορία του ευρωπαϊκού beach volley με το European Cup Final!

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics