Breaking News
17 Σεπτεμβρίου 2016

Η Αυστραλή Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Κιμ Μπρέναν, εξέφρασε την βαθιά απογοήτευσή της, επειδή αμφισβητήθηκε η ακεραιότητα της ως «καθαρή αθλήτρια», εξαιτίας μιας δόσης αδρεναλίνης, που της χορηγήθηκε για έκτακτους ιατρικούς λόγους.

Η  Μπρέναν, που κέρδισε το χρυσό  μετάλλιο στο μονοθέσιο σκιφ γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ήταν μία από τους 11 αθλητές-τριες, των οποίων τα ιατρικά δεδομένα διέρρευσαν χθες μία ομάδα Ρώσων Χάκερ, η οποία είναι γνωστή ως «APT28» και «Fancy Bear», όπως αποκάλυψαν Αμερικανοί ερευνητές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.
 Τα έγγραφα που διέρρευσαν, περιλαμβάνουν λεπτομέρειες για την χορήγηση αδρεναλίνης στην Μπρέναν Μπρέναν σε νοσοκομείο μετά από μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση, τον Ιανουάριο του 2014, όπως είπε η πρωταθλήτριας κωπηλασίας.
 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε χθες ότι οι διαρροές των αρχείων "εγείρουν πολλά ερωτήματα» σχετικά με φαινομενικά υγιείς αθλητές που κάνουν λήψη απαγορευμένων ουσιών. 
 «Το να αμφισβητείς τη χρήση μιας ουσίας που χορηγείται από γιατρό σε ένα τμήμα επειγόντων περιστατικών σε νοσοκομείο για την καταπολέμηση μιας σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης, είναι πέρα για πέρα απογοητευτικό,» δήλωσε η Μπρέναν. «Αυτή η χορήγηση αδρεναλίνης δεν ήταν για ενίσχυση απόδοσης». 
 Τα έγγραφα, που αποκαλύφτηκαν σχετικά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA), ήταν η τρίτη δόση που διέρρευσε από τους Χάκερς αυτή την εβδομάδα. 
 Και ο έτερος αθλητής της κωπηλασίας, Αυστραλός, Αλεξάντρ «Σάσα» Μπελενόγκοφ, που ανέφεραν τα έγγραφα, είπε ότι έκανε επίσης μία ένεση αδρεναλίνης λόγω τροφικής αλλεργίας. 
 «Το TUE χορηγείται μόνο για θεραπευτικούς σκοπούς και μόνο και όχι για τη βελτίωση των επιδόσεων», είπε. 
 Η WADA θεωρεί ότι οι επιθέσεις πραγματοποιούνται ως αντίποινα για τις έρευνες του οργανισμού σχετικά με κρατική χορηγία ντόπινγκ στη Ρωσία, που οδήγησαν στην απαγόρευση συμμετοχής, σχεδόν του συνόλου της ομάδας στίβου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του περασμένου μήνα. Η Ρωσία δεν συμμετέχει επίσης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Η WADA έχει δηλώσει ότι  οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση στο σύστημα διοίκησης και διαχείρισης αντι-ντόπινγκ της (ADAMS) μέσω ενός λογαριασμού που δημιούργησε η ΔΟΕ για τους Αγώνες του Ρίο. 
 «Ακολούθησα όλες τις διαδικασίες της WADA  γι αυτή την θεραπεία. Το ζήτημα έχει να κάνει με την διαρροή των προσωπικών ιατρικών πληροφοριών,» είπε η Μπρέναν.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics