Breaking News
05 Οκτωβρίου 2016

Ο προπονητής της Σταυρούλας Τσολακίδου, Γιάννης Παπαϊωάννου, φιλοξενήθηκε στο «Πρακτορείο FM 104,9» και στην εκπομπή «Παίζουμε Μπάλα». Ο κ. Παπαϊωάννου μίλησε για την αθλήτρια από την Καβάλα, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα «σκακιστικό φαινόμενο»! 

«Μιλάμε για το κορίτσι-θαύμα του ελληνικού σκακιού, αλλά και του παγκόσμιου. Το σκάκι δεν είναι πολύ γνωστό στην Ελλάδα, ωστόσο κάνουμε άλματα το τελευταίο διάστημα χάρη στις επιτυχίες της Σταυρούλας και των άλλων παιδιών», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου. Πριν λίγες ημέρες, η 16χρονη σκακίστρια από την Καβάλα επέστρεψε με την πρώτη θέση από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Χάντι Μανσίνσκ της Ρωσίας. 

Ήταν η τρίτη φορά που η μαθήτρια της Β΄ Λυκείου έφτανε σε ανάλογη επιτυχία, αφού είχαν προηγηθεί αυτές του 2013 και του 2015. «Είναι ένα σκακιστικό φαινόμενο η Σταυρούλα, εξαιρετικά ευφυής και σκακιστικά και έξω-σκακιστικά. Πριν από ελάχιστες μέρες στο Παγκόσμιο Κάτω των 18 ?αν και είναι μόνο 16 και σε αυτές τις ηλικίες έχει τεράστια διαφορά? κατάφερε με το πείσμα, την επιμονή και το ταλέντο της και τη βοήθεια των υπολοίπων, να φέρει ακόμη μία μεγάλη διάκριση», επισήμανε ο κ. Παπαϊωάννου και προσέθεσε με σιγουριά: «Πλέον έχουμε συνηθίσει σε αυτές τις επιτυχές. Είμαστε σίγουροι πως πολύ σύντομα θα έρθουν κι άλλες». 

Οσο για το σκάκι ως άθλημα, αλλά και την εξέλιξή του στην Ελλάδα; «Το σκάκι συνδυάζει κατά πολλούς το άθλημα, την επιστήμη, την τέχνη και το παιχνίδι. Είναι ολοένα και πιο δημοφιλές στις νεαρές ηλικίες. Είναι ένα φτηνό άθλημα. Ο πρωταθλητισμός όμως έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις και σε χρόνο και σε χρήμα. Η Σταυρούλα έχει έναν ιδιωτικό χορηγό που καλύπτει τα έξοδά της. Ωστόσο, δεν συμβαίνει με όλους», κατέληξε ο κ. Παπαϊωάννου. 

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics