Breaking News
13 Οκτωβρίου 2016

Περίπου 4%-7% του πληθυσμού των δυτικών κοινωνιών με πρόσβαση στον τζόγο θα παρουσιάσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του συμπτώματα παθολογικού τζόγου για ένα διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών. 

Οι άντρες είναι δύο φορές πιο πιθανό σε σχέση με τις γυναίκες να γίνουν παθολογικοί τζογαδόροι. Σύμφωνα με τα στατιστικά, ολοένα και περισσότεροι  έφηβοι ενδίδουν τα τελευταία χρόνια στον ηλεκτρονικό τζόγο, με το 6% των παιδιών ηλικίας 14-16 χρόνων να δηλώνει πως παίζει στο Διαδίκτυο στοιχήματα και τυχερά παιχνίδια ακόμη και σε  ηλεκτρονικά καζίνο. Το ποσοστό είναι ανησυχητικό γιατί παρουσιάζει αυξητικές τάσεις και κυρίως γιατί κινείται στο χώρο της παρανομίας.

Από την άλλη, ο εθισμός των νέων παιδιών στο διαδίκτυο τείνει να πάρει ανησυχητικές διαστάσεις καθώς όπως προκύπτει από έρευνα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής ( ΕΠΙΨΥ ), ένας στους τέσσερις εφήβους (ποσοστό 24,3%) ασχολείται για τουλάχιστον τρεις ώρες την ημέρα τις καθημερινές με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το Ίντερνετ, ενώ το ποσοστό αυτό σχεδόν διπλασιάζεται τα σαββατοκύριακα (41%). 

Οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου αφιερώνουν πολύ από τον ελεύθερο χρόνο τους σε εβδομαδιαία βάση για να «κατεβάσουν» μουσική από το διαδίκτυο, να «ανεβάσουν» φωτογραφίες, να παίξουν παιχνίδια και να επικοινωνήσουν με τους φίλους τους μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter κ.λπ.). 

 Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από τα αναλυτικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία 3 στους 10 Έλληνες γονείς δεν κάθονται ποτέ μαζί με τα παιδιά τους όταν αυτά σερφάρουν στο διαδίκτυο και ένα 35% των γονέων στην Ελλάδα δεν θέτει κανέναν περιορισμό στις διαδικτυακές δραστηριότητες των παιδιών του. 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τα στοιχεία ανακηρύσσουν τους Έλληνες κορυφαίους στην περιήγηση στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας ξοδεύει online 17,1 ώρες την εβδομάδα, περισσότερες δηλαδή και από τις 16,9 που αφιερώνει στην τηλεόραση και 2,3 ώρες πάνω από το μέσο όρο χρήσης στην Ε.Ε. Με βάση όλα τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία, καθίσταται προφανές πως το πρόβλημα του εθισμού των νέων στο διαδίκτυο προσλαμβάνει πλέον απειλητικές διαστάσεις για τη ψυχοσωματική τους υγεία.

Τα δεδομένα αυτά θα παρουσιαστούν στην ημερίδα που διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, ενώ  θα γίνει ενδελεχής ανάλυση του φαινομένου, από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η κ. Άννα Μαστοράκου, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Ομιλητές θα είναι οι:

  • Αντώνιος Πάριος: Υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ θέμα: «Προβληματική ενασχόληση με τον τζόγο: ελπίδες και όνειρα που χρεοκόπησαν». 
  • Κωνσταντίνος Σιώμος: Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων – Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο με θέμα: «Εγκέφαλος και εθισμός στο διαδίκτυο: Νεότερα νευροβιολογικά δεδομένα»
  • Βασιλική Δημητρακοπούλου:  Ψυχολόγος, Επιστ. Συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας, Β' Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων "Π. & Α. Κυριακού" με θέμα: «Τεχνολογία στα παιδιά και τους εφήβους - Συμπεριφορές υψηλού κινδύνου»

Τη συζήτηση θα σχολιάσουν εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης

πηγή: healthmag.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics