Breaking News
16 Φεβρουαρίου 2017

 

Ποινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών επιβλήθηκε από τον ΕΣΚΑΝ στον αθλητή ΑμεΑ του στίβου, Γιώργο Κωστάκη, για χρήση απαγορευμένης ουσίας.


Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε ο αθλητής ΑμεΑ του στίβου Γιώργος Κωστάκης. Ο Έλληνας αθλητής ήταν μέλος της Παραολυμπιακής ομάδας η οποία αγωνίστηκε στο Ρίο με τον έλεγχο να γίνεται στις 2 Ιουλίου.

Ο Γιώργος Κωστάκης μεταξύ άλλων είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης το 2014 στα αγωνίσματα του τριπλούν και του άλματος εις μήκος ενώ το 2015 κατέλαβε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κατάρ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΣΚΑΝ ο Έλληνας αθλητής τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τεσσάρων ετών.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: "Το Δ.Σ. του ΕΣΚΑΝ, σε εφαρμογή των νέων διατάξεων του νόμου 4373/2016 (ΦΕΚ49 Α΄/1-4-2016) επιβάλλει στον αθλητή ΑΜΕΑ, Γεώργιο Κωστάκη, την ποινή αποκλεισμού από κάθε αθλητική δραστηριότητα, διάρκειας τεσσάρων (4) ετών.

Υπενθυμίζεται ότι η παράβαση έλαβε χώρα μετά από σχετικό έλεγχο του ΕΣΚΑΝ στις 2-7-2016, λίγο πριν τη διεξαγωγή των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, και ενώ ο αθλητής επρόκειτο να λάβει μέρος στους Αγώνες εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Δεν του επιβλήθηκε η βαρύτερη ποινή (ισόβιος αποκλεισμός) διότι δεν είναι υπότροπος".

sport24.gr

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics