Breaking News
10 Ιουνίου 2017

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την προσθήκη του 3-on-3 στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων αρχής γενομένης από αυτούς του 2020.


Επτά χρόνια παλεύει η FIBA και σήμερα Παρασκευή 9/6 όλα δείχνουν ότι θα πανηγυρίσει μια σημαντική επιτυχία. Βλέπετε, η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ έκανε τρομερή προσπάθεια για να πείσει τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να βάλει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων το 3-on-3 κι αν όλα πάνε καλά στη σημερινή ψηφοφορία που θα γίνει στη Λωζάννη θα μάθουμε πως αυτό θα είναι το νέο άθλημα που θα δούμε το 2020 στην Ιαπωνία.

Η FIBA δοκίμασε το 3-on-3 στους Youth Olympics της Σινγκαπούρης το 2010, με τις εντυπώσεις να είναι εξαιρετικές. "Στόχος μας είναι να γίνει το 3-on-3 ολυμπιακό άθλημα, αλλά και το άθλημα των ανθρώπων που δυσκολεύονται να φτιάξουν ομάδες 12 ατόμων για να παίξουν πέντε εναντίον πέντε. Το 3-on-3 είναι εξαιρετικά διάσημο σε χώρες όπως οι Φιλιππίνες, η Εσθονία και η Ουγγαρία. Είναι εύκολα προσβάσιμο, έχει ένα εντελώς διαφορετικό στυλ και έχει τρομερά γρήγορο ρυθμό" σχολίασε ο Jim Tooley, υπεύθυνος της USA Basketball για το συγκεκριμένο άθλημα.

Για όσους δεν γνωρίζουν πως παίζεται, ορίστε μερικοί βασικοί κανόνες:

* Διεξάγεται σε μισό γήπεδο με χρονόμετρο 12 δευτερολέπτων.

* Το παιχνίδι ολοκληρώνεται μετά από ένα δεκάλεπτο, εκτός αν κάποια ομάδα φτάσει τους 21 πόντους.

* Κάθε σουτ μέσα από το τρίποντο μετράει για έναν πόντο. Κάθε σουτ έξω από τη γραμμή του τριπόντου μετράει για δυο.
.gr
* Μετά από κάθε αλλαγή κατοχής ή μετά από εύστοχο καλάθι, η μπάλα πρέπει πρώτα να βγει έξω από τη γραμμή του τριπόντου, από την οποία ξεκινά η επίθεση κάθε ομάδας.

* Κάθε ομάδα αποτελείται από τέσσερις παίκτες, τρεις βασικούς και έναν αναπληρωματικό.

* Δεν υπάρχουν προπονητές.

* Η μπάλα είναι ελαφρώς μικρότερη από τη μπάλα του ΝΒΑ.

Δείτε ένα δείγμα από έναν αγώνα υψηλού επιπέδου σε πρωτάθλημα 3-on-3.
sport24

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics