Breaking News
18 Αυγούστου 2017


Honda και Toro Rosso δεν θα προχωρήσουν σε συνεργασία για παροχή υβριδικών μηχανών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 του 2018.

 

Άδοξο τέλος στις διαπραγματεύσεις της Honda με τη Scuderia Toro Rosso αφού φέρονται να ολοκληρώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα. Η ιταλική ομάδα συζητούσε με την ιαπωνική εταιρεία για την παροχή υβριδικών μηχανών από το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2018, μία επιλογή… τολμηρή δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ακόμα, στην τρίτη σεζόν από την επιστροφή της στο σπορ, η Honda.

Αλλά παράλληλα και… πολιτική καθώς ήταν σαφές πως μία συνεργασία με την Toro Rosso θα αποτελούσε υπό προϋποθέσεις προπομπό μίας συνεργασίας με τη «μεγάλη αδερφή», τη Red Bull Racing.

Παρότι ακόμα δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από τις δύο πλευρές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του έγκυρου motorsport.com, επήλθε ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις καθώς οι δύο πλευρές δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε συμφωνία στο οικονομικό σκέλος.

Έτσι η ομάδα με βάση στη Φαένζα, θα συνεχίσει με τις υβριδικές μηχανές της Renault τις οποίες χρησιμοποιεί και φέτος. Όσο για τη Honda, το μέλλον φαντάζει αβέβαιο.

Πρόσφατα ακυρώθηκε η συμφωνία της με τη Sauber για παροχή μονάδων ισχύος από το 2018, πράγμα που οι Ιάπωνες ήθελαν διακαώς καθώς η συνεργασία με δεύτερη ομάδα θα τους βοηθούσε να επιταχύνουν την εξέλιξη του κινητήρα τους.

Μόνο που έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, δεν αποκλείεται σε λίγες ημέρες να βρεθούν χωρίς συνεργάτη αφού η McLaren προσπαθεί διακαώς να ενώσει τις δυνάμεις της με άλλη εταιρεία – πράγμα εύλογο καθώς η συνεργασία με τη Honda βρίσκεται στην τρίτη της χρονιάς, με απογοητευτικά ακόμα αποτελέσματα.

Με τις Mercedes και Ferrari να φέρονται να έχουν πει ‘όχι’ στη McLaren, η μοναδική της επιλογή είναι η Renault αλλά οι Γάλλοι δεν θέλουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συνεργασία και με τέταρτη ομάδα. Αν όμως πουν το ‘ναι’ στην ιστορική βρετανική ομάδα, τότε η Honda θα βρεθεί σε αδιέξοδο.
sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics