Breaking News
22 Σεπτεμβρίου 2017

Η αποστολή της Γαλλίας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες δεν θα ταξιδέψει το 2018 στη Νότια Κορέα, αν δεν λάβει διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια της, όπως υπογράμμισε η Υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Λορά Φλεσέλ.

Οι εντάσεις στην περιοχή έχουν κλιμακωθεί, καθώς η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε την έκτη και μεγαλύτερη πυρηνική δοκιμή στις 3 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας την παγκόσμια κριτική και καταδίκη. Πρόσφατα, μάλιστα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απείλησε με «ολική καταστροφή» τη χώρα των 26 εκατομμυρίων ανθρώπων, αν η Βόρεια Κορέα απειλούσε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της, συμπεριλαμβανομένης της γειτονικής Νότιας Κορέας, ενώ σήμερα διέταξε νέες κυρώσεις.
«Αν η ασφάλεια μας δεν μπορεί να εξασφαλιστεί, τότε η Ομάδα της Γαλλίας θα μείνει στο "σπίτι" της», ανέφερε σε συνέντευξη της η Φλεσέλ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι συμμετέχοντες στους Αγώνες, οι οποίοι είναι πρώτοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί που φιλοξενούνται από ασιατικό έθνος -εκτός Ιαπωνίας- και έχουν προγραμματιστεί για τις 9-25 Φεβρουαρίου 2018, δεν είχαν εκφράσει δημοσίως θέματα για την ασφάλεια τους. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκι, Τζιάν Φράνκο Κάσπερ, είχε απορρίψει τους φόβους των αθλητών, επισημαίνοντας ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του «Pyeongchang 2018» θα είναι οι «ασφαλέστεροι στον κόσμο».
Τέλος, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει «Σχέδιο Β» για τους Αγώνες, ενώ ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, είχε υπογραμμίσει την περασμένη εβδομάδα ότι η εξέταση οποιουδήποτε σεναρίου εκτός από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στη Νότια Κορέα θα μπορούσε να εμποδίσει τις διπλωματικές προσπάθειες.
amna.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics