Breaking News
11 Νοεμβρίου 2017

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους απέναντι στην εθνική κυριαρχία της Συρίας, την ανεξαρτησία της και την εδαφική της ακεραιότητα.

 

Την αποφασιστικότητα τους οι χώρες τους να συνεχίζουν να συνεργάζονται για την καταπολέμηση της λεγόμενης οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, εκφράζουν σε κοινή δήλωση τους, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Οι δύο ηγέτες επίσης επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους απέναντι στην εθνική κυριαρχία της Συρίας, την ανεξαρτησία της και την εδαφική της ακεραιότητα. Παράλληλα, κάλεσαν όλες τις πλευρές της συριακής σύγκρουσης να λάβουν έναν ενεργό ρόλο στην πολιτική διαδικασία της Γενεύης.

Η Μόσχα και η Ουάσινγκτον συμφωνούν ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στο πρόβλημα, αναφέρεται στο κείμενο της κοινής δήλωσης που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Παράλληλα, Τραμπ και Πούτιν μίλησαν για τις ζώνες αποκλιμάκωσης στη Συρία. «Ο πρόεδρος Τραμπ και ο πρόεδρος Πούτιν επιβεβαίωσαν τη σημασία των ζωνών αποκλιμάκωσης ως ένα ενδιάμεσο βήμα για να μειωθεί η βία στη Συρία. Εξέτασαν την πρόοδο της κατάπαυσης του πυρός στη νοτιοδυτική Συρία, η οποία έφρασε στο τελικό της στάδιο πριν την εφαρμογή, την τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο πρόεδροι στο Αμβούργο, τον Ιούλιο του 2017», αναφέρει η κοινή δήλωση.

Οι δύο ηγέτες έδωσαν το πράσινο φως για το κείμενο σε συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των χωρών APEC (Οικονομική Συνεργασία Ασίας Ειρηνικού) στο Βιετνάμ παρότι ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί επίσημη συνάντηση.

Στην κοινή δήλωση δεν φαίνεται να γίνεται αναφορά στο μέλλον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, που η Ουάσιγκτον δεν υποστηρίζει, τη στιγμή που η Μόσχα έχει συμφέροντα στη Συρία και ναυτική βάση στη Δαμασκό.

Πηγή: skai.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics