Breaking News
06 Δεκεμβρίου 2017

Η Ford υπογράφει συμφωνία με την Alibaba, τον κολοσσό ηλεκτρονικών πωλήσεων για συνεργασία στην πώληση αυτοκινήτων στην Ασία, με… κάθε τρόπο.

 


Στο πλαίσιο της επέκτασης της παρουσίας της στην ασιατική αγορά η Ford υπογράφει αυτή την εβδομάδα συμφωνία με τον κολοσσο, Alibaba για μια ευρύτερη συνεργασία στο κομμάτι της διάθεσης αυτοκινήτων στην ασιατική αγορά. Αυτό βεβαίως ακούγεται πολύ γενικό, αόριστο και φυσιολογικό, ωστόσο υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν πως η συμφωνία αυτή εμπεριέχει κινδύνους για ένα σημαντικά μεγάλο κλάδο επαγγελματιών, που σχετίζεται με την πώληση αυτοκινήτων.


Οι φόβοι προέρχονται από την φημολογία που θέλει την Ford να χρησιμοποιεί το TMall μια εμπορική ιστοσελίδα της Alibaba για την Κίνα για να πουλά τα αυτοκίνητά της. Η TMall έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να δημιουργήσει αυτόματους πωλητές αυτοκινήτων και τώρα η Ford μοιάζει να είναι η πρώτη μη κινεζική φίρμα που θέλει να το εκμεταλλευτεί.

Οι αυτόματοι αυτοί πωλητές δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από μεγάλα πάρκινγκ με αυτοματοποιημένα συστήματα παράδοσης των αυτοκινήτων που θα παραγγέλνουν πιστοποιημένοι πελάτες από το κινητό ή τον υπολογιστή τους. Καμία από τις δύο εταιρείες δεν σχολίασε το ρεπορτάζ του Ρόιτερ και αρκέστηκαν να τονίσουν πως θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις σύντομα.

Η θέση της Ford στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι πως η παραδοσιακή αγορά δεν θα επηρεαστεί. Αυτό γιατί τα αυτοκίνητα που θα πωλούνται αυτόματα θα παραδίδονται από τους ντίλερ της ανα περιοχή και παράλληλα θα συντηρούνται από αυτούς. Σύμφωνα πάντως με τους αναλυτές του Ρόιτερ, υπάρχει ένα ακόμη ενδεχόμενο που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στη συζήτηση για την αυτόματη πώληση αυτοκινήτων και αυτό είναι η απ ευθείας πώληση από τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Κάτι που θα γίνει σαφώς ευκολότερα όταν η αγορά γίνεται online.

Ακόμη και στην Κίνα ωστόσο που η εξοικείωση με τις online αγορές είναι πολύ μεγάλη, το ποσοστό αυτών που αφορά τα αυτοκίνητα είναι πολύ μικρό, ενώ σε αγορές όπως η αμερικανική, τα σωματεία εργαζομένων καταφέρνουν και απαγορεύουν τη διάθεση των αυτοκινήτων απ ευθείας από τις αυτοκινητοβιομηχανίες.
gazzetta.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics