Breaking News
14 Δεκεμβρίου 2017

Στη ζηλευτή καριέρα του ο Καλλίνικος Κρεάνγκα έχει γευτεί σε διασυλλογικό επίπεδο πολλούς εθνικούς τίτλους, ενώ έχει πανηγυρίσει ως και την κατάκτηση Ευρωπαϊκού Κυπέλλου (Νάνσι Έβανς).

Στη Γαλλία, όπου αγωνίστηκε επί μία 15ετία πριν αλλάξει περιβάλλον τα περασμένο καλοκαίρι, κατέκτησε πρωταθλήματα, αλλά δεν τα συμπλήρωσε με Κύπελλο, γιατί η διοργάνωση δεν υπάρχει στο καλεντάρι της χώρας. Τον συγκεκριμένο θεσμό τον ξαναβρήκε τώρα μπροστά του μετά τη μετακίνηση στην Ολλανδία. Την περασμένη Κυριακή, στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Eredivisie, προσπάθησε να οδηγήσει την Ταβέρζο στην πρωτιά (και να φτάσει και ο ίδιος σ’ ένα ακόμα τρόπαιο), ωστόσο την είδε να μένει στη θέση της φιναλίστ. Η ομάδα του κάμφθηκε στον τελικό από την Ιτάς/DTK '70 με 3-1 κι έχασε τα σκήπτρα στο Κύπελλο ύστερα από δύο σερί τίτλους. Δράση στο εξωτερικό με ελληνική συμμετοχή υπήρχε επίσης αυτές τις ημέρες σε Γαλλία και Σουηδία, ενώ η εβδομάδα θα κλείσει με αναμετρήσεις για το E.T.T.U. Cup ανδρών.

Στα 14 συναπτά έτη της παρουσίας του στη γαλλική Ενεμπόν λοιπόν, αλλά και στο ένα νωρίτερα στη Μονπελιέ, ο θρυλικός Έλληνας αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης δεν είχε ματς Κυπέλλου, αλλά στην Ολλανδία ασχολήθηκε πολύ γρήγορα με αυτό το event. Η Ταβέρζο πήρε μέρος στο Final Four κι επιχείρησε να κάνει το 3 στα 3. Στα ημιτελικά η πρωταθλήτρια Ολλανδίας κατέβαλλε εύκολα τη Σμας '70 με 3-0 με τον Κρεάνγκα να ξεπερνά με 3-0 σετ τον Μάρτιν ντε Βρίες. Ο Γιάκαμπ Φολβάρσκι και ο Ντοριάν Νικόλ συμπλήρωναν την τριάδα. Στο καθοριστικό ματς για τον τίτλο η πρωταθλήτρια Ολλανδίας αντιμετώπισε την Ιτάς/DTK '70 (που επίσης με 3-0 είχε αποκλείσει στα ημιτελικά τη Σαλαμάντερς), την οποία είχε συναντήσει στους δύο νικηφόρους γι’ αυτήν τελικούς των προηγούμενων δύο ετών. Αυτή τη φορά όμως, η έκβαση ήταν διαφορετική και το τρόπαιο πήγε στο κλαμπ από το Klazienaveen. Από τη θέση 1 της ομάδας του ο Κρεάνγκα νίκησε στο πρώτο του ματς με 3-2 σετ τον Ολλανδό Μπέρι Βίζερς και ισοφάρισε σε 1-1. Η Ιτάς ξαναπήρε το προβάδισμα και στη συνέχεια ο πρώην «χάλκινος» πρωταθλητής κόσμου του απλού ανδρών αναμετρήθηκε με τον πολύ αξιόλογο Βέλγο Γιανίκ Βόστες. Έγινε συναρπαστικό ματς ώσπου πήρε τη νίκη στα πέντε σετ ο Βόστες, χάρισε στην Ιτάς τον πρώτο τίτλο στο Κύπελλο Eredivisie και άφησε την Ταβέρζο στη δεύτερη θέση αυτή τη φορά.

Την Κυριακή πάντως, έρχεται άμεσα ο επόμενος στόχος για την ομάδα του Κρεάνγκα, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στον 4ο γύρο του E.T.T.U. Cup. Από την ίδια μάλιστα, εξαρτάται η επικύρωση του «εισιτηρίου», καθώς θα υποδεχτεί τη σκωτσέζικη Ντραμτσάπελ, την οποία είχε νικήσει στα τέλη Νοεμβρίου μέσα στη Γλασκώβη με 3-1. Η ρεβάνς στην Ολλανδία γίνεται στις 17 Δεκεμβρίου, η Ταβέρζο είναι μεγάλο φαβορί, πάντως περνάει στην επόμενη φάση ακόμα και με ήττα 3-2. Η 3η φάση του συγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Κυπέλλου αφορά και μια ακόμα ξένη ομάδα Έλληνα πρωταθλητή. Η Ιστρ του Κώστα Παπαγεωργίου θα κοντραριστεί μεθαύριο στην Ισπανία με την Μπόρκες Βαλ. Το γαλλικό κλαμπ, που είναι και από τα φαβορί της διοργάνωσης, έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά την πρόκριση, αφού στον πρώτο αγώνα είχε επιβληθεί εντός έδρας των Ιβήρων με 3-0. Θυμίζουμε ότι αν οι συμπαίκτες στην εθνική ομάδα προχωρήσουν με τις ομάδες τους στην 4η φάση του E.T.T.U. Cup τότε θα τεθούν αντιμέτωποι…

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο 1ΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΛΙΓΚΑ

Sgouros me_Sparvagen_spinΣτη Σουηδία έγινε χτες βράδυ η 7η αγωνιστική της Σούπερ κατηγορίας ανδρών, με την οποία τελείωσε ο 1ος γύρος. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος αγωνίστηκε με τη BTK Ρέκορντ και τη βοήθησε να κάμψει στο «σπίτι» της τη Σπουορβέγκεν με 4-2 και να κλείσει το πρώτο μισό στη 2η θέση της βαθμολογίας. Έχει 10 βαθμούς και είναι 2 πίσω από την πρωτοπόρο Έσλοβ. Ο 17χρονος άσος είχε μία νίκη και μία ήττα στα ατομικά παιχνίδια του. Αρχικά επιβλήθηκε άνετα του Σεμπάστιαν Λάσο με 3-0 σετ (από εκεί η φωτό). Μάλιστα …επέτρεψε στον Σουηδό να πάρει μόλις 7 πόντους στο σύνολο. Ακολούθως αντιμετώπισε τον Ιάπωνα Αΐντα Σατότσι, που και πολύ δυνατός έχει εμφανιστεί στο πρωτάθλημα (τώρα εμφανίζει 11 νίκες-3 ήττες) και μπερδεύει με τις περίεργες άμυνες, που περιλαμβάνει το παιχνίδι του. Ο Σγουρόπουλος προηγήθηκε με 2-1, αλλά τελικά κάμφθηκε οριακά με 3-2 σετ. Ολοκλήρωσε πάντως, με πολύ καλή εμφάνιση τον 1ο γύρο και ο συνολικός απολογισμός του έως τώρα στην παρθενική του σεζόν στη Σουηδία είναι 3 νίκες-7 ήττες. Ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων ρίχνει τώρα …ματιές και προς την Αστάνα του Καζακστάν όπου θα γίνει η μεγάλη εκδήλωση της διεθνούς ομοσπονδίας για την απονομή των ετήσιων βραβείων της. Ως γνωστόν, έχει την τιμή να είναι υποψήφιος για το βραβείο Breakthrough μαζί με τον Ιάπωνα Τομοκάζου Χαριμότο και την Κινέζα Σου Γινγκσά. Οι νικητές ανακοινώνονται στη γιορτή της I.T.T.F. στο περιθώριο του τελικού των World Tour.

* Το βράδυ της Τρίτης συνεχίστηκαν με την 8η αγωνιστική και τα πρωταθλήματα των κορυφαίων διασυλλογικών κατηγοριών της Γαλλίας. Στην Pro A η Ιστρ έχασε εκτός έδρας 3-1 από τη Βιλνέβ χωρίς τον Κώστα Παπαγεωργίου στην τριάδα της. Στη βαθμολογία η Ιστρ είναι στην 9η θέση με 12 βαθμούς. Για την αντίστοιχη αγωνιστική της Pro B η Μετς κάμφθηκε στην έδρα της από τη Ναντ με 3-2. Ο Γιώργος Φραγκούλης έδωσε στο φινάλε τον ατομικό του αγώνα, προηγήθηκε με 2-1 σετ και τελικά λύγισε στα πέντε σετ από τον Γάλλο Μπαστιέν Ρεμπέρ. Στην 9η θέση περιορίζεται και η Μετς με 9 βαθμούς. Το 2018 θα γίνει η επόμενη αγωνιστική, με την οποία θα ολοκληρωθεί ο 1ος γύρος των δύο πρωταθλημάτων και συγκεκριμένα στις 30 Ιανουαρίου.

* Στην Αστάνα αρχίζει το πρωί ο μεγάλος τελικός των WorldTourσε άνδρες και γυναίκες. Στο απλό παίρνουν μέρος 16 αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες και διαγωνίζονται με το νοκ άουτ σύστημα. Λίγες ώρες πριν από την έναρξη το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα βρεθεί στην κορυφή του παγκοσμίου πίνακα αξιολόγησης ανδρών τον Ιανουάριο, όταν θα εφαρμοστεί πρώτη φορά το νέο σύστημα. Ο Ντιμίτρι Οβτσάροφ χρειάζεται να προχωρήσει έστω στην 8άδα και θα γίνει νούμερο 1 για πρώτη φορά στην καριέρα του. Αν ο Γερμανός (που τώρα είναι νούμερο 3) αποκλειστεί την Παρασκευή από τον Ιάπωνα Κόκι Νίουα, τότε θα έχει ελπίδες ο Φαν Ζεντόνγκ να μετακινηθεί από το νούμερο 2 στο 1 του ranking list. Ο Κινέζος όμως, θα πρέπει να κατακτήσει την πρωτιά στον τελικό των World Tour για να πάει στην κορυφή αντί του συμπατριώτη του Μα Λονγκ. Σε όποιο άλλο σημείο του τουρνουά αποκλειστεί, τότε θα βρεθεί στην 1η θέση ο Οβτσάροφ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μα Λονγκ είναι σταθερά για πάρα πολλούς μήνες στην pole position. Γενικά η Κίνα κατέχει κι εδώ μόνιμα τα πρωτεία από τον Απρίλιο του 2011, αλλά από τον νέο χρόνο πολύ πιθανόν να σπάσει το τεράστιο σερί της από γερμανικά χέρια!

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics