Breaking News
22 Απριλίου 2018

Με την ελληνική σημαία στα χέρια ο Αργύρης Παπαθανασόπουλος τερμάτισε πρώτος στον αγώνα που διεξάγεται στο βορειότερο σημείο της γής!


Σε έναν αγώνα πραγματική δοκιμασία για τα ανθρώπινα όρια τον οποίο οι μυημένοι χαρακτηρίζουν «τον ωραιότερο μαραθώνιο του κόσμου» νικητής ήταν ένας Έλληνας.

Ο Αργύρης Παπαθανασόπουλος θριάμβευσε στον Μαραθώνιο Βορείου Πόλου, όπου συμμετείχαν 60 αθλητές από 20 χώρες που ήταν αναγκασμένοι να αγωνιστούν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες , με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους -33 βαθμούς στο στρατόπεδο Barneo, στις εγκαταστάσεις του οποίου διεξάγεται κάθε χρόνο ο αγώνας…

Ο Παπαθανασόπουλος μετά από 4 ώρες, 34 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα πέρασε τη γραμμή του τερματισμού, έχοντας στα χέρια του την ελληνική σημαία κι εκπληρώνοντας ένα ακόμη μεγάλο του όνειρο.

«Είναι απίστευτο… Αυτό δεν είναι και το πιο ιδανικό μέρος για έναν Έλληνα κι είναι σα να τρέχει ένας Εσκιμώος στην έρημο», είπε μετά τον τερματισμό του ο μεγάλος νικητής, ο οποίος μπορεί να είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό, αλλά στους συγκεκριμένους αγώνες μεγάλων αποστάσεων είναι ένας από τους κορυφαίους…

Εδώ και μια δεκαετία ζει μόνιμα στην Αγγλία καθώς είναι Χειρουργός-Ορθοπαιδικός με εξειδίκευση στην Επείγουσα Ιατρική και εργάζεται στο Tameside General Hospital, αλλά παρά την απαιτητική του εργασία βρίσκει πάντα χρόνο για να τρέχει καθώς όπως έχει δηλώσει «η ζωή μου είναι συνυφασμένη με το τρέξιμο».

Ο Παπαθανασόπουλος, απόφοιτος της Λεοντείου Σχολής, έχει τρέξει στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου, συμμετέχοντας στους πιο απαιτητικούς αγώνες… Κι αφού δοκίμασε τις αντοχές τους στις ερήμους Σαχάρα, Atacama, στην Παταγονία, το Χονγκ Κονγκ και το Μπουτάν, την Κοιλάδα του Θανάτου και ότι άλλο εξωτικό μέρος μπορεί να φανταστεί κανείς, τώρα υλοποίησε και το όνειρο του να… κατακτήσει και τον Βόρειο Πόλο!

Κι αυτή η συμμετοχή (που συνδυάστηκε με την πρωτιά) τον έφερε ακόμη πιο κοντά στην υλοποίηση του μεγάλου προσωπικού στοιχήματος που έχει βάλει αυτός ο απίθανος Έλληνας.

Ποιο είναι αυτό; Όπως το έχει ονομάσει ο ίδιος: «7 Continents – 7 Deserts». Ο Παπαθανασόπουλος λοιπόν θέλει να μπορέσει να τρέξει σε έναν μαραθώνιο ή υπερμαραθώνιο και στις 7 ηπείρους του πλανήτη μας, συμπεριλαμβάνοντας τις ομορφότερες ερήμους.

Μετά και την συμμετοχή του στον Μαραθώνιο του Βορείου Πόλου, πλέον του απομέμένει η Ωκεανία και η έρημος του Γκόμπι, αφού ήδη έχει αγωνιστεί σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική), έχει τρέξει στις ερήμους Σαχάρα, Ατακάμα, Ναμίμπ.

Γιατί όπως είναι και ο τίτλος του προσωπικού του ιστολογίου «Όλα είναι πιθανά». Ειδικά αν είσαι Έλληνας προσθέτουμε εμείς…
protothema.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics