Breaking News
26 Απριλίου 2019

Την επιστροφή του τέλους επιτηδεύματος σε χιλιάδες επαγγελματίες δρομολογεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 


Η απόφαση αυτή ορίζει ότι εάν ένας φορολογούμενος είχε λάβει πενταετή απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος κατά την πρώτη έναρξη επαγγέλματος και κλείσει τα βιβλία του προχωρώντας στη συνέχεια σε έναρξη νέου επαγγέλματος, δικαιούται και πάλι απαλλαγή από το τέλος για πέντε χρόνια.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έρχεται τώρα όχι μόνο να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ, αλλά να δώσει πίσω και μάλιστα αναδρομικά από το 2015 τα ποσά του τέλους επιτηδεύματος που είχαν πληρώσει οι φορολογούμενοι οι οποίοι προχώρησαν σε νέα έναρξη επαγγέλματος με άλλο αντικείμενο από το αρχικό.

Μόνο που θα ταλαιπωρηθούν λίγο οι φορολογούμενοι για να πάρουν πίσω τα ποσά του τέλους επιτηδεύματος που έχουν πληρώσει.

Θα πρέπει να επισκεφθούν την εφορία τους γιανα υποβάλουν έγγραφο αίτημα προκειμένου να εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό σημείωμα.

Ειδικά, για την επιστροφή του τέλους επιτηδεύματος από το 2015 και μετά, οι φορολογούμενοι μπορούν μέσα σε δύο μήνες να υποβάλουν ηλεκτρονικά τροποποιητική δήλωση χωρίς να τους επιβληθούν κυρώσεις.
dikaiologitika.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics