Breaking News
08 Ιουλίου 2020

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία (ΕΚΟΦΝΣ) σχετικά με τη λιποθυμία της Αννέτας Κυρίδου κατά τη διάρκεια της προπόνησης το πρωί της Τρίτης (7/7) στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.

 

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια διεγνώσθη με αφυδάτωση στο τοπικό Κέντρο Υγείας όπου διεκομίσθη, της έγινε ενυδάτωση και επέστρεψε στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.

Η αθλήτρια της προ-ολυμπιακής ομάδας κωπηλασίας και «χρυσή» παγκόσμια πρωταθλήτρια U23 το 2019 στο διπλό σκιφ γυναικών, μαζί με τη Δήμητρα Τσαμοπούλου, αποφάσισε η ίδια να μεταπηδήσει από το βαρύ διπλό σκιφ στο ελαφρύ, ήδη από τη λήξη της προηγούμενης σεζόν. Για να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών έπρεπε να χάσει περίπου εννέα κιλά. Τις τελευταίες ημέρες έκανε υπερπροσπάθεια απώλειας βάρους, καθώς το περασμένο Σαββατοκύριακο (4-5/7) διεξήχθη ο 2ος Αγώνας Αξιολόγησης της ΕΚΟΦΝΣ, στον οποίο η Αννέτα Κυρίδου μετείχε στην ελαφριά κατηγορία.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ, ακόμη μία αθλήτρια της προ-εθνικής ομάδας παρουσίασε αντίστοιχο επεισόδιο και μετά το Κέντρο Υγείας επέστρεψε στο Κωπηλατοδρόμιο.

 Η σχετική ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ αναφέρει:

«Με αφορμή δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν σήμερα (7/7) και αφορούσαν σε αθλήτριες μας που βρίσκονται σε κοινόβιο προετοιμασίας στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά προκειμένου να υπάρχει πλήρης και σωστή ενημέρωση θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Μία αθλήτρια μας της προ ολυμπιακής ομάδας παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο τοπικό Κέντρο Υγείας όπου διαπιστώθηκε αφυδάτωση, της έγινε ενυδάτωση και επέστρεψε στο Κωπηλατοδρόμιο. Στη συνέχει ο ιατρός της Ομοσπονδίας προληπτικά τη συνόδευσε σε νοσηλευτικό ίδρυμα για επιπλέον ιατρικό έλεγχο χωρίς κι εκεί να διαπιστωθεί κάτι ανησυχητικό.

Μία άλλη αθλήτρια μας της προ εθνικής ομάδας παρουσίασε αντίστοιχο επεισόδιο και μετά το Κέντρο Υγείας επέστρεψε στο Κωπηλατοδρόμιο.

Τόσο οι επιστημονικοί όσο και οι τεχνικοί σύμβουλοι της ομοσπονδίας μας λόγω των επικρατούντων καιρικών συνθηκών ενημερώνουν και παρακολουθούν τους αθλητές για τα θέματα της αφυδάτωσης, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικότερα δε αυτούς της κατηγορίας ελαφρών βαρών και εκείνους που θα αγωνιστούν στο ΤΟΚΙΟ, καθώς οι εκεί επικρατούσες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας είναι αντιστοίχως εξαιρετικά δύσκολες».

onsports.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics