Breaking News
16 Οκτωβρίου 2020

Τους τελευταίους 8 μήνες η καθολική ανθρωπότητα έχει πληγεί αισθητά από την επέλαση του κορονοϊού και της πανδημίας του, η οποία δε θα μπορούσε φυσικά να μην επηρεάσει άμεσα και τον αθλητισμό και τις αποχρώσεις του, ανάμεσά τους και το μπέιζμπολ και δη η εκδοχή του στις ΗΠΑ, το MLB.

 

Ένας από τους πιο ξακουστούς γιατρούς που έχουν εξειδικευτεί στο φάσμα του αθλητισμού, ο Δρ. Γκάρι Γκριν, ιατρικός σύμβουλος της λίγκας, δήλωσε περίτρανα πως η πανδημία δεν θα ταλανίσει και την επόμενη σεζόν!

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο μέσο Lowellsun:

«Ένα πράγμα που μπορούμε να κάνουμε φυσικά είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση και η παρακολούθηση σωστών μεθόδων υγιεινής. Το άλλο πράγμα που ανακαλύψαμε είναι ότι δεν είχαμε μετάδοση επιτόπου μεταξύ των ομάδων. Φαίνεται ότι ήταν το ασφαλέστερο μέρος που θα μπορούσαν να ήταν να παίζουν. Και υπήρχε πολύ χαμηλός κίνδυνος από μια ομάδα να την δώσει σε μια άλλη ομάδα.

Αν και στο μπέιζμπολ, υπάρχει σχετικά μικρή επαφή μεταξύ παικτών. Σκέφτεστε ότι ένας παίκτης είναι στο σπίτι και στο ρόπαλο, υπάρχει ο catcher και ο διαιτητής και κάποια πιθανή επαφή εκεί. Αλλά δεν είδαμε καμία από αυτές τις επαφές.

Νομίζω λοιπόν ότι μπορούμε να πούμε σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, ενώ οι άνθρωποι μπορούν να μεταδοθούν, δεν φαίνεται ότι είχαμε πολλές σοβαρές ασθένειες μέχρι τώρα. Για να μην ελαχιστοποιηθεί η σοβαρότητα της νόσου, διότι σε άτομα με υποκείμενες καταστάσεις, μπορεί να είναι αρκετά θανατηφόρο. Αλλά τουλάχιστον σε αυτόν τον πληθυσμό φαίνεται ότι ισχύει.

Το NFL, το MLB και το NBA δεν παίρνουν ένα δωρεάν πέρασμα με την πανδημία. Σε τόσα πολλά παραδείγματα πρόσφατα, ο ιός δεν ενδιαφέρεται για εσάς, πρόκειται να μεταδώσει τον τρόπο που θέλει. Η ηγεσία πρέπει να σταθμίσει τους κινδύνους και τα οφέλη, να βάλει τις καλύτερες διαδικασίες που μπορούν και να ρωτήσουν αν αυτό είναι αρκετό.

Νομίζω ότι η πραγματική πρόκληση που βλέπω με οργανισμούς όπως το NFL, και υπάρχουν πολλές παραλληλισμοί με άλλα πράγματα όπως οι επιχειρήσεις και οι πανεπιστημιουπόλεις, οι άνθρωποι που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις επηρεάζονται επίσης από την κατώτατη γραμμή.

Το ερώτημα είναι, πού υπερβαίνει το οικονομικό όφελος τους κινδύνους για την υγεία; Και έχουμε ανεξάρτητους ανθρώπους που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις για να βεβαιωθούμε ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να ανησυχούμε είναι η ασφάλεια των παικτών και των οικογενειών τους και των προπονητών τους και όλων των άλλων που έχουν αλληλεπιδράσει μαζί τους; Είναι κρίσιμο κάποιος να σκέφτεται ανεξάρτητα για αυτά τα πράγματα και να μην ανησυχεί για την ουσία».

sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics