Breaking News
21 Οκτωβρίου 2020

Η Νο. 23 του κόσμου διέλυσε την Νο. 1 του ταμπλό Ελίνα Σβιτολίνα σε 76 λεπτά


Παίζοντας εξαιρετικό τένις η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νο. 1 του ταμπλό, Ελίνα Σβιτολίνα με 6-3, 6-3 σε 76 λεπτά παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του όπεν που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Οστράβα (19-25/10).

Η Ελληνίδα τενίστρια ήταν κατά διαστήματα εκπληκτική, αλλά και αποτελεσματική ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με το εντυπωσιακό 5/9 break-points, ενώ παράλληλα το επιθετικό της παιχνίδι ήταν αυτό που έφερε σε δύσκολη θέση την Ουκρανή η οποία δέχθηκε 32(!) winners από την Ελληνίδα τενίστρια, με την ίδια να έχει μόλις τέσσερις!

Η Σάκκαρη ήταν καταιγιστική στην αρχή του πρώτου σετ. Έχοντας… σπάσει ήδη δύο φορές το σερβίς της Σβιτολίνα κι έχοντας ένα hold προηγήθηκε με 3-0 μέσα σε εννέα λεπτά.

Το 7-0 winners για την Ελληνίδα τενίστρια, αλλά και το εκρηκτικό σερβίς της που έφτασε τα 183χλμ. (πρώτο) έβαλε δύσκολα στις επιστροφές της Σβιτολίνα, που αντίστοιχα αντιμετώπισε πρόβλημα στο δικό της σερβίς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταχύτητα του σερβίς της Νο. 1 του ταμπλό έφτασε τα μόλις 163χλμ., όταν το δεύτερο της Σάκκαρη ήταν στα… 159!

Κι όμως η Σβιτολίνα κατάφερε να πάρει πίσω το ένα από τα δύο σερβίς της, εκμεταλλευόμενη το πιο άσχημο service game της Σάκκαρη, η οποία στο συγκεκριμένο σημείο υπέπεσε σε δύο διπλά λάθη, αλλά κι ένα αβίαστο με την Σβιτολίνα να μειώνει σε 3-1.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για την Ουκρανή με την Σάκκαρη να κλείνει το σετ με 6-3 χάρη σ’ ένα, από τα πολλά άσχημα εκτελεσμένα drop-shots της Σβιτολίνα.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά, στις τρεις μεταξύ τους συναντήσεις, που η Σάκκαρη κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο σετ.

Το ξεκίνημα του δεύτερου σετ δεν ήταν ανάλογο για την Σάκκαρη, η οποία ξεκίνησε με 7-0 αβίαστα λάθη γεγονός που επέτρεψε στην Σβιτολίνα να βρει break παίρνοντας προβάδισμα με 2-1 και τις μπάλες στα χέρια της για το 3-1.

Εκεί ίσως ήταν και πιο καθοριστικό σημείο του σετ, με την Σάκκαρη να απαντάει άμεσα παίρνοντας πίσω το break ισοφαρίζοντας σε 2-2 και με hold στη συνέχεια να προηγηθεί με 3-2

Αν το τέταρτο ήταν το καθοριστικό game του σετ, τότε στο όγδοο σημειώθηκε το πιο καθοριστικό break της αναμέτρησης. Η Σβιτολίνα θα ξεκινήσει με διπλό λάθος και η Σάκκαρη θα ολοκληρώσει με ένα εκπληκτικό drop-shot κάνοντας το 5-3 και παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια για να σερβίρει για το ματς.

Δύο αβίαστα λάθη της Σβιτολίνα, ένας άσος της Σάκκαρη κι ένα ακόμη λανθασμένο drop-shot της Ουκρανής έδωσε τη νίκη στην Ελληνίδα τενίστρια η οποία έκλεισε σετ και ματς, αλλά και μια θέση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Επόμενη πρόκληση για την Σάκκαρη θα είναι η νικήτρια από την αναμέτρηση της Ονς Ζαμπέρ με την Γέλενα Οσταπένκο.
sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics