Breaking News
08 Δεκεμβρίου 2020

Aναμενόμενη η δύσκολη κλήρωση που κατέδειξε την κατρακύλα των τελευταίων ετών
Σωτήρης Τριανταφυλλου  

 


Δύσκολη η κλήρωση της εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 και πολύ δύσκολη η πρόκριση στην τελική φάση. Δύσκολη κλήρωση λόγω και των ομάδων που θα βρει απέναντί της η Ελλάδα, ειδικά τις Ισπανία και Σουηδία, αλλά και της κατάστασης που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η ίδια.

Να σημειώσουμε ότι στην τελική φάση του Μουντιάλ προκρίνονται απευθείας οι δέκα πρώτοι των αντίστοιχων ομίλων που κληρώθηκαν τη Δευτέρα 7/12. Οι δέκα δεύτεροι των δέκα ομίλων μαζί με δύο ομάδες που προέρχονται από το Nations League θα σχηματίσουν τα playoffs και αυτές οι 12 ομάδες θα διεκδικήσουν τρία εισιτήρια (10+3=13 εισιτήρια που βγάζει η UEFA σε Μουντιάλ).

Γίνεται εύκολα αντιληπτό το πόσο δύσκολο είναι το έργο της Ελλάδας, αλλά και την κατάσταση παρακμής του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η εθνική είχε τοποθετηθεί στο Γ’ γκρουπ δυναμικότητας και φυσιολογικά και αναμενόμενα είχε αυτή την κλήρωση και θα βρει στο δρόμο της δύο καλύτερες από αυτή ομάδες, το εμπόδιο των οποίων πρέπει να ξεπεράσει για να βρεθεί και πάλι σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης μετά το Μουντιάλ του 2014. Τότε που κατετάγη μεταξύ των 16 καλυτέρων ομάδων του κόσμου, αλλά και τότε που ξεκίνησε η ελεύθερη πτώση και η παρακμή της.

Στο Α’ γκρουπ δυναμικότητας και ευρισκόμενη στο νούμερο 15 της παγκόσμιας κατάταξης (FIFA Ranking) είχε τοποθετηθεί στην κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 η Ελλάδα με αποτέλεσμα να έχει εύκολη κλήρωση. Στο Γ’ γκρουπ δυναμικότητας και νούμερο 55 στον κόσμο σήμερα, με αποτέλεσμα να έχει εξαιρετικά δύσκολη κλήρωση.

Αυτή η πορεία και αυτή η πτώση δείχνει την παρακμή. Είναι ο καθρέφτης του ποδοσφαίρου και μέσα σε αυτόν φαίνεται και η παρακμή σε συλλογικό επίπεδο. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, Αυτή η παρακμή που οδηγεί την πρωταθλήτρια Ευρώπης 2004 στο ναδίρ συμπεριλαμβάνει την κατρακύλα της Ελλάδας στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ και τον κίνδυνο να μην έχουμε ομάδα στο Europa League, την επιτροπεία του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ελληνικής διαιτησίας.
onsports.gr
Η δύσκολη κλήρωση της εθνικής Ελλάδας ήταν αναμενόμενη και ήρθε απλά να καταδείξει και να επιβεβαιώσει την παρακμή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics