Breaking News
13 Ιανουαρίου 2021

Μετά την απόρριψη της έφεσης του στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο

H προσφυγή της Νικόλ Γουόκερ και της Ομοσπονδίας Ιππασίας του Καναδά στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) για τον αποκλεισμό της αθλήτριας, από τους Παναμερικανικούς Αγώνες της Λίμα το 2019 απορρίφθηκε. Αυτό σημαίνει ότι η καναδική ομάδα υπερπήδησης εμποδίων, χάνει μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Η Γουόκερ αποκλείστηκε από τη Λίμα το 2019 μετά από θετικό δείγμα της, στην ουσία βενζοϋλκογονίνη, μεταβολίτη κοκαΐνης, στους αγώνες.
Με τα αποτελέσματα της να αντικαθίστανται από τον επόμενο καλύτερο Καναδό αναβάτη, η χώρα της Βορείου Αμερικής, έπεσε από την 4η στην 7η θέση, στο ομαδικό.
Αυτό άφησε έξω τον Καναδά από τις θέσεις πρόκρισης στο Τόκιο, αλλά και τις τρεις ομάδες με τις καλύτερες επιδόσεις να μην έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς. Αντίθετα, προκρίθηκε η Αργεντινή.

 Η Γουόκερ και καναδική ομοσπονδία έκαναν έφεση στο CAS υποστηρίζοντας ότι τα αποτελέσματα της αθλήτριας θα έπρεπε να αποκατασταθούν, πράγμα που σημαίνει ότι ο Καναδάς θα επανακτίσει την 4η θέση, ενώ από την Οργανωτική των Παναμερικανικών, κατέθεσαν επίσης έκκληση στο CAS και υποστήριξαν ότι ο Καναδάς πρέπει να αποκλειστεί πλήρως.

Το CAS έκρινε ότι τα αποτελέσματα του Καναδά στο ομαδικό αγώνισμα της υπερπήδησης εμποδίων της Λίμα το 2019 θα πρέπει να αποκλειστούν, υποστηρίζοντας εν μέρει την προσφυγή της Οργανωτικής απορρίπτοντας τα αποτελέσματα της Γουόκερ και της Ομοσπονδίας.
Το εν λόγω δείγμα ελήφθη την ημέρα του τελικού στο ομαδικό άλμα, των Παναμερικανικών Αγώνων, όπου η καναδική ομάδα συμμετείχε επίσης με τους Έριν Μπάλαρντ, Λίζα Κάρλσεν και Μάριο Ντεσλοριέ. Στο ομαδικό της υπερπήδησης εμποδίων, το χαμηλότερο σκορ μεταξύ τεσσάρων αναβατών αφαιρείται από το σύνολο.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ιππασίας ανέστειλε προσωρινά τη Γουόκερ, στις 8 Νοεμβρίου 2019, αλλά απαγορεύθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου πέρυσι. Η Γουόκερ υποστήριξε ότι για όλα φταίει η κατανάλωση τσαγιού κακάο, για την παραβίαση του κανόνα κατά του ντόπινγκ.
Έτσι ο Καναδάς δεν θα πάρει μέρος στο ομαδικό του αγωνίσματος, καθώς στην υπερπήδηση εμποδίων θα συμμετέχει στο Τόκιο, με έναν αθλητή, που θα συμμετάσχει στο ατομικό.
SPORTS3.GR

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics