Breaking News
26 Απριλίου 2021

Κώστας Παπαδόπουλος 


Η Ουγγαρία αναγνώρισε το ρώσικο εμβόλιο Sputnik V ως το ασφαλέστερο και πιο αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού.
Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η πρώτη χώρα της ΕΕ που χρησιμοποίησε το Sputnik V, έδωσε στη δημοσιότητα τα επικαιροποιημένα στοιχεία γύρω από την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των πέντε εμβολίων κατά του COVID-19.

Από αυτά αποδείχθηκε πως το ρωσικό εμβόλιο ήταν το ασφαλές (επτά έως τριάντα δύο φορές λιγότεροι θάνατοι), αλλά και στην αποτελεσματικότητα του (δύο έως επτά φορές λιγότερες λοιμώξεις από SARS-CoV-2). Για παράδειγμα, για κάθε 100.000 άτομα που εμβολιάστηκαν με το Sputnik V, υπάρχουν μόνο 95 περιπτώσεις μολύνσεων με COVID-19 και μόλις ένας θάνατος.

Αντίστοιχα σε 100 χιλιάδες πολίτες που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca, καταγράφηκαν 700 μολύνσεις και επτά θάνατοι. Στην περίπτωση του Pfizer/BioNTech, 555 λοιμώξεις και 32 θάνατοι.

“Τα ουγγρικά δεδομένα, δείχνουν ότι μετά τη χρήση του Sputink-V υπάρχουν 20-32 φορές λιγότεροι θάνατοι και δύο έως έξι φορές λιγότερες περιπτώσεις λοίμωξης με COVID-19 ανά 100.000 εμβολιασμούς από ό,τι από εμβόλια Μ-RNA που χρησιμοποιούνται στην Ουγγαρία”, σημείωσε από την μεριά του το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, το οποίο επισημαίνει ακόμα πως μετά τους εμβολιασμούς με Pfizer/BioNTech καταγράφηκαν 32 φορές περισσότεροι θάνατοι σε σύγκριση με όσους καταγράφηκαν μετά το ρωσικό εμβόλιο.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου αγγίζει το 97,6% σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων σε 3,8 εκατομμύρια Ρώσους εμβολιασμένους. Αυτό είναι υψηλότερο από τα αποτελέσματα των δοκιμών που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα από το ιατρικό περιοδικό The Lancet (91,6%).

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr
Διαβάστε επίσης

Μπακς: Δεν έφτανε ο Γιάννης κόντρα στους Χοκς [vid]

Ο καιρός σήμερα 26/04/2021

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics