Breaking News
02 Ιανουαρίου 2023

Αλλού με επικράτηση των φαβορί, αλλού με γερές «κόντρες» για τις πρώτες θέσεις προχωρούν και τα Τοπικά διασυλλογικά πρωταθλήματα της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας

Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για την περίοδο 2022-2023. Η συνέχεια θα δοθεί το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιανουαρίου και με την ευκαιρία κάνουμε τη συνηθισμένη μας …βόλτα στις κατηγορίες από τη Β’ Εθνική και κάτω για να δούμε τις ομάδες, που πρωταγωνιστούν μέχρι το κλείσιμο του 2022. Θυμίζουμε ότι η Β’ Εθνική είναι πανελλαδικής εμβέλειας, όμως σε πρώτη φάση διεξάγεται σε τοπικό επίπεδο και στη συνέχεια έρχονται οι αγώνες μπαράζ, που κρίνουν τις ανόδους στην Α2 κατηγορία κι επιπλέον επηρεάζουν θέσεις ανόδου στις παρακάτω κατηγορίες. Μία σημαντική διαφορά σε σχέση με πέρσι είναι ότι λόγω μικρής συμμετοχής συγχωνεύτηκε φέτος η Β’ Εθνική γυναικών για τις Περιφέρειες Βόρειας Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας/Πελοποννήσου και Λοιπής Χώρας, ενώ δεν κατέστη δυνατό να σχηματιστεί, επίσης στις γυναίκες, Τοπικό πρωτάθλημα στην Αττική (Α’ κατηγορία). Να παρουσιάσουμε τις πρώτες ομάδες έως τώρα σε κάθε ένα από αυτά τα πρωταθλήματα με βάση τα αποτελέσματα, που αναφέρονται στον σχετικό ιστότοπο της ΕΦΟΕπΑ, https://app.ttscore.io/customer/24, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτικά όλες τις βασικές πληροφορίες.

Στους άνδρες:

Στη Β’ Εθνική Αττικής έχουν διεξαχθεί 12 αγωνιστικές και προηγείται με το απόλυτο των νικών ο ΔΑΟ Ταύρου. Έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος έχει συγκεντρώσει 24 βαθμούς. Στη 2η θέση βρίσκεται ο ΑΣ Το Γυμνάσιο με 23 και στην 3η ο ΠΟΚ Έσπερος Καλλιθέας με 22. Δέκα οι ομάδες, που αγωνίζονται και οι 3 πρώτες της βαθμολογίας θα πάνε στα μπαράζ για να διεκδικήσουν την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία.

Στη Β’ Εθνική Βόρειας Ελλάδας έχει η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης το προβάδισμα. Μετά από 9 αγωνιστικές εμφανίζει 17 βαθμούς. Στη 2η θέση ισοβαθμούν στους 16 βαθμούς ο Απόλλων Καλαμαριάς και οι Σάρισες Φλώρινας (με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχει επικρατήσει στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι με 4-3). Δέκα κι εδώ οι συμμετοχές στη διοργάνωση και οι 2 πρώτες ομάδες αποκτούν το δικαίωμα ν’ αγωνιστούν στα μπαράζ για την προαγωγή στην Α2.

Στη Β’ Εθνική Δυτικής Ελλάδας/Πελοποννήσου έχουν γίνει 8 αγωνιστικές. Με ισάριθμες νίκες προηγείται ο ΑΟ Ξυλοκάστρου κι έχει 16 βαθμούς. Τον ακολουθούν ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και Ιθάκη με 15 και ο ΑΟ Παγώνα Πάτρας με 14 βαθμούς. Στο πρωτάθλημα αγωνίζονται 9 ομάδες και οι 2 πρώτες θα διεκδικήσουν αργότερα στα μπαράζ την άνοδο.

Στη Β’ Εθνική Λοιπής και Νησιωτικής Χώρας δημιουργήθηκαν 2 όμιλοι. Στον Α’ όμιλο, όπου βρίσκονται ομάδες της Χίου, προηγείται ύστερα από 4 αγωνιστικές ο Νηρέας Καρδαμύλων. Είναι αήττητος κι έχει 8 βαθμούς. Στη 2η θέση είναι ο ΜΣΒ Χίου Φάρος Βαρβασίου με 7 και στην 3η ο ΟΕΑ Χίου με 6 βαθμούς.

Στον Β’ όμιλο είναι μπροστά ο ΑΟΕΑ Κω με 2 νίκες και 4 βαθμούς. Πίσω του βρίσκονται ο ΟΑΑ Ηρακλείου Κρήτης με 3 και ο ΑΟ Ποσειδών Τήνου με 2 βαθμούς. Πέντε ομάδες μετέχουν στον Α’ όμιλο, 3 στον Β’ και η νικήτρια ομάδα του προμπαράζ της διοργάνωσης θα πάει στα μπαράζ για την άνοδο στην Α2.

Στην Α’ κατηγορία Αττικής είναι στην κορυφή μετά από 12 αγωνιστικές ο Πανιώνιος ΓΣΣ (φωτό). Έχει μαζέψει 23 βαθμούς. Έναν βαθμό πίσω του είναι ο ΑΟ Άρης 2006, ενώ στην 3η θέση συγκατοικούν ο Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας και ο ΑΟ Καρέα με 20 βαθμούς (στο μεταξύ τους παιχνίδι στον 1ο γύρο είχε επιβληθεί ο Άτλαντας με 4-0). Αγωνίζονται 10 ομάδες. Η πρωταθλήτρια εξασφαλίζει αυτόματα και την άνοδο στη Β’ Εθνική κι από κει και πέρα θ’ ανέβουν έως 2 ομάδες επιπλέον (2η-3η) ανάλογα με τις ομάδες της Β’ Εθνικής της περιφέρειας Αττικής, που θα ανέλθουν στην Α2.

Στη Β’ κατηγορία Αττικής έχουν γίνει 11 αγωνιστικές. Στο ρετιρέ της βαθμολογίας είναι ο ΑΠΣ Ίλιον με 22 βαθμούς και χωρίς ήττα. Σε απόσταση αναπνοής στέκεται ο ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης με 21 βαθμούς. Στην 3η θέση ισοβαθμούν με 18 βαθμούς ο ΓΑΣ Χολαργού και η ΑΕ Ποντίων Μελισσίων Αττικής με τον πρώτο να έχει νικήσει στον 1ο γύρο με 4-1. Έντεκα οι ομάδες σε αυτό τη διοργάνωση. Επίσης όσον αφορά στην άνοδο η προκήρυξη προβλέπει ότι η 1η θ’ ανέβει σίγουρα κατηγορία και μπορούν να την ακολουθήσουν μέχρι 2 ομάδες ακόμα (2η-3η) ανάλογα με τις ομάδες της Β’ Εθνικής της περιφέρειας Αττικής, που θα προαχθούν στην Α2.

Στην Α’ κατηγορία Βόρειας Ελλάδας έχουν διεξαχθεί 7 αγωνιστικές και παρατηρείται μεγάλος συναγωνισμός στις πρώτες θέσεις. Τρεις ομάδες συγκεκριμένα είναι μαζί στην κορυφή με 13 βαθμούς, ο ΦΑΣ Τρικάλων, ο ΑΣΕΑ Βέροιας και ο ΣΕΑ Κοζάνης. Στους μεταξύ τους αγώνες έχουν από 1 νίκη και 1 ήττα με το ίδιο σκορ! Η ομάδα των Τρικάλων έχει νικήσει με 4-3 τον ΑΣΕΑ Βέροιας. Ο ΣΕΑ Κοζάνης με 4-3 τον ΦΑΣ Τρικάλων, ενώ ο ΑΣΕΑ Βέροιας έχει ξεπεράσει την ομάδα της Κοζάνης, επίσης με 4-3! Η τελική νικήτρια ομάδα περνάει και στη Β’ Εθνική. Μετά μπορούν ν’ ανέβουν έως 2 ομάδες επιπλέον (2η-3η) ανάλογα με τις ομάδες της Β’ Εθνικής της περιφέρειας Β. Ελλάδας, που θα ανέλθουν στην Α2.

Στην Α’ κατηγορία Δυτικής Ελλάδας/Πελοποννήσου έχουν διεξαχθεί 4 αγωνιστικές. Προπορεύεται ο ΑΣ Αμαλιάδας Κόροιβος με 7 βαθμούς. Πίσω του είναι η ΑΕ Λεχαινών με 6 βαθμούς και 3ος ο Φαέθων ΑΟ Πάτρας με 4 βαθμούς. Οι συμμετοχές σε αυτό το πρωτάθλημα είναι 4. Η πρωταθλήτρια προάγεται αμέσως στη Β’ Εθνική κι από κει και πέρα έως 2 ομάδες επιπλέον (2η-3η) μπορούν να πετύχουν το ίδιο ανάλογα με τις ομάδες της Β’ Εθνικής της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας/Πελοποννήσου, που θα ανέβουν στην Α2.

Στις γυναίκες:
Στη Β’ Εθνική Αττικής σχηματίστηκαν 2 όμιλοι. Στον Α’ όμιλο προηγείται αήττητος ο ΟΑ Χανίων. Μετά από 8 αγώνες έχει 16 βαθμούς. Στη 2η θέση είναι ο ΓΑΣ Ελευσίς με 15 και στην 3η ο ΑΟ Δάφνης-Υμηττού Ευ ζην & Άθληση με 12.

Οι συμμετοχές είναι 6 και άλλες τόσες υπάρχουν στον Β’ όμιλο. Εκεί οδηγεί την κούρσα με το απόλυτο των νικών σε 8 ματς και 16 βαθμούς ο ΑΟ Ταταύλα. Έπονται ο ΑΟ Ηράκλειο με 14 και ο ΓΑΣ Χολαργού με 12. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η φάση θ’ ακολουθήσουν τα ματς τελικής κατάταξης. Για τις θέσεις 1-4 θ’ αναμετρηθούν οι 2 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Εκείνες που θα κατακτήσουν την 1η και τη 2η θέση στη Β’ Εθνική Αττικής θα μετάσχουν αργότερα στα μπαράζ για την άνοδο στην Α2.

Στη Β’ Εθνική, που αφορά Βόρεια Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα και Λοιπή Χώρα τα πράγματα ξεκαθάρισαν ήδη διότι υπήρξαν 3 ακυρώσεις συμμετοχής κι έμειναν μόνο 2 ομάδες ν’ αγωνιστούν. Ο Ωρίων ΑΠΟ Χίου και ο ΑΟ Θέρμης Θερμαίος από τη Θεσσαλονίικη έδωσαν στα τέλη Νοεμβρίου τα 2 προβλεπόμενα παιχνίδια μεταξύ τους για τον 1ο και τον 2ο γύρο και η ομάδα του νησιού πέτυχε ισάριθμες νίκες. Κατακτά την 1η θέση στον ενιαίο όμιλο με 4 βαθμούς και πάει στα μπαράζ για την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Όλα τα ζώδια 01/12

 

 

 

 

Δουλειά στο γήπεδο την Πρωτοχρονιά για τους παίκτες του ΟΦΗ

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics