Breaking News
01 Μαρτίου 2023

Στην είσοδο της άνοιξης έρχεται η νέα συμμετοχή επίλεκτων Ελλήνων αθλητών της επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε WTT Youth Contender του 2023.

Νωρίς το πρωί αναχώρησαν για την Πορτογαλία 4 αθλητές της παιδικής και εφηβικής κατηγορίας με τελικό προορισμό τη Βίλα Ρεάλ, όπου είναι σε εξέλιξη το δυνατό διεθνές τουρνουά νέων του World Table Tennis. Την αποστολή συγκροτούν ο 17χρονος Γιάννης Μαλαμούδης του Ίφιτου Πατρών, ο Γιώργος Κοσμάς και ο Πέτρος Λιώτσης του ΔΑΟ Ταύρου, οι οποίοι άγουν το 15ο έτος της ηλικίας τους και ο Κώστας Φάκαρος του Ποσειδώνα Λουτρακίου, που είναι στα 14 του. Οι αγώνες έχουν αρχίσει από τις 25 Φεβρουαρίου για τα κορίτσια, το δεύτερο κομμάτι, αυτό με τα αγόρια, γίνεται στο διάστημα 01-03/03 και οι αθλητές μας θα τεστάρουν τις δυνάμεις τους σε δύο ηλικιακές κατηγορίες. Αρχηγός αποστολής και υπεύθυνος για την τεχνική καθοδήγηση είναι ο προπονητής του ΑΣ ΦΕΑ Ιωαννίνων και πρώην ομοσπονδιακός σε Ελλάδα και Μαλδίβες Κωνσταντίνος Κωστόπουλος.

Το Pavilhão dos Desportos de Vila Real, στη Βόρεια Πορτογαλία, φιλοξενεί το 3ο Youth Contender της παγκόσμιας ομοσπονδίας για το 2023. Είναι τα δεύτερης βαθμίδας (μετά τα Star) επαμειβόμενα όπεν νέων, φέτος περιλαμβάνουν και το αγώνισμα του διπλού μικτού για παιδιά μέχρι 15 και μέχρι 19 ετών, απλά οι 4 Έλληνες παίρνουν μέρος μόνο στο απλό. Στην προετοιμασία τους για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα έχουν την ευκαιρία ν’ αποκομίσουν μία σημαντική εμπειρία κι από κει και πέρα θα επιδιώξουν να προχωρήσουν όσο γίνεται περισσότερο.

Ο Μαλαμούδης είναι τον Φεβρουάριο νούμερο 12 στον ελληνικό πίνακα αξιολόγησης των εφήβων και πριν από λίγες ημέρες αναδείχτηκε νικητής στο Περιφερειακό πρωτάθλημα της κατηγορίας για Δυτική Ελλάδα/Πελοπόννησο. Ο Αθηναίος αθλητής θ’ αγωνιστεί πρώτη φορά σε διεθνές τουρνουά και βρίσκεται στις κατηγορίες Under 17 (εκεί πρόκειται ν’ αγωνιστούν 77 αθλητές) και Under 19 (69 συμμετοχές).

Ο Κοσμάς είναι νούμερο 2 στο ελληνικό ranking list των παίδων και επικράτησε φέτος στο Περιφερειακό πρωτάθλημα εφήβων και το Περιφερειακό πρωτάθλημα παίδων της Αττικής. Μετά την παρουσία του στη Μεσογειακή ομάδα παίδων το περασμένο καλοκαίρι ο Γιαννιώτης πρωταθλητής πραγματοποιεί τώρα το ντεμπούτο του και στα Youth Contender παίζοντας στις κατηγορίες Under 15 (αναμένονται 61 συμμετοχές) και Under 17.

Στις ίδιες ηλικιακές κατηγορίες θ’ αγωνιστούν και ο Φάκαρος με τον Λιώτση. Ο Φάκαρος, νούμερο 3 στον πίνακα των παίδων τον Φεβρουάριο και νικητής φέτος σε ένα αναπτυξιακό πρωτάθλημα, μετέχει για τρίτη φορά σε όπεν του νέου θεσμού του WTT. Το 2022 είχε την ευκαιρία να μετάσχει και στο Under 13, αλλά στο νέο έτος άλλαξε κατηγορία.

Ο Λιώτσης από τη Χίο, είναι αυτόν τον μήνα νούμερο 4 στον ελληνικό πίνακα αξιολόγησης των παίδων. Πριν από έναν μήνα είχε κατακτήσει την 3η θέση στο Περιφερειακό πρωτάθλημα παίδων της Αττικής. Στη Βίλα Ρεάλ θα ζήσει, επίσης πρώτη φορά, την εμπειρία αγώνων στο εξωτερικό. Γκρουπ περιλαμβάνει η αρχική φάση των αγώνων. Οι δύο πρώτοι αθλητές από το κάθε ένα περνάνε στα κυρίως ταμπλό και τα νοκ άουτ ματς, ενώ οι υπόλοιποι αποκλείονται. Σήμερα το πρωί έγιναν οι κληρώσεις, σημειωτέον ότι βαθμολογημένος στον παγκόσμιους πίνακες αξιολόγησης είναι προς το παρόν μόνο ο Φάκαρος.

Οι κληρώσεις των αθλητών μας:

Στην κατηγορία U19 σχηματίστηκαν 23 προκριματικά γκρουπ κι ο Μαλαμούδης βρέθηκε στην 3η σειρά του 19ου με αντιπάλους τον Ρουμάνο Ράρες Κουεσντάν (επικεφαλής) και τον Ελβετό Νούμα Μάρλον Ούλρις.

Στην κατηγορία U17 έγιναν 25 γκρουπ, τα 2 τελευταία είναι των 4ων αθλητών. Ο Φάκαρος είναι στο 9ο γκρουπ με τον Ραφαέλ Καμπρέρα από τη Δομινικανή Δημοκρατία και τον Νόε Κεσκ από την Ελβετία. Ο Κοσμάς κληρώθηκε στο 21ο γκρουπ και αντιμετωπίζει τον Γερμανό Νόα Χέρσελ (επικεφαλής) και τον Ιταλό Φρανσέσκο Τρεβιζάν. Ο Λιώτσης πήγε στο 23ο γκρουπ και θα συναντήσει τον Ιταλό Ντανίλο Φάσο (επικεφαλής) και τον Αυστριακό Φράνσιζεκ Κολοντιέτζικ. Ο Μαλαμούδης είναι στο 25ο και τελευταίο γκρουπ και κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει τον Ελβετό Άμπισεκ Βέπα (επικεφαλής), τον Πορτογάλο Ραφαέλ Κονγκ και τον Γάλλο Κλεμέντ Λεν-Καμπινό. Επίσης από την 3η σειρά των seeding κληρώθηκαν όλοι οι αθλητές μας.

Στην κατηγορία U15 δημιουργήθηκαν 20 προκριματικά γκρουπ με το τελευταίο να είναι των 4ων αθλητών. Ο Φάκαρος εδώ κληρώθηκε από τη 2η σειρά των seeding και αγωνίζεται στο 6ο γκρουπ με τον Ιταλό Ντανίλο Φάσο (επικεφαλής) και τον Ισπανό Ραούλ Σεμπάστιαν. Ο Κοσμάς βρίσκεται στο 15ο γκρουπ και διεκδικεί πρόκριση απέναντι στον Ρουμάνο Μιχάι Νάγκι (επικεφαλής) και τον Ολλανδό Ιβάν Καν. Ο Λιώτσης είναι στο 16ο γκρουπ και τίθεται αντιμέτωπος με τον Χουάν Μαρτίν Γκονζάλεθ από το Εκουαδόρ (επικεφαλής) και τον Πορτογάλο Τιάγκο Ολέρο. Ξανά από την 3η σειρά κληρώθηκαν Λιώτσης και Κοσμάς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 Όλα τα ζώδια 28/02

 

 

 

 

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Αυγενάκη με την ειδική επιτροπή της Superleague 2

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics