Breaking News
21 Ιουνίου 2023

Βλέπει τελικό η Εθνική Γυναικών στο Παγκόσμιο Κωφών του Ηρακλείου
Κόντρα στην Ουκρανία σήμερα η ελληνική ομάδα…

 

Οι ειδικοί και αναφερόμαστε στους «μπασκετικούς» λένε πως δύσκολα μπορείς να νικήσεις μια ομάδα δύο φορές στην ίδια διοργάνωση. Αυτό όμως φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Σε κρίσιμα παιχνίδια επίσης οι ειδικοί λένε ότι δεν παίζει ρόλο το scouting ούτε τα στατιστικά, παίζει ρόλο η καρδιά. Και από αυτήν τα κορίτσια της εθνικής ομάδας κωφών έχουν δείξει ότι διαθέτουν και μάλιστα μεγάλη.

Η Φρόσω Δρακάκη ανέλαβε την ομάδα μόλις λίγους μήνες πριν, αλλά μπήκε αμέσως στο κλίμα της ομάδας και κατάφερε να κάνει την ομάδα μια γροθιά. Τι αν και αν βγήκε 3η στον ομολογουμένως δύσκολο όμιλο, στο κρίσιμο χιαστί παιχνίδι έβγαλε «καρδιά πρωταθλήτριας» και δηλώνει παρούσα και στα μετάλλια. Επόμενο εμπόδιο η Ουκρανία, μια ομάδα, από την οποία ηττήθηκε στην πρεμιέρα 69-45.

Η ομοσπονδιακή προπονήτρια μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΑΚ για την ομάδα, την 4άδα, το καλό κλίμα της ομάδας και το σημερινό παιχνίδι με την Ουκρανία.

Φ.Δ. «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες. Ήταν πολύ δύσκολος ο όμιλός μας και είχαμε βάλει στόχο όντως το τέταρτο παιχνίδι, αυτό στα χιαστί. Τα κορίτσια έχουν προσπαθήσει πολύ, η προετοιμασία ήταν πολύ δύσκολη, αλλά ήταν συνεπείς, συγκεντρωμένες και νομίζω στο παιχνίδι με την Τουρκία, αυτό που φάνηκε ήταν ότι το λέει η καρδούλα τους. Δεν τα παρατάνε και παλεύουν είναι μαχήτριες».

Θεωρείτε ότι υπάρχει και λίγο τύχη σε όλο αυτό ή είναι μόνο προετοιμασία και δουλειά;

Φ.Δ. «Κατά την άποψή μου η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς, λένε. Στο παιχνίδι με την Τουρκία δεν ήταν τύχη. Ήταν προσπάθεια, δύναμη ψυχής. Ήταν η συνοχή που έχει αυτή η ομάδα, γιατί έδειξαν ότι εμπιστεύονται η μια την άλλη. Δηλαδή ο τρόπος που κυκλοφορούσε η μπάλα, η άμυνα που παίξαμε ήταν πιο συγκεντρωμένες από ποτέ. Αυτό δεν είναι τύχη. Ήταν μια γροθιά και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Έπαιξε ρόλο ότι αντίπαλός μας ήταν η Τουρκία;

Φ.Δ. «Όχι δεν νομίζω. Απλά είχαμε και κόσμο στο πλευρό μας. Ήρθαν και άνθρωποι ακόμη και από το ξενοδοχείο μας. Μας έκανε τρομερή εντύπωση. Υπήρχε και υπάρχει γενικά ένα πολύ καλό κλίμα. Υπήρχε πολύ θετική ενέργεια, η οποία έβγαινε από τον πυρήνα της ομάδος πρώτα και νομίζω αυτό διαχέεται».

Στη συνέχεια…επόμενη αντίπαλος Ουκρανία …

Φ.Δ. «Η Ουκρανία σε σχέση με τα προηγούμενα τουρνουά και αυτό είπα ότι ήμασταν σε δύσκολο όμιλο με Αμερική, Ουκρανία. Είναι μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα, πολύ ψηλή με φυσικά προσόντα. Παίζει πολύ ωραίο μπάσκετ. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που δεν κάναμε στο πρώτο παιχνίδι. Στο πρώτο παιχνίδι ήταν εμφανές το άγχος. Υπήρχε έλλειψη συγκέντρωσης, αλλά από αυτό το λόγο. Λόγω άγχους πρεμιέρας. Είναι σίγουρα δύσκολη η Ουκρανία, αλλά θα την αντιμετωπίσουμε θα την κοιτάξουμε στα μάτια. Θα διορθώσουμε αυτά που δεν κάναμε σωστά στο πρώτο παιχνίδι και θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό. Έτσι κι αλλιώς ο πρώτος στόχος ήταν η 4άδα, για να νιώσουν αυτά τα παιδιά ότι μπορούν, έχουν ικανότητες είναι δυνατές. Το έδειξαν και θα πάμε για το καλύτερο δυνατό».

Από:Πετρούτσου Μαρία
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφερουν και τα παρακάτω θέματα:

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

 

Στις 27 Αυγούστου θα ξεκινήσει το νέο Κύπελλο Ελλάδας, βάσει του σχεδίου της ΕΠΟ.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics