Breaking News
14 Ιανουαρίου 2024

Εξελίξεις στη συμμετοχή Ελλήνων αθλητών σε δύο δυνατά τουρνουά διαφορετικής ηλικιακής κατηγορίας έφερε η σημερινή (13/01) μέρα στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Στο Λιντς και το αυστριακό WTT Youth Contender άρχισαν την προσπάθειά τους ο Αλέξανδρος Μαδέσης και ο Γιώργος Γερακιός αγωνιζόμενοι στην κατηγορία Under 19 (μαζί στη φωτό). Ο Μαδέσης κατάφερε να πάρει την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό με τη 2η θέση από τον όμιλό του και την Κυριακή 14/01 θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Ο Γερακιός, στο ντεμπούτο του με τα ελληνικά χρώματα σε διεθνές τουρνουά, κυνήγησε δυνατά τον ίδιο στόχο και τον έχασε στις λεπτομέρειες. Στην Ντόχα και το WTT Contender ανδρών-γυναικών του Κατάρ έμαθαν τους αντιπάλους τους ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης και η Ελισάβετ Τέρπου. Αγωνίζονται όλοι από αύριο Κυριακή στα προκριματικά του απλού, οι δύο πρώτοι και στα προκριματικά του διπλού ανδρών και το τουρνουά διεξάγεται από τις 14 έως τις 20/01.

Στο Λιντς και το καθιερωμένο όπεν μικρών ηλικιών η κατηγορία Under19 διεξάγεται στο τελευταίο κομμάτι. Ο Μαδέσης βρέθηκε στο 28ο γκρουπ, το οποίο ήταν των 4ων αθλητών, όμως υπήρχε μία απουσία, αυτή του Σλοβένου Μίχα Ποντόμπνικ. Στον πρώτο του αγώνα ο σημερινός «ασημένιος» βαλκανιονίκης στο ομαδικό εφήβων επιβλήθηκε του Πολωνού Γκρατσιάν Κέσικ με 3-0 σετ (11-7, 11-2, 11-6) κι εξασφάλισε την πρόκριση. Στην τελευταία αγωνιστική είχε γερή αναμέτρηση με τον επικεφαλής Ιταλό Φεντερίκο Βαλίνο. Κάμφθηκε με 3-0, όμως το ματς ήταν κλειστό και τα τρία σετ κρίθηκαν στο όριο (9-11, 8-11, 9-11).

Στο ταμπλό των «64» ο Μαδέσης κληρώθηκε με τον Ελβετό Νούμα Ούλρις, ο οποίος προκρίθηκε, επίσης ως 2ος, από το 13ο γκρουπ με 1 νίκη και 1 ήττα. Αν ο πρωταθλητής μας πάρει τη νίκη (σ.σ. το ματς αρχίζει στις 11:30 ώρα Ελλάδας), τότε στους «32» θ’ αναμετρηθεί με το 2ο φαβορί, τον Άντρε Μπερτελσμάιερ. Ο Γερμανός πέρασε ως νικητής από το 2ο γκρουπ αλλά σε τριπλή ισοβαθμία.

Ο Γερακιός, που έτσι κι αλλιώς αποκόμισε σημαντική εμπειρία με τα δυνατά αγωνιστικά τεστ στην πρώτη του συμμετοχή στα γαλανόλευκα, ήρθε 3ος στο 26ο γκρουπ. Στην πρεμιέρα του ηττήθηκε από τον Βέλγο επικεφαλής Χαβιέ Βατς με 3-0. Ήταν ανταγωνιστικός πάντως, μάλιστα δύο σετ κρίθηκαν στην παράταση (5-11, 10-12, 10-12). Στο καθοριστικό δεύτερο παιχνίδι του κοντραρίστηκε γερά με τον Σλοβάκο Νταμιάν Φλόρο, ο οποίος στο τέλος κατέκτησε και την 1η θέση στο γκρουπ. Ο γεννημένος το 2006 αθλητής μας προηγήθηκε 1-0, μετά ισοφάρισε σε 2-2 και τελικά κάμφθηκε σε αμφίρροπο 5ο σετ για να μείνει έξω από τη συνέχεια (11-3, 5-11, 3-11, 11-7, 8-11). Στην τεχνική καθοδήγηση των δύο παιδιών είναι ο προπονητής τους στην ΑΕΚ Κώστας Μαδέσης.

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΝΤΟΧΑ

Στην κοσμοπολίτικη Ντόχα εξάλλου, αρχίζει αύριο το World Table Tennis Contender του Κατάρ, το 3ο σερί δυνατό event της χώρας στην αρχή του 2024. Την Ελλάδα εκπροσωπούν ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης και η Ελισάβετ Τέρπου και στις οδηγίες θα έχουν τον ομοσπονδιακό προπονητή των ανδρών Κώστα Βατσακλή. Στο απλό και οι τρεις πρωταθλητές περνούν από την προκριματική διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει τέσσερις γύρους στους άνδρες και τρεις στις γυναίκες. Οι live μεταδόσεις από το κανάλι της WTT στο youtube (https://shorturl.at/bAPZ3) θα έχουν σίγουρα αγώνες Ελλήνων αθλητών, απλά δεν γνωστοποιήθηκαν ακόμα τα σχετικά λινκ.

Στο απλό ανδρών ο Γκιώνης έχει bye στον γύρο των «128» και στους «64» αντιμετωπίζει τον Νίμα Αλαμιάν από το Ιράν (15:30 Ελλάδας, τραπέζι 1). Αν επικρατήσει θα βρει μπροστά του στον 3ο προκριματικό τον νικητή από τον αγώνα Ρόμπερτ Γκάρντος (Αυστρία)-Μανούς Ουτπαλμπέι Σαχ (Ινδία).

Ο Αγγελάκης έχει επίσης bye στον 1ο προκριματικό γύρο και στον 2ο τίθεται αντιμέτωπος με τον Τσαν Μπάλντγουιν από το Χονγκ Κονγκ (ώρα έναρξης 17:50, τραπέζι 4). Αν προχωρήσει, θα κοντραριστεί με τον νικητή της αναμέτρησης Αμιρμάχντι Κεσαβάρτζι (Ιράν)-Μοχάμεντ Ελ-Μπεϊαλί (Αίγυπτος).

Στο απλό γυναικών η Τέρπου κληρώθηκε στις «64» με τη Φαούτζια Μέλκι από το Κατάρ (έναρξη στις 13:10 στο τραπέζι 1). Αν πάρει τη νίκη στις «32» περιμένει η Ντόρα Μάνταρας από την Ουγγαρία.

Στα προκριματικά θ’ αγωνιστούν και οι Γκιώνης/Αγγελάκης στο διπλό, φιναλίστ τον περασμένο μήνα στον τελικό του ιταλικού Feeder. Κληρώθηκαν με τους Ιρανούς Αμίρ Χοσεΐν Χοντάι/Ναβίντ Σαμς κι αν νικήσουν και πάνε στον καθοριστικό 2ο γύρο, τότε θα συναντήσουν το ζευγάρι, που θα επικρατήσει στην κορυφή του ταμπλό και τον αγώνα Μανούς Ουτπαλμπέι Σαχ/ Σενχίτ Σουραβατζούλα (Ινδία)-Μεχντί Μπουλουσά/Ιμπραχίμα Ντιαβ (Αλγερία/Σενεγάλη).


Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Σήμερα 13 Ιανουαρίου γιορτάζουν

 

 

 

 

Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στην Εθνική ομάδα πόλο γυναικών

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics